Aspirin ve ibuprofen gibi diğer reçetesiz ağrı kesiciler alınırken ise orta düzeyde alkol alınabilir. Ancak aspirin ve ibuprofen gibi alkol de mide iritasyonunu arttırabildiğinden düzenli olarak bu ağrı kesicileri kullananların çok alkol almamaya dikkat etmesi gerekiyor.
Bu da pıhtılaşmanın ileri derecede bozulmasına ve kanamalara yol açabilir. Bu durumda Aspirin dahil, kanın pıhtılaşmasını engelleyen herhangi bir ilaç kullanan kişiler, kesinlikle alkol almamalı ya da çok az miktarda almalıdır. Bu kişilere; 10-15 günde bir seyrek olarak, yarım duble alkol kullanmaları önerilir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın. CORASPIN, alkolle birlikte kullanıldığında mide kanaması riski artabilir.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın. CORASPIN, alkolle birlikte kullanıldığında mide kanaması riski artabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Bu noktada antihistaminik denilen alerji ilacı kullananların kesinlikle alkol almamaları gerekir. Bununla birlikte çay ve kahvenin fazla tüketilmesi de zararlı. Greyfurttan ise uzak durulmalı.
İlgili 31 soru bulundu
ASPİRİN, alkolle birlikte kullanıldığında mide kanaması riski artabilir. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Akut alkol tüketimi ile artan kanama riski nedeniyle, hastalara ilaç kullanırken alkol tüketiminden kaçınmaları veya bunları sınırlamaları önerilir.
Alkol ve Aspirin: Aspirin ve NSAİ ilaçlar alkol ile beraber mide ülserlerine,daha da vahimi kanamaların kolaylaşmasına neden olurlar.
Warfarin alırken alkol almaya karşı özel bir tavsiye yoktur, ancak alkol, warfarin çalışmasını etkileyebilir. Alkol vücudunuzun warfarini parçalama hızını yavaşlatır. Bu durum alkol alındığında vücudunuzda ilacın birikmesine yol açabilir. Warfarinin vücutta birikmesi kanamalara sebep olabilir.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Filiz, "Bu yüzden vücuda 4 saat tanımak gerek. Alkol karaciğeri yorduğu için kullanacağınız ilaçlar çok zehirli dozlara ulaşır. Karaciğer o ilacı sindiremediği, parçalayamadığı için olumsuz sonuçlar oluşturabilir. Beynin ve karaciğerin dinlenmesi için 4 saatlik bir dinlenme gerekir.
İlaç kullanırken alkol alınırsa...
- Alkol, bazı ilaçların etkisini azaltabilirken, bazılarının etkisini arttırabilir. Bu tersine, ilaçların da alkolün etkisini arttırması şeklinde görülebilir. Bazı ilaçlar da alkolle birleştiği zaman zehirli etkiler yaratabilir.
PAROL'un yiyecek ve içecek ile kullanılması
Alkolle veya alkol içeren yiyecek, ilaç vb. ile birlikte kullanıldığında karaciğer üzerine zararlı etki gösterme riski artabilir.
Alkol kanı sulandırır ve kan akışını hızlandırır. Bu nedenle alkol içen kişilerde kan kaybı daha fazla olur. Kan kaybı fazla olduğundan yaralanınca dolayı ölüm riski daha fazla olur .
Zararlı pıhtıların oluşumunu ve var olan pıhtıların büyümesini durdurmaya yardımcı olur. Coumadin var olan kan pıhtılarının yok olmasını sağlamaz. Coumadinin etkisi genellikle 24 saat içinde başlar. Etkisi tam olarak 72-96 saat içinde ortaya çıkar.
İlk 4 saat boyunca olduğundan fazla sıvı tüketmeye çalışınız. İkinci öğünden önce alkollü içecekler almayınız. (alkol vücuttan sıvı atılımını artırdığı için şikayete yol açabilir.)
Kan lipid paneline bakılacak olduğunda, en az 12 saatlik açlığı takiben kan aldırınız. Özellikle trigliserit ölçümü için, yaklaşık 48 saat süreyle alkol kullanmamaya özen gösteriniz.
Yeterli olarak kontrol edilmemiş yüksek tansiyon hastaları dikkatlice izlenmelidir. Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışın. ECOPİRİN PRO, alkolle birlikte kullanıldığında mide kanaması riski artabilir.
Çünkü koroner kalp hastalığından sakınırken en az o kadar mide kanamasına maruz kalınabilir. Ayrıca, kalp damar hastalığı olmayan 50 yaş altı bireylerde ve klinik olarak kalp- damar hastalığı oluşmamış diyabetik hastalarda koruyucu olur beklentisi ile aspirin kullanılması önerilmez.
Alkol ilaç yanıtını etkileyip kanama riskini arttıracağından kullanılmamalıdır. Günlük tavsiye edilen miktarlardan daha yüksek ek takviye E, A,C vitamini içeren tabletlerin kullanımı önerilememektedir. Yoğurt ve kefirde bulunan faydalı bakteriler bağırsakta K vitamini yapımını artırarak ilaca ters etki gösterebilirler.
Alkol kan yapıcı bir gıdadır. DOĞRU: Alkolün hiçbir besin değeri yoktur. Kan yapıcı bir özelliğe de sahip değildir. Özellikle yaralanma durumlarında, kanın pıhtılaşmasını önlediği için ciddi kan kaybına yol açar.
Alkol, kan damarlarını genişleterek cildinize daha fazla kan akışı oluşturur. Bu durum kısa süreli olsa da vücut ısınızın hızla yükselmesine ve kızarmanıza neden olabilir. Öte yandan, uzun süreli, ağır içki kan basıncınızı artırır.
Viski doğal bir kan sulandırıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri