Emzirme sirasinda kesinlikle alinmamasi gereken ilaclar iod, morfin, kafein ye canli a§ilardir (1). dii§ilrebilirler. Aspirin : Anne silt miktarini azaltabilir.
Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz derhal doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ASPİRİN önerilen dozlarda emziren kadınlara verildiğinde, içeriğinde bulunan Asetilsalisilik asit süt emen çocuğu etkileyebilecek ölçüde anne sütüne geçebilir.
Alkol, nikotin ve ka- fein gibi düşük molekül ağırlıklı ilaçlar süte geçebilirken, heparin ve insülin gibi yüksek molekül ağırlıklı ilaçlar süte geçemezler (2). İlacın iyonizasyon ve pH derecesi: Non-iyonize form- da bulunan ilaçlar membranlardan daha kolay geçtikleri için anne sütüne daha fazla geçebilirler (1-3).
5. İlaç alındıktan 1-2 saat sonra süt ilaç konsantrasyonu pik yapar. Anne ilacı emzirmeyi bitirdikten sonra veya enzirmeden 3-4 saat önce almalıdır.
Bu nedenle özellikle varisi olanların lohusalıkta uzun süre hareketsiz kalmaması, varis çorabı giymesi ve gerekirse kan sulandırıcı iğne kullanması önerilir.
İlgili 16 soru bulundu
Evet, tüketilen besinler gibi antibiyotikler de anne sütüne kısmî olarak geçer. Fakat anne sütünde bulunan ilaç miktarı, kanda yer alan miktara göre daha düşüktür. O nedenle Avrupa Ulusal Biyoteknoloji Bilgi Merkezi'ne göre ilaçların birçoğu bebekler üzerinde ciddi bir risk meydana getirmez.
ARVELES emzirme sırasında kontrendikedir.
Parasetamol içeren ağrıkesiciler 4-6 saatte bir alınabilir. Komplikasyonsuz doğumlardan sonra banyoya izin verilir.
Anne sütünde yağda ve suda eriyen A vitamini, B6 vitamini, C vitamini, D vitamini gibi vitaminler bulunur. Bu vitaminlerin yanı sıra potasyum, kalsiyum, sodyum ve kompleks bileşik şeklinde farklı mineraller yer alır. Düşük sodyum oranı ise bebeğin henüz gelişmeyen böbrekleri ile uyumludur.
PAROL'un emziren anne tarafından tedavi edici dozlarda alınması bebek üzerinde bir risk oluşturmaz.
İlaç alveollere ulaşınca sütün yağ ve su kısmına diffüze olur. İlaçların süte fizyolojik geçiş mekanizmalarını özetledikten sonra süte geçişi etkileyen faktörlerden söz etmek uygun olacaktır. geçen miktarı az bile olsa bebeğin gelişmekte olan santral sinir sistemi (SSS) üzerine olumsuz etki yapabilir.
“Emziren anneler birçok ilacı doktor önerisi ve kontrolü altında rahatlıkla kullanabilir. Grip olan ve emziren anne gerekli olduğunda doktor önerisi ile antiviral (grip hastalığının tedavinde kullanılan ilaçları güvenle kullanabilir. Kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlar ise bir elin parmaklarını geçmez.
*Üst GİS'ten hızlı absorbe edilir. *15 – 20 dk içinde salisilat düzeyleri pik seviyeye ulaşır. Etki süresi: 4 – 6 sa. *Antitrombosit aktivitenin başlangıcı 1 sa., etki süresi 7 güne kadar uzar.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Çünkü koroner kalp hastalığından sakınırken en az o kadar mide kanamasına maruz kalınabilir. Ayrıca, kalp damar hastalığı olmayan 50 yaş altı bireylerde ve klinik olarak kalp- damar hastalığı oluşmamış diyabetik hastalarda koruyucu olur beklentisi ile aspirin kullanılması önerilmez.
Emzirirken Grip Olmak
Havaların soğumasıyla birlikte grip salgınları başladığında endişe duymanız çok normal. Emzirirken grip olmak, pek çok anneyi kaygılandırır. Bilmelisiniz ki; anne sütünden bebeğe virüs ya da mikrop geçmez.
flurbiprofenin laktasyonda kullanılması tavsiye edilmez. Klorheksidin diglukonatın insan ya da hayvan sütüyle atılıp atılmadığına ilişkin herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez. MAJEZİK PLUS'ın emziren annelerde kullanımı kontrendikedir.
AUGMENTIN'in iki etkin maddesi de anne sütüne geçer. Dolayısıyla emzirilen bebeklerde ishal ve mukoz membranlarda mantar enfeksiyonu görülme olasılığı vardır, bu nedenle emzirmeyi kesmeniz gerekebilir.
Östrogen içeren ilaçları süt salgısını azalttıkları için zorunlu olmadıkça kullanmayınız. AĞRI KESİCİLER: Baş ağrısı, eklem ağrıları, kas ağrıları, adet sancıları için paracetamol (Minoset, Parol, Calpol vb.), ibuprofen (Nurofen, Burofen, Suprafen vb.) etken maddeli ilaçları rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Naproksen anyonu, emziren annelerin sütünde, plazmada bulunan konsantrasyonun yaklaşık %1 konsantrasyonunda bulunmuştur. Prostaglandinleri inhibe eden ilaçların yeni doğanlar üzerindeki olası istenmeyen etkileri nedeniyle, emziren annelerde kullanılması önerilmemektedir.
İBURAMİN COLD anne sütüne geçer, bu emzirilen bebek için zararlı olabilir. Eğer bebeğinizi anne sütü ile besliyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız. İBURAMİN COLD sizin düşünce veya reaksiyonlarınıza zarar verebilecek yan etkilere sebep olabilir.
Emzirme sirasinda kesinlikle alinmamasi gereken ilaclar iod, morfin, kafein ye canli a§ilardir (1). dii§ilrebilirler. Aspirin : Anne silt miktarini azaltabilir.
“Aspirin” hamilelikte aşırı kanamaya neden olabileceği için asla ağrı kesici olarak kullanılmamalıdır. “Non-steroidantiinflamatuar” ağrı kesiciler ise hamileliğin özellikle 34. haftadan sonra bebeğin suyunda azalma, duktusarteriozusadlı damarın kapanmasınedeni ile bebeğin aniden yaşamını yitirmesine neden olabilirler.
Diğer NSAİ ilaçlar gibi diklofenak anne sütüne az miktarda geçmektedir. Bu nedenle, bebekteki istenmeyen etkileri önlemek için emzirme sırasında DİKLORON SR uygulanmamalıdır. Diğer NSAİ ilaçlar gibi DİKLORON SR'ın kullanımı dişi doğurganlığını bozabilir. Gebe kalmaya çalışan kadınlarda önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri