Asperox Asprin Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Ahşap, fayans, mermer, halı, duvar, koltuk döşemeleri gibi yüzeylerde kullanılabilir. Gömlek, pantolon, çanta gibi ürünlerde renk soldurması yapmadan leke çıkarma sağlar. Kullanılan alanda ekstra ovma işlemi yapmanıza gerek kalmaz.
Mutfakta, banyoda, halı ve koltuk yüzeylerinde ve kıyafetlerde kullanılabilen asprinn deterjan genel temizlik ürünü olarak üretilmiştir. Fayans, mermer gibi yüzeylerin yanı sıra koltuk, halı ve kıyafet gibi yüzeylerde de kullanılır.
Yüzeylerde maksimum hijyen ve parlak temizlik sağlamanız için size kontrol ve pratik kullanım sağlar. Ağır yemek artığı, yağlı kirler ve küf kirlerini mükemmel temizler. Hem mutfak hem de banyo kullanımı için uygundur.
Aspirin, etken maddesi asetilsalisilik asit olan bir ilaçtır. Ağrı kesici ve kan sulandırıcı olarak kullanılan ilaç, doktor önerisi ile alınır.
İlgili 39 soru bulundu
Gömlek, yaka ve kol kirlerinde ürünü direkt kirli bölgeye püskürtünüz. Daha sonra makinede yıkama yapınız. Halı, koltuk ve döşemelerde kirli bölgeye püskürtünüz, sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra temiz bir bez ile yüzeyi durulayınız.
Ancak aspirin, günlük ev işleri için oldukça kullanışlı bir yardımcıya da dönüşebilir. Tıp dünyasında yaygın olarak kullanılmasını sağlayan şey içinde bulunan salisilik asittir. Bu organik asit, birçok madde ile birden çok defa tepkimeye girebilir. Örneğin, lekeli kumaşların içine nüfuz ederek tüm lekeleri çıkarır.
İster deterjan gözüne aspirin tabletlerini ekleyerek isterseniz de inatçı lekeleri ortadan kaldırabilmek için aspirinli su içerisinde çamaşırlarınızı bir gece bekleterek yıkama işlemini yapabilirsiniz. Temizlik ürünlerine büyük bütçeler ayırmak yerine bu ucuz yöntemle giysilerinizin beyazlığını geri kazanabilirsiniz.
Koltuklarınızda oluşan lekeleri ya da tozları silmek için marketlerde bulunan Aspirin ürününü kullanabilirsiniz. Peki, aspirinle koltuk nasıl silinir? Bu ürünü kullanmadan önce bir suyun içine döküp deterjanı bir miktar açmanız tavsiye edilir. Ya da ıslak bir bez üzerine sıkıp koltukları temizlemeye geçebilirsiniz.
Kabın içindeki kıyafetlerin üzerine 5-6 tane aspirin atın. Hepsinin üzerine sıcak su dökün ve bir kaşıkla karıştırın. 1 saat kadar suyun içinde bekleyen kıyafetleri makinede uygun modda yıkayın. Sararmış bölgelerin renklendiğini ve kendine geldiğini görebilirsiniz.
Yıllardır ağrı kesici olarak kullanılan aspirin cilt bakımı için maske amaçlı da kullanılabilir. Bu maske yüzdeki leke, sivilce, siyah nokta veya kızarıklık gibi sorunlara da iyi gelmektedir. Aspirin maskesi yapmak için 2 adet aspirin, 1 çay kaşığı su ve 1 tatlı kaşığı bal bulundurulması gerekir.
Genellikle aspirinin ağrı kesici özelliğinden faydalanırız. Fakat bilmemiz gereken oldukça önemli bir özelliği ise anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özelliğinden dolayı sivilceli olan ciltlerde ciddi oranlarda iyileşme sağlaması ve ölü olan hücrelerin ciltten arındırılması için cilt maskeleri içerisinde kullanılır.
Kırışıklık karşıtı aspirin maskesi
Aspirini ufalayın, bal ve yoğurtla karıştırın. Karışımı temizlenmiş yüzünüze sürün ve 30 dakika bekletin. Ardından yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu maskesi haftada 1-2 defa uygulayabilirsiniz.
Aspirin ve limon suyu birleşince cilt için harika bir ikili haline geliyor ve cildinizi tazeleyip iyileştiriyorlar. Bu ikiliden aspirin cilde peeling yapan bazı bileşikler içerirken, limon da içerdiği C vitamini sayesinde güneş hasarını en aza indirgiyor.
Örneğin; Mart 2016'da JAMA Onkoloji dergisinde yayınlanan ve 136 bin kişi üzerinde yapılan araştırma sonuçları, haftada iki defa düzenli aspirin içenlerin kansere yakalanma riskinin % 3 azaldığını ortaya koydu.
Yemeklerden sonra çiğnenmeden bir miktar sıvı ile yutulur. İlacı aç karnına kullanmayınız. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Asetilsalisilik asit içeren ürünler çocuklarda doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Karbonat yardımıyla çamaşırlarınızı beyazlatmak için, çamaşırlarınızı çamaşır makinesinde yıkıyorsanız, deterjanın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edin. Ayrıca, çıkmayan bir leke mevcutsa, bir miktar karbonatla limonu karıştırıp lapa hale getirdikten sonra çamaşırların üzerine sürüp, makineye atabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın.
Aspirinli yumurtalı maske
Maksimum yaşlanma karşıtı ve cilt sıkılaştırma için, su yerine yumurta akı kullanabilirsiniz. Ezilmiş aspirinlere 1 yumurta akı ekleyin. Yumuşayana ve katılaşana kadar karıştırıp yüzünüze sürün. 15 dakika bekletip yıkayın.
-Ciltte enfeksiyonun yayılmasını önler ve cildi mikroplardan arındırır. -Yağ oranını dengeler ve cildi ışıl ışıl parlatır. -Gözenekleri derinlemesine temizler ve siyah nokta oluşumunu engeller. -Cildin nemli kalmasına katkı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri