Ağır yemek artığı, yağlı kirler ve küf kirlerini mükemmel temizler. Hem mutfak hem de banyo kullanımı için uygundur. Paslanmaz çelik, emaye, kaplı yüzeyler, seramik, porselen, plastik ve boyalı ahşap yüzeylerde güvenle kullanılabilir.
Asprinn ile ovularak temizlenen yüzeyler ise uzun süre lekesiz ve hijyenik şekilde kullanıma hazır olur. Banyo, halı ve koltuk temizliği ile birlikte lekeli kıyafetlerde, yağlı ve inatçı lekeleri olan mutfak yüzeylerinde hızlı sonuçlar verir.
Yüzey temizliğinde 1 litre suya yaklaşık 200 ml Axpirin konulur. Halı döşeme ve koltuk temizliğinde 1/2 oranında sulandırılarak uygulanır. Otomatik halı yıkama makinelerinde kullanılabilir. Yanmış tencere, tava, fırın ve ocaklardaki kirlerin temizliğinde direk olarak püskürtülerek 3-4 dakika beklenir.
Mis kokulu temizlikler için ideal sıvı bir deterjan olup tül, perde, çamaşırların üzerine, halı ve koltukların elyaflarına yerleşmiş kirleri çözer atar. Mutfak ve banyo alanlarında kullanılarak oluşan kir ve lekeleri temizler.
Aspirin deterjan hazırlanan özel içeriği sayesinde, sağlığınızı tehlikeye atmadan güvenli bir temizlik sağlar. Kıyafetten halıya, banyodan araba jantına kadar bir çok yerde kullanma imkanı sunan aspirin deterjan ürünleri temizlik konusunda oldukça etkili sonuçlar verir.
İlgili 25 soru bulundu
Mikrofiber bez ve iç cephe temizleyici ürünler yardımıyla tozları alın, aracın içini temizleyin. Camları temizlerken cam silicilerden yardım alabilirsiniz. Koltuk temizliğinde, evde ya da araç temizliğinde kullandığınız ürünleri kullanmaktansa koltuğunuzun kumaş türüne uygun bir ürün ve bez tercih etmelisiniz.
Aspirin ile koltuk silerken aspirin ile suyu karıştırarak püskürtmeli bir şişe içine koyup koltuklarınıza uyguladıktan sonra silmeniz yeterli olacaktır. Aspirin koltuk lekelerinde etkili, doğal bir yöntem olarak tercih edilmektedir.
Asperox Asprin Çok Amaçlı Genel Temizleyici özel geliştirilmiş formülü sayesinde çamaşır, gömlek yaka ve kol kirlerinde, evinizdeki tüm yüzeylerde, banyoda, mutfakta, lavaboda, tezgah üstlerinde, duvarlarda, halı, koltuk, parke ve PVC'lerde, perde ve tüm döşemelerde leke çıkarmada güvenle kullanılır.
Aspirin nedir? Yüz yıldan daha uzun süredir bilinen ve Dünyada en çok tanınan ilaç aspirindir. 1897 yılında Alman Kimyager Felix Hoffmann tarafndan geliştirilmiştir. Uzun süre ağrı kesici, ateş düşürücü olarak kullanılan bu ilaç, 40 yıldır kalp damar hastalıklarında koruyucu etkisi nedeniyle kullanılmaktadır.
Bilim insanlarına göre, aspirin cinsel gücü arttırıyor.
Bunun için yapmanız gereken her 1 kiloluk çamaşıra karşılık 1 adet aspirin kullanmanız. İster deterjan gözüne aspirin tabletlerini ekleyerek isterseniz de inatçı lekeleri ortadan kaldırabilmek için aspirinli su içerisinde çamaşırlarınızı bir gece bekleterek yıkama işlemini yapabilirsiniz.
Sararmış mutfak dolaplarını en iyi şekilde göstermek ve temizlemek için ılık su dolu bir kap içine bir fincan elma sirkesi ve 2 paket karbonat ekleyin. Bu karışımı güzelce karıştırın. Bulaşık süngeri kullandığınızda dairesel hareketler ile dolapları temizleyin. Ardından nemli bezle son dokunuşu verin.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Aspirin Vazelin Nasır Tedavisi
Aspirin, içerisinde asit bulunduran bir haptır. Vazelin ise nasırın yumuşamasına ve böylece vücuttan sökülmesine yardımcı olur. Dolayısıyla da aspirin ve vazelin ikilisi nasır tedavisinde son derece etkilidir.
Beyaz çamaşırlar için aspirin yöntemi Beyaz çamaşırlarınızı yıkarken aspirin yöntemi ile lekelerin tümüyle çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, otomobil jantı gibi araçlarda oluşan yağ ve kirleri temizlemede güvenle kullanılabilir.
Asetilsalisilik asit grubu: Aspirin, Coraspin, Ecopirin tümü benzer ilaçlardır. Klopidogrel grubu: Plavix, karum, pingel hepsi aynı ilaçtır.
Doğum kontrol hapı ve aspirin: Ev çiçeğinde aspirin kullanımı çok bilinen bir yöntemdir. İşlem için yarım aspirini toz haline getirip bir litre suyla harmanlayın. Suyu fıs fıs sprey şişeye döküp çiçeğin gövde kısmına ve yaprağına fazlaya kaçmadan sıkın. İki haftada bir defa bu uygulamayı tekrar edin.
Daha önce sindirim yolu kanaması geçirenler, aktif ülseri olanlar, aspirin dışında kan sulandırıcı kullananlar, kanamaya eğilimi olanlar, ağrı kesici -romatizmal ilaç, ginkgo biloba veya omega-3 alanlar, karaciğer veya böbrek hastaları, ileri yaş, fazla alınan alkol, hipertansiyonu kontrol altında olmayanlar.
Koltuk Temizliği
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Güçlü bir temizleyici olup tül, perde, çamaşır, halı ve koltukların elyaflarına yerleşmiş kirleri çözer atar. Kullanım Şekli: Gömlek, yaka ve kol kirlerinde ürünü direkt kirli bölgeye uygulayınız. Hafifçe çitileyip, makinede yıkayınız.
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Bulaşık teli, fırça gibi deriye zarar verebilecek sert yapılı temizleme ürünleri kullanılmamalıdır. Sert ürünler yerine mikrofiber bezler, deri koltuk temizleme uygulamalarında kullanılabilir. Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri