Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, akma yapmamasını ve daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız astar uygulaması işin olmazsa olmazıdır. Boyanacak yüzeyde oyuk, çizik, çatlak veya pürüz olabilir. Astar uygulaması bu hataları örter, yüzeyin pürüzsüz olmasını sağlar ve yüzeyi boya için en elverişli hale getirir.
Boyanın yüzeye daha iyi tutunmasını, akma yapmamasını ve daha uzun ömürlü olmasını istiyorsan astar uygulaması işin olmazsa olmazıdır.Boyanacak yüzeyde oyuk, çizik, çatlak veya pürüz olabilir.
Astar boya boyama işleminden önce kullanılması gereken bir malzemedir. Astar boya sprey ile kişiler rahatlıkla boyama işlemlerinden önce astar kullanabilirler. Astarsız bir yüzeye boya yapıldığında çok daha fazla boya kullanılabilir ve alınacak verim düşük olabilir.
Boyama uygulamasında yapmanız gereken ilk işlem astar atmak olacaktır. Astar, boya ile duvar arasında tampon görevi görmektedir. Çünkü su ve nem geçirimini azaltır ve böylece duvarlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlar.
Geçiş astarı nererde kullanılır Solvent bazlı boyadan yani yağlı boyadan su bazlı boyaya geçişte kullanılır. Koyu rengi açık renge dönüştürmek gerekiyorsa kullanılır. Duvar kağıdı uygulamasından önce uygulanırsa duvar kağıdı daha iyi yapışır. Ve her durumda boyanın daha iyi sonuç vermesi için kullanılabilir.
İlgili 34 soru bulundu
Astar yüzeye uygulandıktan sonra kuruması için 24 saat beklenmelidir. Astarlama işlemi tamamlandıktan sonra fırçaların sonraki kullanımlara hazırlanması için fırçalar su ve sabun ile güzelce temizlenmelidir. Bu işlem fırçadaki yüzey astarı kurumadan önce yapılmalıdır.
Her türlü betonarme,tuğla,ve yığma yapılarda çimento ve alçı sıva uygulamasından önce kullanılır.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Yüzeyin hazırlanması adımına, temizlik, zımparalama ve çatlak ya da boşlukların doldurulması dahildir. Ancak tüm bu hazırlıklara rağmen boyanın yüzeye istenilen şekilde yapışmadığı ya da düzgün gözükmediği durumlar olabilir. İşte tam da bu noktada astar boya devreye girer.
Zımparasız astarsız boya yaparsan çok kısa sürede dökülür boya. Zaten astarsızda renk değişimi olmaz. O piyasada satılan ucuz boyalarla olmaz.
Astar işlemini uyguladığınız yüzey kuruduktan sonra tekrar ince zımpara ile astar esnasında oluşan pıhtıları giderin. Aynı zamanda plastik kaporta düzeltme işleminiz için de zımparalama işlemi etkili olacaktır. Dilerseniz zımpara bezlerini kullanarak bölgeyi temizleyebilirsiniz.
Alanı zımparaladıktan sonra alana uygulayacağın boya astarı için ilk adım olan dokunma aşaması için 2 saat, zımpara sonrası oluşan toz kuruması için 3 ve macundan sonraki bekleme süresi için ise; 8 saat beklemen gerekecek.Yani tam bir boya astarı uygulamasından sonra, boyaya geçmen için boya astarı kuruma süresi ...
Boyadan birkaç saat önce, 1 kat binder astar veya alçı astarı yeterli olacaktır. Bu sayede, ileride oluşabilecek çatlama ve kabarmaların önüne geçmiş olunur. Ayrıca, boyanın sarfiyatı azalır, tavan boyası tavanda emilmez, tavan boyasının yaptığı metrekare artar ve iyi örter.
6- Saf pamuk viskon astar: Saf pamuk viskon astar %100 pamuktur. Yazın terletmeyen, kışın üşütmeyen doğal kumaştır.
Astar kumaşları dikilen elbise kalıplarının üzerinden dikilen kumaşlardır. Amaçları dikilen kıyafetin ömrünü uzatmak, duruşunu güzelleştirmek ve giyen kişiye rahatlık vererek kumaş etkisini azaltmak olmaktadır. Astar kumaşı yazlık kıyafetlerde serin tutacak kumaşlardan yapılmaktadır.
İç ve dış mekanlarda, düşey yüzeylerde ve tavanlarda, çimento ve özellikle alçı esaslı sıva harçlarının brüt beton yüzeylere yapışmasını arttıran, bu sıvaların hızlı su kaybını önleyen, çalışma süresini ve işlenebilirliğini arttıran kolay uygulanabilen astardır.
KURUMA SÜRESİ (20°C, %65 HR'de)
Dokunma kuruması: 1-2 saat Boya uygulama: 6 saat DİKKAT: Fawori İç Cephe Dönüşüm Astarı kuruma süresi; Su bazlı boya üzerindeki uygulamalarda 6 saat, solvent bazlı boya üzerindeki uygulamalarda 24 saattir (daha yüksek bağıl nem ve düşük sıcaklıkta kuruma süresi uzayabilir).
Tavan boyası daha yüksek bir viskoziteye sahip olduğundan yüzeye daha iyi yapışır. İz ve lekeleri iyi kapatır. Bu özelliği, onu astar boya olarak kullanmanıza imkan verir.
Güzel bir sonuç elde etmek için tek kat yeterli değildir. Duvarlarınızda boyanın homojen bir görünüm kazanması için en az iki kat gereklidir.
Sünger rulo ile her türlü akrilik boya çalışması ve akrilik vernik uygulaması yapılabilir. Sünger rulonun en faydalı yanı çok rahat kullanılması ve iz yapmamasıdır.
En doğru renkler hangileridir? Sentetik boya renkleri içerisinde beyazın tüm tonları; gri, sarı, pembe, mavi ve yeşilin tüm açık tonlarını kullanarak evinizi aydınlık göstermeniz çok kolay olacaktır.
Saçın uzunluğu ve dolgunluğuna bağlı olarak birkaç kutu boya almanız gerekebilir. Ayrıca saç dipleri uçlarına göre daha zor boya tutar. Bu yüzden boyamaya diplerden başlamakta yarar var. Ama boyayı uç kısımlara iyice yedirmeyi unutmayın.
Su ile inceltilir (~%10-15) fırça veya rulo ile tek kat halinde uygulanmalıdır. Astar uygulamasından en az 2 saat sonra su bazlı sonkat boya uygulanabilir.
Su emiciliği yüksek brüt beton yüzeylerde, duvar ve tavanlarda, çimento ve özellikle alçı esaslı sıva altına, aderansı ve çalışma süresini artırmak amacıyla astar olarak kullanılır. Su bazlıdır.
Tavan boyası yapısı itibari ile ince bir boyadır. Tavanda kabarıklık ve çatlak durumlarda onarılarak astar yapılabilir. Astar bu yüzeylerdeki pürüzleri ortadan kaldırarak hoş bir görünüm verecektir. Uygulandığı takdirde boyayı daha dayanıklı bir hale getirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri