Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
İlgili 17 soru bulundu
Çok iyi bir modem olmasa bile genellikle her sinyal güçlendirici en az 100 metre çeker durumdadır. Tabii bunu en kötü durum olarak değerlendirebiliriz. Eğer gerçekten çok iyi bir modem sinyal güçlendiriciye sahipseniz, 15 km'ye kadar bir çekim gücüne sahip olabilirsiniz.
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Modeminizin internet sinyalini algılamaması: Modeminiz yazılımsal veya donanımsal sebeplerle internet sinyalini algılamıyor olabilir. Böyle bir durumda, modem cihazınızı yeniden başlatmanız veya sıfırlamanız gerekebilir. Modeminizin güncellenmemesi: Bazı durumlarda modem cihazınızı güncellemeniz gerekebilir.
2.4 GHz WİFİ frekansını kullanın. Bu frekans aynı anda daha az veri taşıyabilir, ancak daha uzak mesafelere ulaşabilir ve örneğin duvarlar gibi katı nesnelerin içinden daha kolay geçebilir.
Ekranın sağ alt köşesindeki bildirim alanındaki kablosuz ağ simgesine tıklayın. Kablosuz ağ, sinyal gücüne göre listelenecek olan mevcut kablosuz sinyalleri otomatik olarak arayacaktır. Sinyal çubuğu numarası, sinyal gücü ölçeri temsil eder, ne kadar çok çubuk yanarsa, sinyal gücü o kadar güçlü olur.
Modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ayarlarına girin. Burada kablosuz ağ adı (SSID) ve şifre (WPA Key) gibi bilgileri görebilirsiniz. Kablosuz ağ adının yanında frekans bandını gösteren bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak 2.4 GHz veya 5 GHz olarak değiştirebilirsiniz.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Açık alanda 1 Km'ye kadar çekim sunmaktadır. * MIMO teknolojisi ürünler mevcut 802.11b/g üzerinden veri aktarımı sağlar. * Bilgisayarın herhangi bir USB port üzerinden yüksek hızlı Kablosuz-N (draft 802.11n) İnternete girebilirsiniz.
En iyi modem markası olarak bilinen TP-Link, bu ürününde, 5 GHz bandında 867 Mbps ve 2,4 GHz bandında 300 Mbps dahil olmak üzere 1,2 Gbps'ye kadar birleşik Wi-Fi hızları vadediyor.
Modem güçlendirici, modem kullanımı sırasında sinyallerin ulaşmadığı yerlere sinyalleri ulaştırır. Sadece internetin çekmediği zamanlarda değil, aynı zamanda internet hızı yavaş olduğunda da modem güçlendiriciler kullanılır.
Cihazların modemin yanına konulması internetin hızını ve kalitesini etkileyebilir. Modemin yanında kablosuz telefon veya mikrodalga bulundurmamalısınız. Çünkü bu cihazlar parazite sebep olabilirler. Modemin konumu da önemlidir.
Wifi güçlendirici yorumları dikkate alındığında; en iyi wifi güçlendirici markaları sıralamasında Tenda, Xiaomi ve Mercusys bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek wifi sinyal güçlendirici tavsiyesi olarak ise Tenda A9, Xiaomi Mi Wifi Pro ve Mercusys ME30 modelleri sıklıkla öneriliyor.
Kullanılan güçlendirici cihaza bağlı olarak wifi güçlendirici, yönlendiriciyi mevcut WiFi sinyaline iletir. Bu sinyaller evin diğer alanlarına tekrar iletilir. Bu tür İnternet güçlendiricilerinin mevcut sinyali alma kapasitesi önemlidir. Sinyaller zayıfsa, diğer cihazlara da zayıf sinyal yayılacaktır.
Yani teoride Wi-Fi 6 modemi, Wi-Fi 5 modeminden %250 daha hızlı olabilir. WiFi 5; IEEE 802.11ac standardına göre çalışır. WiFi 6 ise IEEE 802.11ax standardına göre geliştirilmiştir. 3 antenle 80 metre menzile sahip olan WiFi 5 geniş bir alana hizmet verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri