Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Arap sabununu ovalayarak uygulamanız önerilir. Koltuktaki lekeleri çıkarmanın bir diğer yöntemi ise sirkeli sudur. Sirkeli su ile temizlemek istiyorsanız bölgeye sirkeli sulu bezinizi silerek uygulayabilirsiniz. Böylelikle bakterileri yok etmiş olacaksınız.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Sabunlu ılık bir suda kumaş parçasını ıslatarak dairesel hareketlerle lekeli bölgeyi silin. Sabunlu suyu direkt koltuğa uygulamak yerine, oluşan köpükleri kumaş üzerine tatbik edin. Eğer mümkünse temizlik için de koltuk kumaşı ile aynı kumaşta olan bir bez kullanın.
Ancak evde bulunan doğal temizlik ürünleri de bu inatçı lekelerin çıkarılmasında oldukça etkili olabilir. Örneğin sirke, limon suyu, kabartma tozu, tuz, karbonat, gliserin gibi ürünler kıyafetlerdeki lekelerin çıkarılmasında kullanılabilir. Sirke, özellikle suda eriyen lekeleri çıkarmada çok etkilidir.
İlgili 29 soru bulundu
Bunun için öncelikle kumaşın lekelenen kısmını hafifçe ıslatmalısınız. Lekelenen bölgeye çamaşır sodası ilave ederek birkaç dakika bekledikten sonra hafifçe ovalayarak söz konusu izi çıkarabilirsiniz. Bu ipuçlarını yalnızca leke çıkarma işleminde değil, çamaşır yıkarken de etkili sonuçlar almak için kullanmanız mümkün.
Eski ve Kurumuş Lekelerin Çıkarılması: Adım Adım
Eski ve kurumuş lekelerden kurtulmak için: Doğru Persil deterjanı seçin. Bölgeyi ön işleme tutun ve deterjanı birkaç dakika lekenin üstünde tutun. Sıcak suyla değil, ılık suyla yıkayın.
Koltuktaki lekeleri çıkarırken sabunlu su, sirke, arap sabunu veya diğer koltuk temizleme ürünlerini tercih edebilirsiniz. Koltuk temizlik malzemesi kadar kumaşa zarar vermeyen sert yapıdaki silme bezi de önem teşkil eder. Bu bezlerin mikrofiber özelliğe sahip olması ve leke bırakmamasına da dikkat etmelisiniz.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır. · Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Koltuk en iyi hangi deterjanla silinir? En uygun ürünler bulaşık sabununu ve Arap sabunudur. Bulaşık sabununu ya da Arap sabununu bir miktar suya ekleyerek koltuğa püskürtebilir ve koltuk suyu emmeden hızlıca dairesel hareketlerle temizleme yapabilirsiniz.
Ufak bir sprey şişe içinde eşit ölçüde sirke ve zeytinyağı karıştırabilirsiniz. Bu doğal deterjanı deri koltuklarınıza püskürtebilirsiniz. Silme işlemi için mikrofiber bez kullanabilirsiniz. Derinin çizilmemesi için yumuşak havluyu da tercih edebilirsiniz tabii ki.
Koltuk temizliği yaparken bulaşık tabletini gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
İlk olarak su ile sabunu bir sprey şişesinde karıştırın. (sabun yerine nubuk koltuk temizleyicisi de kullanabilirsiniz.) Yaptığınız karışımı lekeli bölgeye püskürtün. Ardından nemli mikrofiber bir bez yardımı ile lekeyi temizleyin fakat bu işlemi yaparken koltuğu yıpratmadan hafif bir şekilde silin.
Sadece sıcak su ve temiz bir bez kullanarak kalan lekeleri dairesel hareketlerle ovunuz. Eğer gerekirse, çeyrek bardak kadar beyaz sirke ile 1 yemek kaşığı karbonattan hazırladığınız karışıma temiz bir bez batırarak lekeleri tekrar ovabilirsiniz.
Evde koltuknasıl temizlenir, evde koltuk temizlerken öncelikle süpürgenizin en güçlü seçeneği ile koltuğunuzun tüm yüzeyini vakumlama ile süpürün. Ardından nemli bir bezle tozunu alın. Artık sabunlu su ile koltuk temizliğinizi yapabilirsiniz. Koltuk temizliğinde deterjan seçimi kadar bez seçimi de önemlidir.
Otomobillerin plakalarında ve tampon bölgelerinde, dış dikiz aynalarının arka kısımlarında, farlarında, jant bölgelerinde, otomobil içi koyu renkli koltuk yüzeylerinde, otomobil kapı içlerinde ve iç göğüs kısımlarında, motorunda bulunan kirleri çıkardığı raporlanmıştır.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
·Sabun: Sabunlu ılık suda ıslatılan bez, lekeli kumaşın üzerine sürülerek köpüğün kumaş yüzeyinde emilimi sağlaması beklenir. Köpük, kumaş tarafından emildikten sonra ovalayarak temizleme işlemi yapılmalıdır. Daha sonrada sert kılları bulunmayan bir fırça yardımıyla koltuk yüzeyinin fırçalanmasını yapabilirsiniz.
Yeterli derecede suya koltuk temizleme deterjanı ekleyerek mümkünse tüy bırakmayan mikrofiber bir bez ile koltuklarınızı nazik bir biçimde silebilirsiniz. Koltuktan leke çıkarma yöntemlerinden en mühimi olan silme ile, tozların ve kirlerin kolay bir biçimde yok olduğunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.
Yaygın olarak kullanılan kumaş koltuk kanepe nasıl temizlenir sorusuna gelince en kolay ve sorunsuz şekilde sıvı deterjan kullanarak temizlemeniz mümkündür. Ilık suya sıvı deterjan ekleyerek kumaş koltuklarınızı silebilirsiniz. Koltuklarınızın kumaşı kadar hangi renk olduğu da koltuk temizliğinde önemlidir.
Çamaşırlarınızı sirkeli suda yaklaşık yarım saat bekletin. Bir yemek kaşığı oksijenli su ile bir yemek kaşığı tuzu ve yarım bardak karbonatı karıştırın. Sirkeli suda beklemiş çamaşırların üzerindeki lekelere bu karışımı uygulayın. Ardından çamaşır makinesinde yıkayın.
Evet! Vanish yeni lekeleri olduğu gibi eski lekeleri de çıkarabilir. Lekeyi nasıl çıkaracağınız, ne lekesi olduğuna ve ne kadar süredir kurumuş olduğuna bağlıdır; kural olarak, her zaman lekeye ön işlem yapmalısınız ve eski bir lekeyse sonra kıyafeti suya bastırmalısınız.
Sert su lekelerinin olduğu bölgeye az miktarda florürlü diş macunu sürün ve nemli bir mikrofiber bez ile hafifçe ovalayarak temizleyin. Leke çıkana kadar bu işlemi tekrarlayın ve son aşamada temiz su ile durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri