Astar kumaşı yazlık kıyafetlerde serin tutacak kumaşlardan yapılmaktadır. Kışlık kıyafetlerde ise daha çok sıcak tutan ısıveren astar kumaşlar tercih edilmektedir. Astar kumaşın sıcak tutması ise kıyafetin türüne göre şekillendirilmektedir.
Elyaf ve kuş tüyü montlar ince tasarımlarına rağmen son derece sıcak tutar ve kayak montu olarak ideal bir seçimdir. Ayrıca katmanlar arasında yüksek miktarda hava tutarak ekstra yalıtım sağlayan şişme montları da inceleyebilirsiniz.
Astar, tekstil ve giyim sektöründeki ürünlerin vücuda temas eden yerlerinde kumaş ya da kullanılan derinin üzerindeki kimyasalların deri ile temas etmesini önlemek ve olası sürtünmeden ötürü vücut derisinin tahriş olmaması için kullanılan ara malzeme.
Kış sezonunun en çok tercih edilen moda ürünlerinden biri de kaşe kabanlar. Şık ve tarz görüntüsüyle sıklıkla tercih edilse de ''Kaşe kaban sıcak tutar mı?'' sorusu da çok sık soruluyor. Kaşe kabanlar yünlü malzemeden üretildiğinden kışın sıcak tutma konusunda oldukça başarılı.
Kış ayları için sıcak tutması düşüktür. Özellikle gençlerin tercih ettiği astarsız kaşe kabanlar klasik bir kıyafet ile tercih edilmemelidir. Diğer kabanlara alternatif olarak tercih edilebilir.
İlgili 30 soru bulundu
Giysilere düzgün bir görünüm vermek için kullanılan astar kumaş tekstil sektörünün olmazsa olmazıdır. Bu kumaşlar giysilerin kullanım kolaylığını artırmak için üretilmektedir. Astarlar, kumaşın iç yüzeyine eklenen ince yapısı ile rahat bir kullanım sağlar.
- Genelde şişme montlar daha kalın bir yapıya sahiptir ve kumaşı nedeniyle soğuğa karşı daha çok korur.
Kışın sizi sıcacık tutan kumaşlar söz konusu olduğunda, ipek kumaş kesinlikle bir rakiptir. Doğal ısı yalıtım özelliklerine sahiptir. Bu da ısıyı vücudunuza yakın tutmanıza ve sizi sıcak tutmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir. İpek ayrıca nemi emer.
Hava geçirmeyen bir kumaş yapısına sahip olan polyester bazlı kumaşlar kışın sizi sıcak tutar. Yazında terletmeyen yumuşak ve rahatsız etmeyen kumaş yapısında olduğunu söyleyebiliriz. Kışın rahatlıkla polyester kumaşı tercih edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra kumaş türü en önemli detaylar arasında yer alır. Mont kumaşı nasıl olmalı, sorusunun cevabı araştırıldığında yünlü ve kaz tüyü modeller sıklıkla önerilir. Kış şartları ile mücadele ederken yün ve kaz tüyü kumaşlar, etkili sonuç ortaya koyar. Mont seçiminde görsel unsurlar da önemlidir.
Hafif ve rahat bir kumaş çeşidi olan denye astar, son derece dayanıklı bir kumaş çeşididir. Denye astar, genellikle elbise kumaşından daha yumuşak şekil almakta ve ince bir kumaş olması sayesinde terletme yapmayan bir özelliktedir.
İlk olarak, son kat boyanın yapışması için pürüzsüz bir yüzey oluşturmaya yardımcı olur, bu da boyanın daha iyi görüneceği ve daha uzun süre dayanacağı anlamına gelir. İkinci olarak, astar boya yüzeyin sızdırmazlığına ve korunmasına yardımcı olarak neme ve küfe karşı daha dayanıklı olmasını sağlar.
Genellikle bir giysinin içine düzgün bir son kat sağlanabilmesi için kullanılır. Ancak tela astar, ham kenarları ve dolguları gizleme özelliğine sahiptir. Astarlar bir giysinin ömrünü uzatmaktadır. Kış aylarında sıcaklığı düzenlemeye yardım edebilirler.
Yün: Hafif ve dayanıklı yapısı ile mont kumaşları arasında vazgeçilmezdir. Su geçirmez özelliği ile sizi hem kuru hem de sıcak tutar. Naylon: Tamamen sentetik malzemelerden oluşan yapısıyla esnek ve dayanıklı bir kumaştır. Ayrıca temizlenmesi ve bakımı da kolaydır.
Şişme montların çoğu aynı zamanda kaz tüyü olması nedeniyle daha sıcak tutar. Bu sıcak tutması sizi terletmeden yalnızca içinizi ısıtır. Şişme montları temizlemekte oldukça kolaydır.
Sentetik kumaşlar doğal lifler içermemektedirler. Yapılarında selüloz içeren lifler bulundurdukları için sıcak tutmaları için keçeleşme mümkün olmamaktadır. Özellikle üretimlerinde yan mamul kullanılmadığında sıcak tutma özelliği göstermemektedirler.
Polyester Kumaş Özellikleri
Hava geçirmez özelliğe sahip oldukları ve sıcak tutma konusunda oldukça başarılı oldukları için genellikle mont, kaban ve pardesü yapımında tercih edilir.
Kışın kullanılabilecek kumaş çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz; yün ve her türlü yün karışımlı kumaşlar, kaşmir kumaşlar, tiftik kumaşlar, kadife kumaşlar, tüvit kumaşlar, serj kumaşlar, kaba ve yüzeyi tüylendirilmiş kumaşlar kış ayları için tercih edilebilir.
%100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Terletmeyen kumaşlar denince akla gelen ilk seçeneklerden biri şile bezidir. Şile bezinin elbise, gömlek, bluz hatta pantolon seçenekleri ile rahat bir yaz geçirebilirsiniz.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Şişme montların kabarıklığının sönme nedeni sanılanın aksine yıkama işlemi değil. Yıkama işlemi montlarınızın temizliği ve güvenle kullanılabilmesi için önemlidir. Ancak yıkama işleminin doğru yapılması şişme montunuzun uzun ömürlü olması açısından büyük bir öneme sahiptir.
İnce yapılı olanlar ilkbahar, kalın yapılı olanlar sonbahar ve kış mevsimleri için idealdir.
Şişme veya puf montlar yağmurlu havalarda hemen giyip çıkabileceğin pratik çözümlerden biri! Özellikle günlük ve spor kombinlerinde yağmurlu günler için tercih edebileceğin şişme montlar doğru kumaştan seçildiğinde ıslak havalarda tam bir kurtarıcı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri