Astım krizlerinin kanındaki D vitamini eksik kişilerde yüzde 25 fazla olduğu ortaya çıktı.
Böylece günümüzde D vitamininin alerjik hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde kullanımını bazı yazarlar önermektedir. En sık vitamin D'nin özellikle astım atağını önlemede ve dirençli astım tedavisinde faydalı olduğu bildirilmektedir.
Alerjik Hastalıklar D vitamini eksikliğinin nedeni ya da sonucu olabilir; Alerjik rinit. Alerjik astım.
Raşitizm çok şiddetli yaşandığında da kalsiyum seviyelerinin düşmesine neden olabilir. Bu kas kramplarına, nöbetlere ve nefes alma zorluklarına yol açabilir. Nadiren aşırı derecede düşük bir D vitamini seviyesi kalp kasının zayıflığına (kardiyomiyopati) neden olabilir.
Bu bulgular alerjik hastalıkların patogenezinde, şiddetinde ve kontrolünde D vitamininin önemli rol oynayabileceğini desteklemektedir.
İlgili 37 soru bulundu
Alerjik rinit tedavisinde antihistaminler, kortizonlu spreyler (kortikosteroid) ve tuzlu su kullanılabilir. Burunda tıkanıklık fazla olduğu takdirde, ilk etapta dekonjestanlar kısa süreli kullanılabilir. Burunda çok fazla akıntı olduğu takdirde ise ipratropium burun spreyleri yarar sağlayabilir.
C vitamini alerjilerin hafifletilmesine yardımcı olur
Özelikle bahar aylarında alerjiler artış gösterir. C vitamini vücuttaki histamini azaltır. C vitaminini belirli miktarlarda almak bahar aylarında artan alerjilerin de hafiflemesine yardımcı olabilmektedir.
B12 vitamini eksikliğinin en net belirtisi anemi olup, aneminin neden olduğu nefes darlığı ve kalp çarpıntısı, kaslarda zayıflama, yorgunluk, uzuvlarda uyuşma, cildin solgunlaşması, kilo kaybı belirtileri de görülebilir.
B12 vitamini eksikliği: Kansızlık, unutkanlık, depresyon, yorgunluk, nefes nefese kalma, kalp çarpıntısı, iştahsızlık, kilo kaybı, baş ağrısı gibi...
B12 VİTAMİNİ: Unutkanlık, aşırı yorgunluk ve nefes darlığı olur. Kuzu ve sığır ciğeri ile bol et yenilmelidir.
Alerjik Astım Tedavisinde Nefes Egzersizleri
Nefes egzersizlerinin, alerjik astım tedavisinde faydalı olabildiğine yönelik veriler vardır. Bu tedavi yöntemlerinin, her hastada kullanımı için yeni çalışmalara ihtiyaç vardır. Sonuç olarak; Alerjik astım tedavisinde, öksürük dönemlerinde bal veya zencefil önerilebilir.
Hastalık genellikle ilerleyicidir ve ilaç tedavisi bu olumsuz gidişi değiştirmez bu nedenle uygun hastalarda alerji aşısı (immünoterapi) ile önerilir. Alerji aşısı tedavisi ile hastalığın ilerlemesi engellenebilir, alerjik astımın şiddeti ve astım krizleri azalabilir ya da tamamen düzelebilir.
Alerjik astıma yol açan, en çok bilinen tetikleyiciler arasında toz, polen, hayvan tüyü, nem, küf, keskin koku ve bazı gıdalar başta gelmektedir. Bu tür alerjik astımı tetikleme potansiyeli olan maddelere karşı dikkatli olunmalı ve bu tür ortamlardan olabildiğince uzak durulmalıdır.
Amaç: Astım, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalığıdır. Mag- nezyum ise insan vücudunda en çok bulunan minerallerden biridir ve astım tedavisinde kullanılmaktadır.
Tuz içeriği yüksek olan konserve gıdalar, turşu, salamura besinler, zeytin, soda-maden suyu gibi yiyecek ve içeceklerin tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bu nedenle astımlı hastaların günlük tuz tüketimini 5 gramın altında tutmaları önerilmektedir.
C vitamini eksikliği teşhis ve tedavi edilmezse nefes darlığına, sinir sorunlarına, yüksek ateşe (ateş) ve nöbetlere (konvülsiyonlar) da yol açabilir. Beyin içinde ve kalp çevresinde kanama, tedavi edilmeyen C vitamini eksikliği olan bazı kişilerde ölüme neden olabilir.
D vitamini eksikliğinde; vücut ağrısı, halsizlik, yürüme güçlüğü, kemik ağrısı, güçsüzlük, saç dökülmesi, baş ağrısı, depresyon, değişken ruh hali, uykusuzluk, gözaltı morlukları, aşırı terleme, kilo vermede güçlük çekme, sürekli üşüme gibi belirtiler hakimdir.
K VİTAMİNİ EKSİKLİĞİNDE VÜCUDUMUZDAKİ BELİRTİLERİ
Ciltte kolay morarma, siyah renkli ve kanlı dışkılama, tırnak altlarında kanamaya bağlı kırmızı beneklerin oluşması, bebeklerde göbek kordonu bölgesinde kanama ve sünnetin geç iyileşmesi ve sürekli kanama, morarma ve kemiklerde güçsüzlük görülebilir.
Yetersiz B12 vitamini de anemiye, yani kansızlığa neden olabilir. Aneminin en yaygın belirtileri arasında yorgunluk, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışı bulunmaktadır. Anemi durumuna sahip bireyler dil ya da ağız ağrısı, beklenmedik kilo kaybı, soluk veya sararmış cilt, ishal ile adet sorunları ile karşılaşabilirler.
Tedavi edilmeyen ve ciddi boyuta ulaşana kadar fark edilmeyen B12 vitamini eksikliği kişide derin depresyona, paranoya ve sanrılara, hafıza kaybına, idrar kaçırma ile tat ve koku kaybına dahi yol açabilmektedir. İnsan vücudu kırmızı kan hücreleri, sinirler ve DNA yapımı için B12 vitaminine ihtiyaç duymaktadır.
Depresyon, panik atak ve anksiyeteye neden olan ikinci bir olası nedense B6, B9 ve B12 vitamin seviyelerinin gereğinden düşük olması. Vücuttaki B12 vitamini seviyesini yükseltmek için kırmızı et, somon, karides, karaciğer, yumurta ve yoğurt gibi besinlerden faydalanabilirsiniz.
Hastaların genel olarak bol sıvı tüketmeleri önerilir. Limonlu-ballı ılık suyun ayrıca boğazı rahatlatıcı etkisi vardır. Ananasta bulunan bir maddenin de öksürüğe iyi geldiği iddia edilmektedir. Nane çayı içmek ve buharını teneffüs etmek üst solunum yollarını rahatlatabilir.
El ve ayak bilekleri, omuz eklemeleri ve parmaklarda ağrı, değişken ruh hali, depresyon, uykusuzluk, baş ağrısı, saç dökülmesi gibi belirtiler de bulunabilir. Yetişkinlerde uzun süreli D vitamini eksikliği; kemik erimesi, kemik yapısında bozukluk, kas güçsüzlüğü ve düşme riskinde artışa neden olur.
Besin alerjisine, bütün dünyada özellikle de gelişmiş ülkelerde sıkça rastlanıyor. Bu alerjiye neden olan en önemli etkenlerden biri ise D vitamini eksikliği. Besin alerjileri, bağışıklık sisteminin normal şartlarda zararsız olan bir besin maddesini yanlışlıkla zararlı olarak algılayarak aşırı tepki vermesiyle oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri