-Advanced menüsüne gir. -Boot menüsüne geç. -Aşağı doğru in. -Secure Boot çıkar.
Kilopat. Biosa girin sırasıyla; adveced mode> security> secure boot> key managment kısmın da ki bütün seçenekleri update edin, save and exit seçeneğiyle kaydedip çıkın, tekrardan Biosa girin, secure boot enable olduğunu göreceksiniz.
Bunun için aşağıdaki yolu izleyin: Adım 1: Windows'ta arama kısmına “Sistem Bilgisi” yazın. Adım 2: Açılan menüde “BIOS Modu” ve “Güvenlik Önyükleme Durumu” kısmını kontrol edin. (Sırayla UEFI ve Açık olacaktır, eğer Açık seçiliyse Secure Boot özelliğini kullanıyorsunuz demektir)
Bilgisayar henüz açılmamışken klavyede F2 tuşunu basılı tutun ve aynı anda [Güç düğmesine] basın (BIOS yapılandırma ekranını görene dek F2 tuşunu bırakmayın).
İlgili 45 soru bulundu
BIOS yapılandırmasına girdikten sonra, [F8] Kısayol tuşuna basın veya ekranda görüntülenen [Önyükleme Menüsüne] tıklamak için imleci kullanın①.
Önyükleme sırasında klavyedeki [ESC] veya [F2] tuşuna basın.
Secure Boot, BIOS veya UEFI tarafından kontrol edilir ve bu esnada imzalanmamış veya doğrulanmayan yazılımları engeller. Bu teknolojinin temel amacı, bilgisayarların açılış sırasında bulaşabilecek olan zararlı yazılımlardan korunmasını sağlamaktır.
Bilgisayarı kapatın. Bilgisayarı açmak için güç düğmesine bastıktan hemen sonra Bilgisayar Kurulum Yardımcı Programı açılana kadar tekrar tekrar f10 tuşuna basın. Ok tuşlarını kullanarak Güvenlik menüsünü seçin, Güvenli Önyükleme Yapılandırması seçeneğini belirleyin ve ardından enter tuşuna basın.
Bilgisayarı yeniden başlatın ve açılış sırasında Önyükleme Menüsüne erişmek için F12 ( Fn+F12 ) tuşuna basın.
Fastboot mode, verileri doğrudan telefonunuzun flash belleğine yazdırmanıza veya verileri modifiye etmenize (değiştirmenize) yardımcı olur. Fastboot modu, cihazınızın bölümlerine, veri bölümüne ve önyükleme bölümüne erişmenizi bile sağlar.
UEFI, Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arayüzü anlamına gelmektedir. BIOS'un yerine tasarlanan bu yazılım, BIOS'tan daha gelişmiştir. Bilgisayarın daha hızlı çalışmasını sağlayan UEFI, donanım birimlerinin de daha uyumlu olmasını ve ayrıca üst düzeyde güvenlik sistemi sağlar.
W11 yüklü bir sistemde Secure Boot'u açmak genelde başlangıç sorunlarına neden olmuyor. Secure Boot, işletim sisteminin başlangıcında s dijital olarak imzalanan ve güvenilir bileşenlerin çalışmasını sağlıyor. Kötü amaçlı yazılımların yada değiştirilen bileşenlerin başlangıçda çalışmasını engeller ve güvenliği artırır.
Bu özellik, Microsoft ve PC üreticileri tarafından geliştirilmiş olup, UEFI adı verilen bir arayüz üzerinden çalışır. Secure Boot, bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı korur ve işletim sisteminin güvenli bir şekilde yüklenmesini sağlar.
Önce dizüstü bilgisayarınızı kapatın. Dizüstü bilgisayar logo ekranında donduysa bilgisayarı kapanmaya zorlamak için güç ışığı sönene dek 15 saniye boyunca güç tuşuna basılı tutun. Bilgisayar kapandıktan sonra birkaç saniye bekleyin. [F2] tuşuna basılı tutun ve ardından güç düğmesine tıklayın.
Bilgisayar başlarken veya yeniden başlatılırken sürekli F2 tuşuna basarak veya bu tuşu basılı tutarak BIOS Ayarları Yardımcı Programı ekranına girin. Güvenli Önyükleme seçeneğini seçin, Enter tuşuna basın ve görüntülenen iletişim kutusunda Devre Dışı Bırak seçeneğini seçin.
BIOS'dan cikacaksaniz F10'a tıklayın ve yes deyin.
Sorun olmaz, Secure Boot zararlı değildir.
PC'yi kapatın. Bilgisayarı açın. Hemen ve art arda F2 veya ( Fn+F2 ) tuşlarına basın. BIOS erişim birden fazla deneme gerektirebilir.
UEFI nedir? UEFI'nin tam açılımı “Unified Extensible Firmware Interface” yani Türkçesi “Birleşik Genişletilmiş Yazılım Arabirimi” dir. Eski BIOS'ların yerini alan yeni bir donanım yazılımıdır. Yeni nesil sistemlerde BIOS yerine UEFI kullanılır.
BIOS'a erişmek için F2'ye basın. Açılır listeden Güvenlik'i seçin, açılır pencerede Güvenli Önyükleme Yapılandırması'nı seçin, Eski Önyüklemeyi etkinleştirin ve Güvenli Önyüklemeyi devre dışı bırakın. Kaydetmek için F10 tuşuna basın.
BIOS'a girmek için aşağıdaki adımları izleyin
2. Adım BIOS ekranına geldiğinizde F7'ye basın ya da fareyi kullanarak ekranda "Gelişmiş Mod" öğesine tıklayın ve gelişmiş moda geçin. 3. Adım Fareyle "Araçlar" sayfasına ve ardından "ASUS EZ Flash 3 Utilities" öğesine tıklayın.
[F9] Kısayoluna basın veya fareyle ekrandaki [Varsayılan] öğesine① tıklayın. BIOS varsayılan en iyi ayarlarını yüklemek için Tamam öğesini seçin. Bu seçimi klavyenizdeki [Enter] tuşuna basarak veya ekrandaki [Tamam] öğesine② tıklayarak yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri