Çin kültüründe önemli bir yere sahip olan Konfiçyüs “Onurlu bir adam, mezbahayla mutfağı birbirinden uzak tutar ve yemeğe saygı gösterir. Sofrada hiçbir zaman bıçakların yeri yoktur” diyerek, Çin kültüründe çubuğun neden kullanıldığını da özetlemiştir.
Hızla artan nüfus yüzünden yiyecek sıkıntısı çeken Çinliler önlerindeki yiyeceği küçük parçalar halinde çoğaltarak yiyorlardı. O zamanlar ağaç sıkıntısı nedeniyle de tahta kullanımı kısıtlıydı. Masa kullanımı bu yüzden çok zordu. Çubuklar fildişinden ve kemikten yapılırdı.
Çubukları kullanmak kolaydır; masada yuvarlanmazlar ve yemek alırken insanın dudaklarını ve dilini yaralamamak gibi avantajları vardır. Çubuklar Japonya'da da kullanılır ve Japonlar çiğ ve soğuk yemekleri, örneğin çiğ balığı daha kolay yiyebilmek için çubukları konik şekle getirmişlerdir.
Birçok insan yemek çubuklarının eski Çin'de icat edildiğini düşünür, ancak tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir. Bugün, Çin'de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır.
20 Adet Çin Usulü Yemek Çubukları Chopsticks.
İlgili 21 soru bulundu
Leke ve koku sorunu yok, yıkanarak kullanılabiliyor.
japonya ve güney kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmis. çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar. günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar.
Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin ekstra efor sarf etmesini engelliyor. Çinliler, alınan soğuk içecek ve yiyeceklerin iç organları daha fazla büzüştürdüğünü, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğini atalarından biliyor.
Çin yemek çubuğu, bu kültürde yemeğe saygı gösterilmesi amacıyla kullanılır. Yani bu çubuklar, kültürün bir parçasıdır. Bu çubuklar günümüzde neredeyse, tüm Asya ülkelerinde kullanılmaktadır. Japonya'da bu çubuklara “Hashi ya da Waribashi” adı verilmektedir.
Çinlilere göre vücut fonksiyonlarının temel elementi olduğuna inanılan ateş yağı eritir, suyu ise buharlaştırır. Vücut ısısını yükselten yiyecekleri enerji toniği olarak adlandıran Çinliler sofralarında bu besinlere yer veriyor.
Buna göre, helâl deniz ürünlerinden yapılan suşi, sağlık açısından bir zararı bulunmadığı sürece tüketilebilir. Ancak hazırlanmasında alkol içerikli sos ve malzemelerin kullanıldığı suşiyi yemek caiz değildir” fetvası çıkmış...
Suşi ile birlikte en çok tercih edilenler; yaseminli çay, yeşil çay, beyaz şarap ve ana maddesi pirinç olan geleneksel Japon içkisi sake'dir.
Uzak doğunun antik insanlarının geleneklerinin devam ettiği Çin'in kaynaklarına göre M.Ö. 5000'li yıllarda Çinlilerin çubuk (Chopstick) kullandıklarına dair kalıntıların mevcut olduğu görülüyor.
ama en çok asya mutfağına düşkün olanların tercihidir chopsticksler. nedendir bilinmez ama bir noodle çatalla aynı tadı vermez. bu uzun ömürlü 20 çubuktan oluşan 10 çift ile hem kendiniz hem de misafirleriniz yemeklerini afiyetle yıllarca yiyebilirsiniz. çubukları elinize uçları aynı hizada olacak şekilde alın.
Solak olsanız bile yemek çubuğunu tutmak için sağ elinizi kullanmalısınız. Yüzük parmağınızı ve serçe parmağınızı aşağı doğru bükün ve yüzük parmağınızı alt çubuğun altına sokun. Böylece çubuğu hareket edemez bir konuma getirdiniz. Üst çubuğu başparmağınızın ve işaret parmağınızın uçları arasında tutun.
Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.
Özellikle Uzak Doğu halklarında yoğunlukla görülen bu fobiye; Çin, Japonya, Kore ve Tayvan'da karşılaşılmakta. Sino-Kore dilinde dört kelimesi için ölüm kelimesine benzer bir kelime kullanılıyor. O yüzden dört kelimesi onlar için ölümü çağrıştırıyor.
Koreli kadınların daha küçük yaşlarda başladıkları yüz egzersizleri, cildin kırışıklıklar ile savaşmasına yardımcı olduğu gibi kan dolaşımını hızlandırır. Bu egzersizler sayesinde yaş ilerlese dahi cilt elastikiyetini kaybetmez. Koreli kadınların geç yaşlanmasının nedenlerinden birisi de bu egzersizlerdir.
erkek nüfusunun yaklaşık yüzde 80'i sünnetlidir. bildiğim kadarıyla müslüman ya da yahudi çoğunluklu ülkeler dışında sünnetin en yaygın olduğu ülkedir.
Bu dövüş sanatını öğrenenler, kendilerini sert darbelere karşı dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Ortaçağdaki işkence görüntülerini andıran dövüş sanatında, öğrenciler kütüklerle ve tekmelerle apış arasına vuruyor.
Kırmızı etin sağladığı besin öğelerini soyadan sağlayan Çinliler, soya sayesinde kırmızı etten alacakları yağdan daha azını almış olurlar. Bu da formda kalmalarının bir başka sırrını oluşturur. Kullandıkları lezzetlerin orantılı olmasına özen gösterirler. Bu nedenle tatlı, acı ve ekşiyi aynı oranda kullanırlar.
Bu önerilerde, 'deniz ile ağaç cenazeleri' birer seçenek olarak sunulmuştu. 'Deniz cenazesi' ölen kişilerin bedeninin krematoryumda yakılması ardından küllerinin denize bırakılması anlamına gelirken, 'ağaç cenazesi' denen ritüel ise küllerin toprağın bir noktasına dökülüp ortasına bir ağaç dikilmesini gerektiriyor.
Japonların günlük ortalama uyku saati, dünya ortalamasının altında. 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, Japonların ortalama uykusu günde 6 saat 35 dakika. Bu, uluslararası ortalamanın 45 dakika altında. Bu sebeple gün içinde çok bitkin oluyorlar.
Kahvaltı kültürleri tamamen bizden uzak olan Güney Korelilerin aslında tükettikleri her şey metabolizmayı çalıştıran besinlerdir. Vücutlarında neredeyse hiç yağ olmayan Güney Koreliler bunu sabah kahvaltısında çorba ve lapa pirinç tüketmeye borçlular. Aslında bu gelenek Anadolu köylerinde de var.
Japon çocukları kahvaltıda genellikle balık ve pirinç ağırlıklı beslenirken, yumurtayı ise omlet biçiminde tüketmeyi tercih ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri