Her insan mutlaka rüya görür ancak kimisi hatırlar kimisi hatırlamaz. Ya da istenilen rüyalar görülmeyebilir. Bu bakımdan örnek rüyalardan bir tanesi de rüyada at görmektir.
Atlarda yorgunluk hissi bulunmuyor. Bu da bazı atların kendilerini öldürene kadar koşmalarına neden oluyor. Bu duruma da "at çatlaması" denmekte.
Atlar sürekli tedbirli şekilde uyudukları için bir atın günde tam olarak kaç saat uyuduğunu kestirmek oldukça zordur. Ancak yapılan araştırmalara göre taylar günün yaklaşık 12 saatini uyuyarak geçirirler Genç atlar günde yaklaşık 6 saat uyurken yetişkin atlar 3 saat uykuyla yetinirler.
Özetle; sadece ciddi kırıkların tedavisi aylarca sürüyor, bu süreçte at ayakta duramıyor, yatması gerektiğinde ise dolaşım sisteminde sıkıntılar oluşuyor. Bu yüzden de iki veterinerin kararı ile atların uyutulmasına karar veriliyor.
Sürekli aynı kişinin bindiği bir ata başka bir kişi binerse, at farklılığı hisseder, ona göre de farklı davranır. Duygusal anlamda at sahibini tanır. Ata binen kişi sinirliyse, at da huzursuz oluyor.
İlgili 28 soru bulundu
Köprücük kemiği bulunmaz. Dolayısıyla atın omurgası ön bacaklara kemikle değil, bir kas dokusuyla bağlıdır. Bu kas dokusu atın bir yandan diğer yana hareketini sağlar.
Bugün için atların renkli görebildiği, ancak biz insanlar kadar renkleri iyi göremediği bilinmektedir. Atlar özellikle sarı, yeşil ve maviye reaksiyon göstermekte, kırmızıya daha az yanıt vermektedir.
Ahır veya Hara; atların çalışma dışında yerleştirildikleri ve korundukları 4 tarafı kapalı yerdir.
Atlar yan taraflarına veya sternumları üzerine yatar. Arka ve ön ayaklar yanlara veya ileriye doğru uzatılabilir.
Missouri Extension Üniversitesinden alınan bilgiye göre, toynak duvarında kan damarı veya sinir yok, bu nedenle nal düzgün bir şekilde çivilenirse acı vermiyor. Ancak toynakların önceden kötü bir şekilde kesilmesi durumunda, ağrıya ya da topallığa yol açabileceği belirtiliyor.
Atlar küser mi, ağlar mı, üzülür mü? Atlar küser, ağlar, üzülür. Geçileceğini anlar mesela. Yarışın heyecanını senden önce o yaşar.
Evcil atlar, sahiplerini hiçbir zaman terk etmezler. 25 'ten fazla türü olan bu sadık dostlarımız atlar hiç yorulmadan bizi kilometrelerce uzağa taşıyabilirler. Atlar, tarih boyunca insana en çok yardımcı olmuş hayvanlardır.
Beygir gücü, bir atın bir dakikada oluşturabileceği güç olarak varsayılmasına rağmen, gerçekte bir at 15 beygir gücünden fazla bir güç oluşturur. Bir insan ise tek bir attan daha fazla güç üretebilir özellikle atletlerde ve bisikletçilerde bu değer daha yüksektir.
Görme davranışları ile ilgili bir diğer özellik de atların karanlıkta iyi görmeleridir. Karanlıkta bir kedi kadar iyi görmeseler bile bir insandan daha iyi görürler. Bu özellikleri nedeni ile atlara gece rahatlıkla binilebilir.
Atlar vahşi hayatta bir tehditle karşılaştıklarında şaha kalkarlar.
Kepek, Şeker pancarı, Pelet Karışımı (pelet, buğday), Yulaf, Arpa, Chaffed (kıyılmış saman) ve Vitaminler atların beslenmesini desteklemek için kullanılır. Tahıl çoğunlukla atın ağırlığını arttırmak için kullanılır.
Modern atın "dede" si Pliohippus 12-6 milyon yıl önce yaşamıştır; Güney Amerika kıtasında bir zaman yaşamış olan Hippidion ve Onohippidion cinslerinin ve Kuzey Amerika'da Equus'un evrimleştiği Dinohippus'un atası olarak kabul edilmektedir.
Atlarda da diğer memeli hayvanlarda olduğu gibi süt dişleri ve kalıcı dişler olmak üzere iki tip diş bulunur.
Bir at sizi seviyorsa, genellikle dikkatinizi çekmek için sizi dürtecektir. Nazikçe dürtme hareketleri bir atın size olan sevgisini göstermesinin bir yolu olabilir. Dürtmelerine ek olarak üstünüzü, elinizi veya yüzünüzü yalayabilir de.
At iki kare düz ve sağa ya da sola bir kare daha giderek hamlesini tamamlanmaktadır. İleri şekilde oynadığında ileri iki kare ve yan oynanır. Geri şekilde oynadığında ise geri iki kare ve yan olmak üzere hamlesini tamamlamaktadır.
Atlar dünyanın en asil ve en görkemli hayvanları arasında başı çekmektedir. Görüntüdeki bu ender görülen mavi gözlü at, lupin tarlalarında otlarken sahibi tarafından saniye saniye kameralara alınıyor...
Atlar; korktukları, sinirlendikleri veya acı hissettikleri zaman kulaklarını geriye doğru hareket ettirmektedirler. Görme, atların en önemli duyusudur.
Kendi ağır gövdelerine ek olarak üzerlerine binen insan ve yüklerin de ağırlığı ile, kırılmış veya çatlamış bir kemiğin tam anlamıyla iyileşmesi çok zordur. Bu nedenle birçok durumda ayağı sakatlanan bir at, sahibine yük olmasın diye öldürülmektedir.
Dışkı yeme fizyolojik ve psikolojik çeşitli sebeplerle olabilir.Atın rasyonunda yeterli vitamin ve mineraller bulunmuyorsa yani beslenme dengesizliği ve yetersizliği durumlarında görülebilir. Uzun süre ahırda kalan ve sıkılan atlarda bir davranış bozukluğu olarak ortaya çıkar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri