ATARAX' ın yiyecek ve içecek ile kullanılması ATARAX' ı alkol ile birlikte almayınız. Alkol bu ilacın etkisini arttırabilir. ATARAX'ı aç veya tok karnına alabilirsiniz.
İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız. - Ailenizde kalp problemleri nedeniyle ani ölüm öyküsü varsa - Porfiri (nadir metabolik bir bozukluk) hastasıysanız, - Hamile iseniz veya emziriyorsanız bu ilacı kullanmayınız. olabilir.
Etkinin başlangıcı: Oral farmasötik formlarda, antihistaminik etki yaklaşık 1 saat sonra başlar. Sedatif etki ise, oral şurup ile 5-10 dakika ve tablet ile 30-45 dakika sonra başlar.
Alkol ve uyku ilaçları, kas gevşetici, anksiyete önleyici, ağrı kesici gibi ilaçlar, üst solunum yolu kaslarında gevşemeye yol açıp hava yolu tıkanmasına neden olabilirler.
Alkol enzim inhibisyonu yaparak bazı ilaçların etkisini artırır. Kronik alkol kullanılması ise en¬zim indüksiyonuna neden olur. Bu da bazı ilaçların metabolik biyotransformasyonunu artırır. Dolayısıyla atılım yarı-ömürlerini kısaltır, etkilerini azaltır.
İlgili 44 soru bulundu
Alkol ile birlikte antidepresan alımı kesinlikle tavsiye edilmez. Alkol zaten bir depresandır. Depresyonlu hastalar alkol kullandığında belirtiler kötüleşir. Alkolle birlikte antidepresan alırsanız, uyuşukluk ve baş dönmesi yaşayabilirsiniz.
Alkol alabilmek için antidepresan ilacınızı birkaç günlük içmemezlik yapmayın. Bu depresyon tedavi sürecinizin zarar görmesine ayrıca antidepresan ilacı ani kesmiş olduğunuz için bir takım rahatsızlıklara neden olabilir.
ATARAX' ın yiyecek ve içecek ile kullanılması
ATARAX' ı alkol ile birlikte almayınız. Alkol bu ilacın etkisini arttırabilir. ATARAX'ı aç veya tok karnına alabilirsiniz.
Rahat bir uyku için “papatya çayı, melisa çayı, rezene çayı, ıhlamur” gibi rahatlatıcı ve faydalı çayları içmen gerekiyor. Bu çayları uyumadan 1 veya 2 saat önce sıcak olarak içersen uyku kaliten artar ve kendini derin bir uykunun içinde bulursun.
ATARAX, ruhsal sıkıntıyı, huzursuzluk halini ve kaygıyı gideren, kaşıntının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ATARAX; - erişkinlerde anksiyete (kaygı) bozukluklarının belirtilerinin tedavisinde, - kaşıntı belirtisinin tedavisinde, - cerrahi girişimler için ameliyattan önce ön tedavide kullanılır.
Yeşil reçete ile alınanlar (Diazem, Xanax...), Uyku veren antihistaminikler(Atarax, Unisom...), Çarpıntı gibi semptoları gideren (dideral,beloc...), Vitaminler ( B12 vitamini, Folik Asit...) . Uygun şekilde ve Psikiyatrist takibinde kullanılan İlaçlar, HIZLI, KONFORLU ve GÜVENİLİR destek elemanlarıdır.
Hidroksizin veya ticari adıyla Atarax kaşıntı, anksiyete ve harekete bağlı bulantıyı tedavi etmede kullanılan antihistaminik türde bir ilaçtır. Ağız yoluyla veya kas içine enjeksiyon yoluyla alınabilir.
Yeşil reçeteye tabi olmayan kaygı gidericiler: Atarax, pasiflora, buspon, Nervikan, Dideral. En çok kullanılan bu ilaçlardır. Bağımlılık riskleri yoktur.
4.2 Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi: Erişkinlerde - Anksiyete bozukluklarının semptomatik tedavisinde: Günlük 50 mg'lık doz üçe bölünerek (12.5 mg-12.5 mg-25 mg) alınır.
Bu ilaç, depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı- zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.
Uyku ilaçları ve sakinleştiricilerin baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kas gevşemesi ve yorgunluğu, mide bulantısı ve ishal gibi hoş olmayan yan etkileri vardır.
En az 7-8 saat uyumayı planlayan hastalar tarafından kullanılmalıdır. Zolpidem'in daha düşük dozlu dilaltı formu (Intermezzo), gece ortasında aniden uyanıp tekrar uykuya dalmada güçlük çekildiği durumlarda kullanılır; ancak hastanın ilacı aldıktan sonra en az dört saat uyuyacak zamanı olmalıdır.
Akut uykusuzluk tedavisinde sıklıkla benzodiazepin grubu ilaçlar ve zopiklon (Imovane) tercih edilir. Kronik uykusuzluk tedavisinde ise günümüzde klasik uyku ilaçları yerine antidepresanlar kullanılmaktadır. Benzodiazepinler: Uykuya dalma süresini kısaltır, uyku sırasında uyanmayı önlerler.
Antidepresanlar alkolle birlikte kullanıldığında etkisini yitirebilir ya da birlikte kullanıldığında beyinde olumsuz etkilere sebep olabilir. Antidepresanların alkolle birlikte alınmaması gerekir.
Lustral antidepresanının çözüm bulduğu bir çok ruh hali şikâyeti vardır. En yaygın kullanılan ve en zararsız olan antidepresan olarak bilinir.
Birçok antibiyotik ise alkolle alınabilir. Fakat ilaç kullanarak iyileşmeye çalışırken aşırı alkol alıp sarhoş olmanın bir yararı olmaz. Sorun, alkolün ilaçla ters etkileşimi değil, vücudu yorması ve su kaybına neden olmasıdır.
Antidepresan kullanırken sigara içmeye devam etmek antidepresanın etkisini düşürebilir. Kahvenin içindeki kafein bazı ilaçların çözülmesini yavaşlatıp ilacın vücutta birikmesine neden olabilirken, bazı ilaçların vücuttan atılımını hızlandırabilir.
ALKOL İÇTİKTEN SONRA YAPILMASI GEREKENLER
Alkolle birlikte alınan bu ilaçlar solunumun yavaşlamasına yol açabilir. Vücuttaki alkol tamamen atılmadan ilaç almamaya özen gösterin. Akşamdan kalma durumuna iyi gelen en iyi çare zamandır.
Alkol hem sedatif (sakinleştirici) hem de depresan özellikleri olan bir maddedir. İlk kullanımda genel bir gevşeme hali yaratarak kaygı veren düşüncelerden uzaklaşmayı sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri