Kökeni Meksika'ya dayanan bu göz alıcı çiçek, görüntüsü ile her göreni büyüleyen mükemmel hediyeler arasında yer alır. Dilerseniz yeni yılda kırmızı yaprakları ile dikkat çekici olan, ev ve iş yerlerinde şık bir görünüm oluşmasını sağlayan bu çiçek ile sevdiklerinize ya da kendinize zarif bir hediye verebilirsiniz!
Bu yüzden kullanılan diğer bir adı da Noel yıldızıdır. Çiçeğin, yıldız şeklinde yaprak deseni Betlehem Yıldızı'nı ve kırmızı rengi, İsa'nın çarmıha gerilişi ile kurban edildiği sırada akan kanı temsil eder.
Bu çiçeğin bakımı için ideal ortam sıcaklığı 10 ile 19 derecedir. Güneş ışığına doğrudan maruz bırakmamanız gereken Atatürk çiçeği, aydınlık ortamlardan hoşlanır. Pencerenizin iç pervazlarında doğrudan güneş ışığına maruz kalmayan hafif serin bir ortam oluşturarak çiçeğinizin bakımını burada yapabilirsiniz.
Fazla sulanan Atatürk çiçeği mantar oluşumuna ve bitkinin ölümüne sebebiyet verir. Saksı tabağında su bırakmamaya özen gösterin, saksı tabağında su bırakırsanız çiçek ya mantarlanır ya da ölür. Atatürk çiçeğinin sağlıklı bir şekilde yetişip büyümesi için yeterince güneş ışığı almasına dikkat ediniz.
Kış aylarında çok fazla sulanmaması gereken Atatürk çiçeği, haftada bir kez sulansa yeterli olur. Ayrıca kış aylarında suyun oda sıcaklığında veya biraz ılık olması faydalı olacaktır. Bahar ve yaz aylarında ise su ihtiyacı artsa da çok fazla sulama istemez.
İlgili 41 soru bulundu
Konumlandırma: Öncelikle bitkinin yazın aydınlık ve yarı gölge bir alanda yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekilir. Kapalı ortamda bulunan Atatürk çiçeği, sık sık havalandırılmalıdır. Bulunduğu konumda hava akışı olmalıdır. Sıcaklık: Atatürk çiçeği için ne çok sıcak ne de çok soğuk hava iyidir.
Dolayısıyla bitkinizi hafif serin ama doğrudan güneş almayan pencerelerin iç pervazlarında yetiştirebilirsiniz. Peki Atatürk çiçeği balkonda yetişir mi? Bitki için elverişli ortam mevcutsa Atatürk çiçeği balkonda da yetişebilir.
Atatürk Çiçeği Anlamı Nedir? Atatürk çiçeği, söylentilere göre Mustafa Kemal Atatürk'ün en çok sevdiği çiçeklerden olması nedeniyle bu ismi almıştır. Bir diğer rivayet de ünlü bir botanikçinin Atatürk'e duyduğu hayranlık sonrasında bu çiçeği ona armağan etmesiyle bu ismin oluştuğu yönündedir.
Dökülen yaprakların saksıdan uzaklaştırılması gerekir. Atatürk çiçeği budama işlemiyle birlikte daha uzun ömre sahip olabilir. Dalların üzerinde bulunan çiçekler solduktan sonra bitkinin tekrar çiçek açabilmesi için solan çiçek ve yapraklar kesilerek budanır.
Kökünden Atatürk Çiçeği Çoğaltma Nasıl Yapılır? Atatürk çiçeğinin yetiştirilmesi için en uygun yöntem kökten ayırma işlemi ile çoğaltmanın yapılmasıdır. Yeni filizlenen kök saksıdan alınarak başka bir saksıda yetiştirme işlemine geçilebilir.
Atatürk çiçeği ani oda değişimlerinden hoşlanmaz ve yeni ortamına uyum sağlayana kadar yapraklarını dökebilir. Bizim tavsiyemiz hava akımının olmadığı, en az 20 derece oda sıcaklığına sahip bir odada konumlandırmanız.
10 ADET ATATÜRK ÇİÇEĞİ TOHUMU
Tohumlarınızı çimlenip toprak üzerinde görmeye başladığınızda ise güneşli bir yere alınız ve 3 günde bir su vermeye devam ediniz. 10 cm kadar olduğunda ise bardaklardan toprakları ile çıkartarak taşımak istediğiniz yere taşıyarak dikebilirsiniz efendim.
Yosunu sulama suyunuza ekleyerek çiçeklerinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz. Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı: Muz kabuğu, fasulye ve balık artıkları çiçekler için potasyum, azot ve diğer mineralleri sağlar. Bu karışımı toprağınıza ekleyerek çiçeklerinizin sağlıklı büyümesini teşvik edebilirsiniz.
Frezya çiçeği ilkbahar aylarında çıkmaya başlar ve çiçekçi dükkanlarında güzel, hoş kokularıyla tüm dikkatleri üzerine çeker. Güzel kokularından dolayı çokça tercih edilir. Buket ve aranjmanlarda sıkça kullanılır. Beyaz frezya: Umut anlamını ifade eder.
Genellikle Atatürk çiçeği, karanfil, difenbahya gibi çiçeklerde rastlanıyor. Nemin neden olduğu unlu bitler, bitki özsuyu ile besleniyor. Hatalık, yaprak düğümlerinde veya saplarda pamukçuğa benzeyen beyaz tepecikler oluşturuyor.
Atatürk çiçeği, bakımına özen gösterildiğinde uzun süre canlılığını koruyabilir. Özellikle kış aylarında dikkatli bakım gerektirir. Doğrudan ışık almayan aydınlık bir ortam ve 18-24°C arasında ılıman sıcaklık ister. Hava akımını ve soğuğu sevmez.
Ortam nemi yeterli olmadığında yaprak kenarları kararabilir. Yaz aylarında ayda bir nem kürü yapın, örneğin siz duş aldıktan sonra banyoda monsteraya da duş aldırın ve 4-5 saat veya gece boyunca kapalı banyoda bırakın ki neme doysun.
Çiçek böceklenmesine en bilinen çözüm, aspirinli sudur. Birkaç aspirini eriteceğiniz su toprağı besleyerek böcekleri yok eder. Sigara külü, içeriği sayesinde böcekleri topraktan uzaklaştıracaktır. Toprağın su dengesini sağlamalısınız.
Lavinia çiçeği misk çiçeği ya da ölüm çiçeği olarak da bilinmektedir. Son derece dikkat çekici güzelliğe ve özelliklere sahip olan bu bitki çiçek açan bir türdür. Evlerde ve bahçelerde rahatlıkla yetiştirilebilirler. Bitkinin çiçek açtığı evrede önce tomurcuklar belirir.
Bu doğrultuda ateş çiçeğinin anlamı aşkı ve sevgiyi temsil etmesidir. Ateş çiçeği aynı zamanda zor aşkların da simgesi olmaktadır. Mevsimlik bir çiçek olma özelliğine sahip olan ateş çiçeğinin Latincesi "Salvia Splendens Sello" şeklindedir.
Yılbaşı Kaktüsü Neden Büyümüyor? Yılbaşı kaktüsü bakımı kolay bir bitkidir. Ancak, direkt güneş alan pencere önlerine veya kalorifer gibi ısıtıcıların yanına konumlandırılırsa bu bitkinin sağlıklı büyümesine engel olur. Eğer yılbaşı kaktüsü küçük bir saksıda, sıkışmış bir toprakta ise kökleri yeterince gelişemez.
Ortam seçimi
Barış çiçeği aydınlık ve ferah hava koşullarında kendini gösteren çiçeklerden biri. Bu nedenle çiçeği koyacağınız alana göre verim kısmında değişiklikler olabilir. Evinizin direkt olarak güneş almayan ama aydınlık olan bir bölgesine yerleştirebilirsiniz.
Buz çiçeği güneş ışığını çok sever. Buna rağmen yarı gölge alanlarda da rahatlıkla gelişimine devam edebilen bir çiçektir. Kış aylarında kuruyan yapraklarının budanması çiçeğin gelişimine fayda sağlaması bakımından önemlidir.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri