Yerleştirme döneminden sonra tercih yapan kişilerin okula yerleşmesin rağmen okulun öğrenci almak için belirlediği kapasiteye ulaşılmadığı durumlarda boş kontenjan oluşmaktadır.
Bir kuruluşun veya bir kimsenin seçip almakta yararlanabileceği ölçü, sayı. Yani üniversite ve liselerde kontenjan o okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları her düzenli olarak belirlenir ve ilgili kurumlardan açıklanır.
ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
Basvuranlar arasinda puan siralamasi yapiliyor. Mesela biri 1. basvurmus puani 430 digeri 6. basvurmus puani 450 okul basvurma sirasina gore degil puana gore degerlendiriyor yani 6. basvurani 1. sirada aliyor.
Merkezî sınav puanıyla öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında taban puan ve boş kontenjan şartına bağlı olarak yerel yerleştirmeyle öğrenci alan ortaöğretim kurumları arasında ise boş kontenjan ve başarı puanı üstünlüğüne göre 12. sınıfa kadar nakil veya geçiş olabilecek.
İlgili 18 soru bulundu
Yerleştirmeye esas nakil tercihleri ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi doğrultusunda 2 (iki) dönem hâlinde alınacak ve yerleştirmeye esas nakil sonuçları her nakil döneminin sonunda, 31 Temmuz 2023 ve 07 Ağustos 2023 tarihlerinde ilan edilecektir.
Yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler de nakil talebinde bulunabilecekler. Her iki dönemde de merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir. 4) Sonuç; a) Aynı gün okulda ilan edilecektir. b) e-Okul üzerinden öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne bildirilecektir.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerinde puan şartını kaldırdı, torpil dönemini başlattı. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında puanına göre okullara yerleştiren öğrencilerin yaşadığı karmaşaya bir yenisi daha eklendi.
Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir.
Öğrencinin Okul Başarı Puanı bu okullar için yeterli ise ve okulda boş kontenjan varsa nakil işlemleri başlar. Veliler öğrencinin kimlik bilgileri ile okula bizzat başvuruda bulunarak veya e-devlet üzerinden E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi'ne giriş yaparak nakil işlemlerini başlatabilir.
Bu süreçte özel ortaöğretim kurumlarına kayıt ve nakil işlemleri de yapılabilecek. 4- İstenilen okulda boş kontenjan olmalı mı? Hayır. İstediğiniz lisede boş kontenjan olmasa dahi onu listenize yazabilirsiniz.
Öğrenciler boş kalan yerlerden mezun olduklarında niteliklerinin gelişebileceğini, rekabet edebileceklerini ve böylece başarılı bir gelecek inşa edebileceklerini düşünmemektedir. Kontenjanları boş kalan programların sundukları beceri, kazanım ve donanımların seviyesi düşük algılanmaktadır.
YKS'de başarılı olan okul birincileri, genel kontenjan (öncelikle) ve okul birincileri kontenjanı göz önünde tutularak merkezi yerleştirme ile yerleştirme puanlarının elverdiği en üst tercihlerine yerleştirilecek.
AÇIKLAMA: 480 puan olan öğrenci genel kontenjandan yerleşir. Genel kontenjana giremeyen diğer okul birincileri kendi aralarında tekrar sıralanır. Buna göre 474, 470 ve 465 puanlı okul birincileri bu bölüme okul birincisi kontenjanından yerleşir.
Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.
2023-2024 LGS NAKİL TAKVİMİ
Hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos 2023 tarihlerinde alınacak ve 18 Ağustos 2023'de yerleştirme süreci tamamlanacak.
İlk LGS yerleştirmelerinin aksine nakil tercihlerinde sınavla öğrenci alan okullar için yüzdelik dilime değil puana bakılacak. İlk yerleştirme sonucu oluşan okulların taban puanlarına göre öğrenci alınacak.
MEB'in internet sitesine giriş yaptıktan sonra duyurular kısmından ya da yukarıdaki MEB linkine tıklayarak sonuç sorgulama sayfasına erişebilirsiniz. Sayfaya girdiğinizde sizden T.C kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi soracak.
Okul müdürlüğü öğrencinin mazeretini gösteren belge ile birlikte, davranış notunu ve yıl sonu başarı ortalamasını nakletmek istediği okul müdürlüğüne gönderir. Alınacak olumlu yazı üzerine tasdikname düzenlenerek nakil işlemi yapılır. Özel ilköğretim okulları arasındaki nakiller resmî okulların mevzuatına göre yapılır.
Sistem kendisi onay verir.
Öğrenci nakil başvuruları ne zaman başlayacak? Öğrenci nakil başvuruları 28 Ağustos 2023 tarihinde başlayacaktır. Okul nakil başvuruları hafta içi 15.00-17.00 saatleri arasında öğrenci velisi tarafından aşağıda istenen evraklarla birlikte okul idaresine yapılacaktır.
Nakiller için her dönemde, "merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar" için en fazla 3, "yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar" için en fazla 3, "pansiyonlu okullar" için de en fazla 3 okul tercih edilebilecek.
Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar için en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri