İlkokul öğrenimini Selanik'teki Şemsi Efendi İlkokulunda okudu. Devamında Selanik Askeri Rüştiyesi (Ortaokul) sonra ise Manastır askeri lisesinde eğitimine devam etti.
Küçük Mustafa, Haziran 1887'de başladığı ilköğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi Mahalle Mektebi'nde devam etti. Fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selanik'te çağdaş usullerle öğretim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.
Genç Mustafa Kemal, Manastır Askerî İdadisi'ni de başarı ile bitirerek 13 Mart 1899 tarihinde İstanbul'da Harp Okulu'na girdi. 3 senelik başarılı bir Harbiye öğreniminden sonra 10 Şubat 1902'de bu okulu Teğmen rütbesiyle bitirdi ve öğrenimine Harp Akademisi'nde devam etti. 1903 yılında Üsteğmen olmuştu. 11 Ocak 1905 ...
Atatürk´ün Okuduğu Okulların Kronolojik Sırası
Ancak orta öğrenimini burada tamamlamadan Selanik Askeri Rüştiyesi'nin üçüncü sınıfına kayıt yaptırdı. Atatürk Rüştiye'den sonra Selanik Askeri İdadisi'ni ve İstanbul'da da harp okulunu bitirerek harp akademisine girmiş ve başarıyla mezun olarak ordu saflarına katılmıştır.
Atatürk, 1893-1895 yılları arasında Selanik Askeri Rüştiye'de ortaokul eğitimine başlamış ve burada başarılı bir öğrenci olarak öne çıkmıştır.
İlgili 17 soru bulundu
MÜLKİYE RÜŞTİYESİ: Böylece, dört buçuk veya beş ay kadar süren çiftlik hayatından sonra Selanik'e gelen Mustafa, Mülkiye Rüştiyesi (Ortaokulu)'ne başladı.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Fenerbahçeli'ydi. Atatürk, 10 Ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra üçü Galatasaraylı ve ikisi Fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "Burada üçe üçüz... Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!"
Babası eğitime çok önem veriyordu. İlkokul öğrenimini Selanik'teki Şemsi Efendi İlkokulunda okudu. Devamında Selanik Askeri Rüştiyesi (Ortaokul) sonra ise Manastır askeri lisesinde eğitimine devam etti.
Mustafa Kemal Atatürk 1928-1930 yılları arasında Türk Tarih Tezi'nin oluşturulmasında tarihçilere önderlik etmiştir. Atatürk'ün, "Anadolu 7000 yıllık Türk beşiğidir" sözü onun Anadolu'daki Türk varlığının Malazgirt Meydan Muharebesi'nden çok öncelere dayandığına olan inancını yansıtmaktadır.
Sonunda Ali Rıza Efendi, bir çıkar yol bulur: Küçük Mustafa, ilk öğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde devam etti; fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selânik'te çağdaş eğitim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.
Mustafa Kemal Atatürk 1898 yılı Aralık ayının ortalarında Manastır Askerî İdadisi'ni, notları kendisiyle aynı olan Selanikli Ahmet Tevfik ile birlikte birinci olarak bitirmiş ve orta öğrenimini tamamlamıştır.
Askeri rüştiyede askerlik eğitimi almaya başlayan Atatürk'ün en sevdiği ders matematikti. Çok zeki bir öğrenci olan Atatürk'ün matematiğe olan ilgisi tüm öğretmenlerin dikkatini çekmişti. Hatta bazen matematik derslerini Atatürk işliyordu.
Selanik Askerî Rüştiyesi Yunanistan'ın Selanik Kentinde Bulunan bir Okuldur. Osmanlı İmparatorluğu döneminde kurulmuştur. Kurulduğu tarih tam olarak bilinmemesine rağmen, Millî Savunma Bakanlığı (Türkiye) Tarafından Açılış Tarihi 1882 Olarak Belirtilmiştir.
Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayıp, Amasya'ya, Erzurum'a, Sivas'a yönelen, daha sonra Ankara'ya, ve 9 Eylül 1922'de İzmir'e ulaşan yolculuğundan Millî Mücadele tarihimiz oluşmuştur.
Yeni kitabı "Dünya Astrolojisi, Türkiye"de de belirten Döşer, "Atatürk, 12 Mart 1881 doğumlu bir Balık burcu" diyor.
Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ı Selanik'ten kaçırıp, getiren Yüzbaşı'dır. Mustafa Kemal, babam ile Derne Cephesi'nde ve Selanik'te bulunurken 'Beşiktaş'ı tuttuğunu' söylemiş.” Babam hasta Fenerbahçeliydi.
Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu diğer adıyla Kasımpaşa Stadyumu, İstanbul'da bulunan 14,234 koltuk kapasiteli staddır. Bu stad 2010 yılında restore edilmiştir ve UEFA kriterlerine göre hazırlanmıştır. Stad Kasımpaşa SK'nın iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Trablusgarp Savaşı (1911–1912)
Bir gün Matematik öğretmeni Mustafa Efendi öğrencisi Mustafa'yı (Atatürk), çağırarak "Senin de adın Mustafa, benim de. Bundan sonra senin adın Kemal olsun" der ve o günden sonra Mustafa'nın adı Mustafa Kemal olur . Ansiklopedilerde de aynı ifadeler vardır: "Atatürk'ün matematik öğretmeninin adı Mustafa idi.
Küçük Mustafa öğrenim çağına gelince Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde öğrenime başladı, sonra babasının isteğiyle Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti. Ancak Mustafa Kemâl babasını çok küçük yaşlarda kaybetti (1888). Bu nedenle okuldan ayrılmak zorunda kaldı.
Küçük Mustafa, ilk öğrenimine bir süre annesinin arzusuna uyarak Hafız Mehmet Efendi'nin mahalle mektebinde devam etti; fakat çok geçmeden babasının isteği ile Selânik'te çağdaş eğitim yapan Şemsi Efendi Mektebi'ne geçti ve ilkokulu burada bitirdi.
Okulumuz 1999 yılında kurulmustur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri