Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Atatürk'ün sansürlenen mektubu gerçek mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Atatürk'ün sansürlenen mektubu gerçek mi?

Atatürk'ün 80 yıl önce Türk Tarih Kurumu'na yazdığı ve birkaç satırı hariç tam metni bugüne kadar hiç yayınlanmamış 21 sayfalık mektubunun orijinali ortaya çıktı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Atatürk'ün sansürlenen mektubunda ne yazıyor?

Atatürk'ün Türk Tarih Kurumunun merkez binasında mermer levhalara kazınan şu sözü bu mektuptan alınmıştır: "Tarih yazmak tarih yapmak kadar mühimdir! Yazan, yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat, insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır."

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Mustafa Kemal'in yazdığı mektubu ne olmuş?

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Curtis La France adlı ABD'li bir çocuğa gönderdiği 'kayıp' mektup gün yüzüne çıktı. Curtis La France tarafından Türkiye'ye teslim edilen mektubun II. Meclis'te olduğu bildirildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Atatürk Antepli mi?

Gaziantepliler de buna karşılık kent meclisince, Büyük Önder'e hemşehrilik teklif ederek Atatürk'ün de tensipleriyle merkeze bağlı Bey Mahallesi nüfusuna kaydedilmiş ve resmi olarak Gaziantepli olmuş ve bu durum bizim için ayrı bir gurur kaynağı olarak tarihe not düşülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gaziantep.gov.tr

Atatürk aslen nereli?

Babası Ali Rıza Efendi, annesi Zübeyde Hanım'dır. Baba tarafından dedesi Hafız Ahmet Efendi XIV-XV. yüzyıllarda Konya ve Aydın'dan Makedonya'ya yerleştirilmiş Kocacık Yörüklerindendir. Annesi Zübeyde Hanım ise Selânik yakınlarındaki Langaza kasabasına yerleşmiş eski bir Türk ailesinin kızıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: usak.gov.tr

Güzel İnsan Atatürk'ün El Yazısıyla Hz. Muhammed (SAV)

İlgili 25 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Atatürk Antep için ne dedi?

“Bu büyük direniş TBMM tarafından Antep'e, 8 Şubat 1921 tarihinde 'Gazi' unvanı verilerek onurlandırılmıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazi şehri 'Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilir' sözleriyle onurlandırmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sanko.edu.tr

Atatürk'ün soyu nereye dayanıyor?

Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet Emin'in taşıdığı “Kızıl” lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık'ın da gösterdiği üzere, Mustafa Kemal'in baba tarafından soyu, Anadolu'nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl-Oğuz yahut Kocacık Yörüklerine/Türkmenlerine dayanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kho.msu.edu.tr

Mustafa Kemal Atatürk ırkı nedir?

Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet'in taşıdığı "kızıl" lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan "Kocacık"ın da gösterdiği üzere; Mustafa Kemal'in baba tarafından soyu Anadolu'nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan "Kızıl - Oğuz" yahut "Kocacık Yörükleri, Türkmenleri"nden gelmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fmv.edu.tr

Kurtis isimli çocuk neden Atatürk'e mektup yazmış?

1923'te 10 yaşında olan Curtis La France, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e hayranlığını anlatan bir mektup yazmış ve Atatürk'te Amerikalı çocuğa cevap vermişti. Yıllarca bu mektubu saklayan La France, 1998 yılında Türkiye'yi ziyaret ettiğinde mektubu Anıtkabir'de sergilenmek üzere Kültür Bakanlığı'na bağışladı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Mustafa Kemal'in imzasını kim tasarladı?

Hagop Vahram Çerçiyan, İstanbul Robert Koleji'nde bir matematik, coğrafya ve kaligrafi öğretmeniydi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk son nefesinde ne dedi?

Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Ali Güler, Atatürk'ün pek bilinmeyen son günlerini ve ölmeden önce Atatürk'ün son sözlerini açıklamıştı. Güler, Atatürk'ün ölmeden önceki son sözünün “Aleykümesselam” olduğunu söyledi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetevatan.com

Atatürkün bedeni nasıl korunuyor?

Bir çeşit kimyasal sıvı naaşın bozulmaması için Atatürk'ün vücuduna zerk edildi. İşlemin ardından naaş kurşundan bir tabuta konularak gül ağacından yapılmış özel bir tabuta yerleştirildi. Tabut 15 yıl sonra, 9 Kasım 1953'te heyet tarafından açıldığında, naaşın bozulmadığı görüldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Atatürk ismini kim teklif etti?

1979 yılında TRT'de yayımlanan Atatürk'ten Anılar adlı programın 31. bölümüne konuk olan Dilâçar, Mustafa Kemal Paşa'ya "Atatürk" soyadının verilmesi teklifinin Konya milletvekili Naim Onat'tan geldiğini ve Ruşen Eşref tarafından paşaya iletildiğini söylemesine rağmen ölümünün ardından Mustafa Kemal'e "Atatürk" ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Mustafa Kemal Atatürk hangi takımı tutuyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de Fenerbahçeli'ydi. Atatürk, 10 Ağustos 1928 günü, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra üçü Galatasaraylı ve ikisi Fenerbahçeli olan beş kişinin önünde aynen şunları söyledi: "Burada üçe üçüz... Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!"

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fenerbahce.org

Atatürk Türkmen mi?

Ali Rıza Efendi 1893 yılında rahatsızlanarak öldü'' diye konuştu. Atatürk'ün Yörük Türkmen kökenli olduğunu vurgulayan Akınoğlu, ''Atatürk'ün Babası Ali Rıza Efendi'nin kökleri Karaman'a, annesi Zübeyde Hanım'ın ise Yozgat'a dayanır. Ali Rıza Efendi Yörük Türkmen'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Atatürk Kuman mi?

Mustafa Kemal Atatürk'ün baba soyunun Konya Karaman'dan Rumeli'ye göç ettirilen ve Kızıl Oğuzlar diye bilinen yörük Türkmen grubuna mensup olduğunu bildiren Ali Güler şöyle devam etti “Dedesi Kızıl Hafız Ahmet Efendi'nin ailesi, bugün Makedonya sınırları içinde yer alan Kocacık Köyü'ne yerleştirilmiş Türkmenlerdendir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: omu.edu.tr

Atatürk soyadı devam ediyor mu?

Soyadı Kanunu'nun çıkmasından beş ay sonra 24 Kasım 1934 tarihinde TBMM tarafından oy birliği ile kabul edilen 2587 sayılı kanunla Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı verildi. 17 Aralık 1934'te çıkarılan yasa ile bu soyadının diğer kişiler tarafından kullanılması yasaklandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk Osmanlı hakkında ne dedi?

Atatürk Osmanlı Tarihini şöyle değerlendirmektedir: “ Osmanlı Tarihi, baştan nihayetine kadar hakanların, padişahların, şahısların en nihayetinde zümrelerin hal ve hareketlerini kaydeden bir destandan başka bir şey değildir. Mazinin, asırların elimize tarih diye uzattığı kitabın mahiyeti bundan ibarettir.”

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.milliyet.com.tr

Atatürk Alevi soyundan mı?

Oğuzların kızıl oğuz boyundandır. Kızılca bölüklü, Kızılcaörenli adı da verilir. Selanik'teki kayıtlarındaysa ”Karakocalılar” olarak geçmektedir. Mustafa Kemal'in sülalesi olan Kızılcaoğulları, Rumeli Aleviliğinin Anadolu koludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: habererk.com

Atatürk Türk kimdir?

Atatürkçü görüşe göre Türk milleti 1924 anayasasında tanımlıdır. Bu tanımda ırk ve din reddedilir. Bu tanımda "Türkiye ahalisine, din ve ırk farkı gözetilmeksizin vatandaşlık itibarıyla Türk denilir" denmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Mustafa Kemal adını neden Kamal yaptı?

Atatürk "Güneş Dil Teorisi" nedeniyle Türk dilleri içerisinde eski Doğu ve Batı Türk dil lehçelerinden kendi Arapça ismine benzeyen isimler aramış ve bunun sonucunda da "kale, sur, ordu" anlamlarına gelen "kamal" ismiyle Arapça kökenli olup "mükemmel" anlamına gelen "kemal" ismini değiştirmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Atatürk kütükte nereli?

Atatürk'ün kütüğü Gaziantep'te

Atatürk'ün Gaziantep'in Bey Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğunu anımsatan Şirikçi, "İnsanlar müzede Atatürk'ün Gaziantepli olduğunu öğrendiklerinde çok mutlu oluyorlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT