Elma püresi, yoğurt, muhallebi, reçel kullanabilirsiniz. İlacı meyve suyu, hazır mama (süt şeklinde) ya da sütle karıştırmak aslında etkin olmaz; çünkü ilacın büyük bir kısmı bu sıvıyı içerken biberon ya da bardakta kalacaktır.
Profesör Bailey ilaç alınmasından 4 saat önce içilen meyve suyunun ilacın etkisini ortadan kaldırmadığını ifade etti. İlaçların meyve suyu ile beraber alınmasının çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin altını çizen Bailey, en etkili yöntemin ise ilaçların aç karnına ve suyla alınması olduğunu söyledi.
Vereceğiniz ilaç eğer şurup gibi sıvı bir yapıda ise ağzın orta bölümünden değil yan tarafından verilmesi daha uygun olacaktır. Böylelikle öğürme refleksini ortadan kaldırmış olursunuz. Eğer vereceğiniz ilaç tablet halinde ise ilacı dilin gerisine kadar ilerleterek tükürme olasılığını kaldırmış olursunuz.
Portakal suyu ve kola ile birlikte kullanmayınız. PEDİFEN COLD&FLU şurup'u bu besinlerden en az bir saat önce ya da iki saat sonra alınız. Hamilelik: İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
İlaçlarla birlikte sadece 1 bardak su içmek en sağlıklısı. Susuz ilaç yutma alışkanlığı ise ilacın yemek borusu ya da mideye yapışarak iç kanama gibi ölümcül risk yaratıyor. Madensuyu dahil olmak üzere enerji içecekleri, meyve suları, gazlı ya da gazsız tüm şekerli içeceklerle de ilaç tüketilmemesi gerekiyor.
İlgili 19 soru bulundu
Elma püresi, yoğurt, muhallebi, reçel kullanabilirsiniz. İlacı meyve suyu, hazır mama (süt şeklinde) ya da sütle karıştırmak aslında etkin olmaz; çünkü ilacın büyük bir kısmı bu sıvıyı içerken biberon ya da bardakta kalacaktır.
Greyfurt, elma ve portakal suyunun bazı ilaçların etkisini azaltabildiği, bu nedenle tehlikeli sonuçlar doğurabileceği bildirildi.
Sıvı demir ilacı olarak alınanlar da aynı şekilde meyve suyuna karıştırılarak alınabilmektedir. Özellikle tadı iyi olmadığı için içmek istemeyen çocuklara portakal suyu ile verilmesi demir emilimini de artıracaktır.
Şurup bile içmiş olsanız mutlaka üzerine bir bardak su için. Çünkü alınan ilacın etkili olabilmesi için, mide veya bağırsakta çözünerek, kana karışması gerekir. Sizin ilaçla beraber içeceğiniz su, bu çözünmeyi kolaylaştırır, kana karışmayı hızlandırır.
Çoğu antibiyotiği meyve suyuyla almak da önerilmez, en doğrusu bolca suyla birlikte almak olacaktır. Tetrasiklinin dahil olduğu bazı antibiyotikler eğer bol demir içeren gıdalarla alınırsa vücut tarafından iyi bir şekilde emilemezler.
Plastik bir şırınga ya da damlayla ya da bir biberon memesi aracılığıyla ağzının yan tarafından, dilinin gerisine doğru ilacı damlatın. Yanak boşluğuna boşaltırsanız ilk fırsatta tükürür. İlacı bebeğin boğazına da boşaltmayın; çünkü boğulabilir. İlacın peşinden süt ya da meyve suyu verin.
(Çocuğunuzun genel durumu iyiyse, huzursuz değilse şurup içirmeden de takip edebilirsiniz) Şurupların etkisi 30 dk içinde başlayacaktır. Bu arada ılık uygulama yapmaya başlayabilirsiniz.
Açıldıktan sonra 15 gün içinde kullanılmalıdır. 25°C altında oda sıcaklığında saklayınız.
İlaçları alış şekliniz son derece önemlidir. İlaçlarınızı her zaman oturarak veya ayakta, dolu bir bardak su ile alın. İlaçları su yerine greyfurt, nar gibi meyve suları, asitli ya da alkollü içeceklerle içmeyin.. İlaçları susuz içmek de zararlı.
İlk 6 ay bebeğiniz ihtiyaç duyduğu tüm sıvıyı anne sütünden alır. 6. aydan sonra katı gıdaya geçiş döneminde ise bebeğiniz su ve doğal meyve suları içebilir.
Evet... Uzun süre devam eden araştırmalar sonunda ilaç içmek için kullanılacak en ideal sıvının su olduğu tesbit edilmiş. İlaçların etkisini azaltan en önemli madde ise kafein. Yani çay ve kahve, bütün ilaçların etkisini azaltıyor.
Susuzluk ilaçların yan etkisini ortaya çıkarabilir
Bu sebeple özellikle böbreklerin süzme işlevini artırmak için fazla su içmeye gerek yok. Ancak genel vücut su miktarının azalması, ilaçların kandaki düzeyini artırarak ilaçların yan etkilerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir” uyarısında bulundu.
Bu yüzden antibiyotiğin kullanıldığı saatlerde süt ve ürünleri tüketilmemelidir. Yine bir takım antibiyotikler ise meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanıldığında ilacın midede harabiyetini artırabilir.
Çocuğunuz şurubun tadından hoşlanmıyorsa, ilacı verdikten hemen sonra süt veya meyve suyu içirebilirsiniz.
Tedavide ağızdan alınacak damla veya şurup şeklinde demir içeren ilaçlar verilir. İlaçlar genellikle günde iki kez ve tercihen çocuk aç iken, öğün aralarında verilir. Süt ve süt içeren gıdalarla birlikte verilmez, en az yarım saat geçmiş olmalıdır. C vitamini içeren içecek ve yiyecekler demir emilimini artırır.
Örneğin demir ilacını bir bardak portakal suyu veya C vitamini tableti ile birlikte alınması demir emilimini artıracaktır. " Kalsiyum, demir emilimini azaltığı için demir eksikliği anemisi olanlar, süt ve süt ürünü yiyeceklerin(peynir, yoğurt, ayran vs) tüketimini ara öğünlere çekmelidir.
Demir ilaçları, bu besinler tüketildikten en az saat 2 sonrasında kullanılmalıdır. Bununla birlikte C vitamini almak, demir damlası ilacının emilimini yükseltir. Bu yüzden demir ilaçlarını kullanırken C vitamini ile desteklenmesi ya da portakal suyu gibi doğal yollarla C vitamini tüketilmesi tavsiye edilir.
Bunun yanında örneğin muz yiyerek ekstra alacağınız potasyum vücudunuza fazla gelebiliyor. Bu yüzden siz siz olun, tansiyon ilacı alıyorsanız muz gibi potasyum bakımından yüksek besinleri tüketmeyin.
Sadece bazı ilaçlarda ortaya çıkıyor ve bu ilaçları listeden kontrol etmeniz gerekiyor. İkincisi, portakal, mandalina veya limon suyu içildiğinde veya bu meyveler yenince herhangi bir problem oluşmuyor.
Bu yüzden antibiyotiğin kullanıldığı saatlerde süt ve ürünleri tüketilmemeli. Yine birtakım antibiyotikler ise meyve suyu, domates, kafein ile birlikte kullanıldığında ilacın midede harabiyetini artırabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri