Sıradan bir yangında az miktarda iyonlaşma olmasına rağmen, alevdeki maddenin çoğu bir gazdır, bu nedenle Ateşin bir gaz olduğunu veya daha az miktarda plazma ile çoğunlukla gaz olduğunu söyleyebiliriz.
Sıradan bir yangında iyonlaşma az miktarda olduğu için alevdeki maddelerin çoğu gaz halde olur. Yani alev bir gazdır. Ya da çoğunlukla gaz, az bir miktar ise plazmadır.
Ateş bir madde değildir. Madde olabilmesi için bir kütleye sahip olan ve yer kaplayan bir cisim olması gerekmektedir. Ateş ise madde değildir. Kimyasal bir reaksiyon olarak ifade edilmesi mümkündür.
Hava; Dünya'yı çevreleyen, çoğunluğu azot ve oksijenden oluşmuş, renksiz ve kokusuz gaz kütlesi.
Öğrenciler bir basketbol topunun inik ve şişik olduğu haldeki kütlesini karşılaştıracaklar. Şişirilmiş top daha büyük bir kütleye sahip olduğunu görecekler. Böylece, “kütlesi var ve yer kaplıyor, o halde gaz bir maddedir” sonucuna varacaklar.
İlgili 32 soru bulundu
Sıradan bir yangında az miktarda iyonlaşma olmasına rağmen, alevdeki maddenin çoğu bir gazdır, bu nedenle Ateşin bir gaz olduğunu veya daha az miktarda plazma ile çoğunlukla gaz olduğunu söyleyebiliriz.
Katı Maddeler
Madde tanecikleri arasındaki boşluğun en az olduğu maddeler katı maddelerdir. Katı halde olan maddelerin belirli bir şekli vardır. Buz, peynir, ekmek, masa, sıra maddelerin katı haline örnek gösterilebilir.
Dondurma sıvı halde üretilir. Isı düşünce katılaşır.
Bulutlar sıvı suyu mikroskobik damlacıklar halinde içerir (ılıman bulutlar), buzların küçük kristalleri (soğuk bulutlar), veya ikisi de (karışık faz bulutları).
Buz suyun katı hâlidir. Çeşmeden akan su, dereler, göller ve denizler suyun sıvı hâline örnektir. Kaynamakta olan çaydanlıktaki sudan çıkan su buharı ise suyun gaz hâlidir.
Yine plazmaya örnek olarak güneş, yıldırım ve ateş örnekleri verilecek.
Ateş, tek başına bir hastalık değildir, aksine sağlıklı vücudun çeşitli etmenlerden kendini korumak için verdiği bir tepkidir. Vücut sıcaklığının bu şekilde normalden birkaç derece daha yüksek olması vücudun bir enfeksiyonla savaşmak için, bağışıklık sistemini harekete geçirdiğinin bir belirtisi olabilir.
Süt saf ve beyaz görüntüsü ile homojen zannedilmektedir. Gerçekte ise süt saf madde değildir ve homojen bir yapısı bulunmamaktadır. Homojen karışımlarda maddeler eşit olarak dağılmaktadır. Bunun sebebi ise maddelerin birbiri içerisinde çözülmesidir.
Ateş; alevden, alevin yaydığı ısıdan ve ışıktan oluşur. Ateş sonucu oluşan alev, bir maddedir. Oksijen, Karbondioksit, karbonmonoksit gibi gazların karışımından oluşur. Bunlar madde olduğuna göre, alevde maddedir.
Çakmak alevinin başlangıcında, mavi renkli bir bölge görülür. Bu bölge, alevin en sıcak bölgesidir ve burada yanma işlemine katılan gazlar tamamen yanarlar.
Işık, madde değil, bir enerji biçimidir. Madde atomlardan oluşur. Işık aslında elektromanyetik radyasyondur.
Havadaki su buharının sis veya bulut olarak yoğunlaşması, bulutlardaki su damlacıklarının birbirine bitişerek havanın dayanmasını yenecek kadar büyüyünce düşmeye başlamasıyla oluşan sıvı hâlindeki yağışa da yağmur adı verilir.
16. Nephophile Bulutları seven insanlara denir.
Dolu, bildiğiniz gibi buz şeklinde katı bir yağış şeklidir. Yağış, sıvı özelliğini kaybederek meydana gelecektir. Çok büyük dolu tanelerinin tarlalara, araçlara, çevreye ve insanlara zarar vermesi oldukça mümkündür.
Çorba, olabildiğince sıvı bir yemek türüdür.
Gazoz ise su ve karbondioksitin birleştiği yani sıvı ve gaz ile oluşan bir karışımdır.
Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık sıcağımsı su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur. Dondurmayı yedikten sonra diş sağlığınızı korumak için ağzınızı ılık su ile çalkalamak faydalıdır.”
Duman, bir maddenin yanması ile çıkan ve içinde katı zerrelerle buğu bulunan kara veya esmer renkli gazdır. Duman ile sis birbirine çok benzeyen, ancak aynı olmayan şeylerdir. Eğer gaz içinde ince sıvı damlacıkları yayılmış ise bu sistir. Duman ise katı, sıvı ve gazların karışımıdır.
Şeker, tuz ve çay gibi maddeler sıvı maddeler gibi akışkandırlar.
Bunlar hiçbir konsantrasyonda hava veya oksijen ile yanmazlar. Bunlara örnek olarak; Hava • Azot (N2) • Helyum (He) ve diğer asal gazlar {Neon (Ne), Argon (Ar), Kripton (Kr), Kisinon (Xe), Radon (Rn) , • Karbondioksit (CO2), Kükürtdioksit (SO2) verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri