Tarihi yapıları, yunan adaları ve bunun gibi bir çok güzellik Yunanistan'ı bir turizm merkezi yapıyor. Denize kıyı bir şehir olduğu için Atina'da bir çok plaja erişim oldukça kolay. Özel plajlar olduğu kadar belediyelere bağlı olan halka açık ücretsiz plajlar da bulunuyor.
Atina'daki plajlar, Pire'ye oldukça yakın bir yerden başlar ve Atina Rivierası olarak bilinen bir sahil şeridi olan Sounio Burnu'na (Atika'nın ucunda) kadar devam eder.
Atina da deniz girmek için bir çok beach club bulunduğu yer Pire sahilidir. Burada deniz, güneş, yemek, duş imkanları olan bir çok tesis bulunmaktadır. Atina'ya giderseniz mutlaka görmenizi ve gezmenizi tavsiye ederiz.
Lefkada, İyon Adaları
Porto Katsiki, Yunanistan'ın en iyi plajları arasındaki yerini almıştır.
İlgili 45 soru bulundu
Yunanistan'da plajlara giriş ücreti olmayıp, şezlong kullanmak isterseniz 2 € civarıdır.
Yunanistan, sonbaharın gelmesiyle huzurlu bir yer halini almaktadır. Eylül ve ekim ayları turizm açısından sakin geçse de hava sıcaklıkları halen denize girmek ve güneşlenmek için uygundur.
Avrupa Rüyası EKO ve PLUS paketlerin yanı sıra, Balkan Rüyası ve Orta Avrupa ile de ziyaret edebileceğiniz Selanik, pek çok özelliğinin yanı sıra denizi ve kumsallarıyla da yaz aylarında ülkenin hayli popüler bir destinasyonu.
Bu uygulama Rodos, İstanköy (Kos), Meis (Kastellorizo), Sakız (Chios), Sisam (Samos), Sömbeki (Symi) ve Midilli (Lesvos) (Mitillini ve Molivos limanları) adalarını kapsamakta. Diğer adalar ve Yunanistan'ın geri kalanı için genel olarak Schengen vizesi gerekiyor.
Yunanistan'ı ziyaret etmek isteyen ya da transit geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahibi vatandaşlarımız Yunan vize rejimine göre vizeye tabidirler. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport hamilleri vizeden muaftırlar.
Deniz yolu ile ulaşım sağlamak için öncelikle Türkiye'ye yakın Yunan adalarına gitmelisiniz. Marmaris, Bodrumve Çeşme gibi noktalardan Sakız, Kos veRodosadalarına ulaştıktan sonra feribotla Atina'ya gidebilirsiniz.
Coğrafya. Yunanistan'ın tarihsel başkenti olan Atina, Ege Denizine açılan ve artık kentle birleşmiş olan Pire limanının bulunduğu Faliron Körfezinden 8 km içeride, kuzey-güney doğrultusunda bir dizi tepeyle kesilen kurak bir havzada yer alır.
Pire limanından hareket eden feribotlar ile Aegina, Hydra, Spetses ve hatta Mykonos gibi bir çok farklı Yunan adasına Atina'dan günübirlik seyahatte bulunabilirsiniz.
Atina, yalnız kadın turist ve gezginler için bile çok güvenli bir şehir olarak kabul edilir.
Ne zaman gidilir? Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim ayları Atina'ya gitmek için en uygun dönemlerdir. Mevsim ve şehir gezilmek için en uygun haldedir.
Pasaporta ihtiyaç duymadan kimlikle de giriş yapabiliyorsunuz. Pasaportunuzda KKTC'ye giriş-çıkış damgası varsa Yunanistan'a gidemiyorsunuz.
Sisam - Samos
O zaman Kuşadası'ndan kalkan feribotlara atlayın ve Türkiye'ye en yakın ada olan Sisam'a uğrayın. Diğer adalara oranla daha sakin bir hayatın devam ettiği Sisam, şehrin boğucu koşturmacasından uzaklaşmak için birebir. Her Yunan adasında olduğu gibi Sisam'da da restoranlar harika deniz ürünleri sunuyor.
Fazla turistik bir değere sahip olmayan Selanik, 1430 yılından itibaren yaklaşık 500 yıla yakın bir süre Osmanlı toprakları dahilinde olması, zengin tarihi geçmişi ve Atatürk'ün doğduğu şehir olması nedeniyle Avrupa'da ziyaret edebileceğiniz şehirler arasındadır.
Yunanistan C Tipi Vize (Yunanistan Schengen Vizesi)
vatandaşlarının C tipi Yunanistan vizesi (Schengen vizesi) almaları zorunludur. Hususi (yeşil), Diplomatik (siyah), ve Hizmet (gri) pasaport sahipleri ise 180 günlük zaman dilimi için 90 günü aşmayacak ziyaretler için vizeden muaf tutulur.
Nisan ayında denize girilebilecek ülkeler hangileri? El Nido, Filipinler, Bali, Endonezya, Phuket Adası, Tayland, Atina, Dubai, Yunanistan'da denize girebilirsiniz.
Bu aylarda yapılan ziyaret ile turistler, yaz aylarında meydana gelen kavurucu sıcaklara maruz kalmamaktadır. Atina'da bulunan Yunanistan'ın en büyük kayak merkezine de gitmek isteyen milyonlarca turist kenti aralık, ocak ve şubat aylarında da ziyaret etmeyi tercih etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri