At ahırı ve barınaklarına tavla denir. Tavlalar, çevrenin atlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacı ile inşa edilen binalardır. At yetiştiriciliğinde başarı tavladan başlar.
İnek ve atlar genelde ahırda yaşarlar. Koyun ve keçiler ise ağılda yaşarlar. Tavuk, hindi ve kaz gibi evcil hayvanlar kümeste yaşar. Kedi ve köpekler kulübede yaşarken, kuşlar ise yuva içinde yaşarlar.
Atlar çiftlikte ya da ormanda yaşar.
Sahibi olan ve beslenen hayvanlar çiftlikte yaşar ancak özgür olan kendi halindeki atlar ormanda yaşarlar. Atlar bakım isteyen hayvanlardır.
At barınakları “tavla” olarak isimlendirilir.
Atlar arpa, saman, buğday ve şeker pancarı ile beslenir. Tahıl ise atların temel beslenmesini oluşturur. Atların ağırlığının arttırılması için tahıl tüketmesi gerekir. Atların ayrıca proteinde alması gerekir.
İlgili 38 soru bulundu
Beslenme davranışı
Atlar, tatlı yiyecekleri iştahla tüketmektedirler. Bu nedenle kesme şeker, elma ve havuç gibi tatlı yiyecekler, eğitimlerde atı ödüllendirmek için kul- lanılmaktadır.
100 kg vücut ağırlığına sahip atlar yaklaşık 8,4 litre civarında su tüketirler. Atlar her bir kg kuru madde alımına karşılık 2 veya 3 litre suya gereksinim duyarlar.
At, otçul bir hayvandır, yani ot gibi bitkisel besinlerle beslenir. Atlar yaşamak için geniş ve açıklık alanları tercih ederler. Çünkü vahşi doğada yaşayan atlar genelde gruplar halinde hareket ederler.
Yaklaşık 15 yüzyıldan beri kullanılan ağıl kelimesinin sözlük anlamı hayvan barınağıdır. Küçükbaş hayvanların hem barınması hem de soğuktan korunması için yapılan barınaklara ağıl denir. Ağılların, hayvanların otlatacağı yere yakın olmasına dikkat edilir.
Ağıl, koyun ve keçi sürülerinin geceleyin barındığı, üstü açık, çevresi çit ya da duvarla çevrili yer.
Genellikle dinlenme uykusunu ayaktayken gerçekleştiren atlar yere yan yatarak uyuduklarında derin uyku evresine geçerler. Ayakta uyku atlar için daha tedbirli bir durumdur. Bu nedenle huzursuz ya da güvensiz bir yerde olduğunu hisseden atlar da dinlenme amacıyla ayakta uyumayı tercih edebilirler.
Atlar etobur mu yoksa otçul mu? Atlar otçuldur.
Midilli, belirli yapılara sahip küçük bir at ırkıdır. Midillilerin pek çok farklı türü vardır. Midilliler, atlar ile karşılaştırıldıklarında, genellikle daha kalın yelelere, orantılı kısa bacaklara, geniş karınlara, ağır kemiklere, daha kalın boyunlara, daha kısa başlara sahiptir.
Yılkı Atları, doğada özgür bir şekilde dolaşan yabanileşmiş atlardır. Bu atlar daha önceden bulundukları civardaki insanlar tarafından yaşlandıkları ve hizmetlerini tamamladıkları için doğaya salınmış olan atlardır. Özgürlüğüne bu şekilde kavuşan atlar birbirleriyle çiftleşip çoğalmışlar ve yabanileşmişlerdir.
Sümbük: Tırnağın uç kısmına (nalın yaprak kısmının geldiği yer) denir.
Edirne ili ve çevresi alanlarda “Yılkı Atı” (Doğada başıboş dolaşan yabani at) kavramı bulunmadığından şehir merkezinde de başıboş at kavramı mümkün değildir.
koyun ve inek barınağı. anadoluda küçük baş hayvanlar için kullanılan bir tür barınak. ahırdan farkı küçük başlara özel olmasıdır. büyük başlar için kullanılana genellikle ahır denir.
fortik: Domuz yavrusu.
Fauna veya direy, belli bir bölgede yaşayan hayvanların tümüne verilen addır. Yeryüzünde ekolojik olarak sınırlanabilir bir yaşam alanında bulunan hayvan türlerinin tamamıdır.
Manej; binicilerin ve atların binicilik eğitimini yaptıkları, yarışmaların düzenlendiği, kapalı ve açık olarak inşa edilebileceği gibi, zeminde kum, çim veya çeltik (pirinç kabuğu) kullanılan genellikle dikdörtgen şeklindeki alandır.
İnekler ve atlar ahırda, koyun ve keçiler ağılda, ayılar inlerinde, tavuklar, hindiler ve kazlar kümeste, arılar kovanda yaşarlar. Bazı canlılar ormanda, bazıları denizlerde ve göllerde yaşar. Tavuk, hindi, kaz gibi hayvanlar yemle beslenir. Koyun, keçi İnek, at, eşek gibi hayvanlar gibi otla beslenir.
Atlar sadece ayakta uykuya dalmaz, yatarak da uyuyabilir. Hatta bilim insanları, atların her gün yatarak uyumaya da ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Çünkü atların uyku sürecinde kimisi hafif kimisi derin beş farklı uyku evreleri vardır.
Atlar 20-30 sene yaşar, bazı kısraklar 15 yaşına kadar doğurur.
Atlar vahşi hayatta bir tehditle karşılaştıklarında şaha kalkarlar.
Ekmek: Ekmek, çörek, kek ve benzeri hamur işi gıdalar sindirim sisteminde tıkanıklığa yol açabileceğinden atlara verilmemesi gerekmektedir. Genel bir kural çerçevesinde, insanlara yönelik işlenmiş gıdalarla atları beslemeyin. Domates: Domates, son derece zehirli olan güzelavrat otu ile aynı familyadandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri