Atılım Üniversitesi 2021-2022 Bahar Dönemi için Erasmus+ Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Programına Başvurular Başlıyor!
Atılım Üniversitesi 2021 - 2027 yılları arasında geçerli olan Yükseköğretim Kurumları için Erasmus Beyannamesine sahiptir ve bu Beyanname ile Avrupa Komisyonu'nun tüm prensiplerini kabul ettiğini beyan eder.
Evet. Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki bütün öğrencilerimiz Erasmus+ öğrenci değişim programından yararlanabilir.
Erasmus ücretleri için 2022 güncellemesi var mı? 2022 Erasmus anlaşması kapsamında Erasmus hibeleri, 1. ve 2. grup ülkeler için 600 Euro ile 3 ve 4. grup ülkeler içinse 450 euro olarak güncellendi. Erasmus stajı yapmak isteyen öğrenciler ise 750 ile 600 Euro arasında bir hibe alacaklardır.
Erasmus uçak biletini karşılıyor mu? Erasmus, öğrencilerin seyahat masraflarını doğrudan karşılamaz. Uçak biletlerinizi kendiniz almanız gerekir. Ancak dilerseniz başvuru sırasında seyahat masraflarınızın ödenmesine dair bir talepte bulunabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
Erasmus öğrenim hareketliliği en az 3 ay en fazla 12 ay olabilir. Değişim süresini bölüm/fakültenin Erasmus İkili Anlaşması belirler. 3 aydan daha kısa süren hareketlilik faaliyetleri Erasmus kapsamına girmez ve hibelendirilemez. Erasmus staj hareketliliği ise en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir.
Katılımcılar 13-30 yaş aralığında olmalıdır (Grup liderleri en az 18 yaşında olmalıdır; üst yaş sınırı bulunmamaktadır). Grup liderleri hariç en az 16, en fazla 60 katılımcı ile gerçekleştirilir.
Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi aranmaktadır. Bu sebeple bu sınavlarda 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin Erasmus hareketliliklerine başvuruları alınacaktır.
Atılım Üniversitesi'nde Ankara dışından gelen öğrencilerin barınma ihtiyaçları anlaşmalı olduğumuz Özel Nazlı Kız Öğrenci Yurdu ve Özel Emre Erkek Öğrenci Yurdu İle karşılanmaktadır.
Erasmus'un Faydaları Nelerdir? Erasmus programı; öğrencilere yabancı dil geliştirme, farklı bir ülke kültürünü tanıma, yeni insanlarla tanışma ve sorumluluk bilinci elde etme fırsatı sunuyor. Ayrıca Erasmus programını özgeçmişine ekleyerek kariyer yaşamında diğer adaylara göre öne çıkabilirsin.
28 AB üyesi ülke (Almanya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, Yunanistan)
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan URAP'ın araştırma odaklı olarak yaptığı Türk üniversiteleri sıralamasında Türkiye'den bütün üniversiteler içinde 42. ve vakıf üniversiteleri içinde 7. URAP dünya sıralamasında 1787.
Türkiye de mavi diploma veren üniversiteler hangisidir? Türkiye de birçok üniversite mavi diploma vermektedir. Bunlar; Anadolu Üniversite, Atatürk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversite, İstanbul Arel Üniversitesi…
Güz döneminde alınan öğrenim hareketliliği başvurusu, takip eden bahar dönemi için alınmaktadır. Staj hareketliliğine başvuranlar ise yaz döneminde staj yapacaklardır. Uyarı: Lisans 1.sınıfa yeni başlayan öğrenciler henüz akademik ortalamaları oluşmadığı için güz döneminde Erasmus+ Programı'na başvuramazlar.
Erasmus programı için İngilizce seviyesi belirli bir standart değildir, ancak öğrencilerin eğitim dili olarak İngilizce kullanılacak ülkelerde İngilizce bilmeleri önerilir.
Erasmus yapabilmek için 2,3, ve 4. sınıfta olmanız gerekir. Hazırlık ve 1.sınıfta olanlar ne yazıkki Erasmus yapamazlar. Erasmus yapabilmek için en az 2.sınıfta olmanız gereklidir. Erasmus şartlarından birisi de eğitim kurumlarında bir yılı tamamlamanız gereklidir.
Bu yazı çok kısa bir paragraf olarak Danışmanlarımız tarafından size bir örneği sağlanır. 202 tarihinden itibaren Erasmus için vize ücreti ödenmez. Sadece vize danışmanlık kurumaları tarafından danışmanlık ücreti tahsil edilebilir. Avrupa Birliği Erasmus Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Diğer Belgeler Nelerdir?
Kendi öğrencileri için dersler açısından zor olsa da erasmus öğrencilerine açılan dersler geçilmesi daha kolaydır.
Erasmus için ne kadar para ödeniyor sorusu öğrencilerin en çok sorduğu sorular arasındadır. Erasmus+ kapsamında öğrencilerden gidilecek olan Avrupa üniversitelerinde, öğrenim ücreti, kayıt ücreti, laboratuvar ücreti veya kütüphane ücreti talep etmemektedir ancak sigorta, ulaşım kartı gibi ödemeler çıkabilmektedir.
Erasmus+ faaliyetleri aynı zaman diliminde yapılmaz, bir faaliyet bittikten sonra diğerine başlamak gerekir. Öğrenim hareketliliği bittikten sonra Türkiye'ye dönmeden staja başlanabilir ya da staj bittikten sonra öğrenime başlanabilir.
2 Yıllık Hangi Bölümler Erasmus Yapabilir? 2 yıllık bütün bölümler erasmus yapabilir ancak bunun için tek şart, üniversitenin erasmus başvurularını açmış olmasıdır.
Erasmus hibe parasıyla kalacak yerin ayarlanması pekala mümkün, ancak sizin de tahmin edeceğiniz üzere bu tamamen gideceğiniz ülkenin ve bulunacağınız şehrin yaşam koşulları ile alakalı bir durumdur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri