Kartınızı yutan bankamatiğin konumu ve benzeri bilgileri çağrı merkezi ile paylaşmanız gerekmektedir. Bankamatikten kartınızı geri alamamanız durumunda ise yeni kart başvurusu yapmanız gerekecektir.
ATM'de işlem yaparken ATM kartımı alıkoydu, ne yapmalıyım ? Bankamız müşterisiyseniz 444 0 444 / 0850 222 0 444 Telefon Bankacılığı' nı arayarak, başka bir bankanın müşterisi iseniz kendi bankanızın telefon bankacılığı hizmetini arayarak kartınızı iptal ettirmenizi ve yeni kart talebinde bulunmanızı öneririz.
Bankalara bağlı olan ATM'ler hem kartın sahibi için hem de kendileri için bir tehlike gördüğü durumlarda karta geçici bir süre için el koyabilir.
Bankkart veya kredi kartımı ATM yuttu, ne yapmalıyım? Mesai saatleri içerisinde; şube önü ATM ise ATM'nin bulunduğu şubeye, eğer şube dışı ATM ise ya da mesai saatleri dışında 444 00 00 - 0850 220 00 00 Müşteri İletişim Merkezimize başvurunuz.
Bu tip durumlarda en yakın şubemiz ya da 444 25 25 üzerinden Bankamıza bildirimde bulunabilirsiniz. Müşteri İletişim Merkezinden hizmet almak istemiyorsanız bu talebinizi müşteri iletişim danışmanlarımıza iletebilirsiniz. 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezi'nde tüm telefon konuşmaları kaydedilir.
İlgili 22 soru bulundu
Kartınızı yutan ATM bankanızın şubesine ait olduğunda banka açıksa hemen görevliden yardım isteyerek kartınızı geri alabilirsiniz. Ancak, kullandığınız ATM bankanızın ATM'si değilse bu durumda bankanızın müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek yardım istemeniz gerekiyor.
Kişilerin bunları kabul etmemesi ile beraber, bankalar kredi kartlarını kapatmak zorundadır. Bankalardan gönderilen kredi kartları, eğer şahıslarına gönderilmiş olan kişiler tarafından teslim alınmazsa, bankaya geri gider.
ATM kullanırken banka kartınızı yutması durumunda, 444 0 444 / 0850 222 0 444 numaralı telefonları arayarak müşteri hizmetlerine kartınızı yutan bankamatiğin yerini ve hangi saatlerde kartınızı yuttuğunu bildirmeniz gerekmektedir.
Paranız hafta içi ve mesai saatleri içinde ATM'de ele geçirilirse, yani bir banka şubesi açıksa, banka güvenlik görevlisine haber vermelisiniz. Güvenlik görevlisi, ATM'yi açarak sıkışan parayı iade edebilir. Elbette tüm ATM'ler banka şubelerinin bitişiğinde yer almıyor.
Genellikle başvuru yapılan tarihten itibaren 15 gün içerisinde yeni kart hazırlanır. Ardından bu kart, alıcının istediği adrese gönderilir. Dilerseniz kartınızı bankaların şubelerinden de alabilirsiniz. Bu sayede söz konusu süreci, 7 ile 10 gün içerisinde tamamlamanız mümkün olur.
Kredi kartı borçlarının belirli bir süre ödenmemesi doğrultusunda kredi kartına geçici olarak bloke konur. Ancak avukata verilmeden önce ödeme tamamlanırsa tekrar kullanıma açılabilir. Borç yüzünden kapatılan kartlarda kredi notu düşmüş olacağı için kart limiti düşebilir.
Kredi kartının bloke olması, kişinin söz konusu kart ile alakalı herhangi bir işlem yapamayacağı anlamına gelir. Kart blokeli bir halde olduğunda alışveriş yapılamaz ya da işlemler taksitlendirilemez. Bir nevi kredi kartı kullanılamaz hale gelir.
Kredi kartı şifresini unutan kişiler hangi banka olursa olsun şubeye giderek yeni bir şifre talep edebilir. Ayrıca banka atmleri de kredi kartı şifresi almak için işe yaramaktadır.
Kartınızın ATM'de sıkışması ve alıkonulması gibi durumlarda, size yardımcı olmak isteyen kişilerden yardım almayınız, şifre girişi yapmayınız. Banka görevlilerinden yardım alınız veya ATM'nin yanından ayrılmadan 0850 222 0 724 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'ni arayınız.
Banka şubesine gidip kimlik ile birlikte şifre değişim talebinde bulunulabilir. Yeni şifre banka çalışanları dahil kimseyle paylaşılmamalıdır. Banka şubesine gidilerek kredi kartı şifre değişimi internet veya telefon bankacılığını tercih etmeyen kart kullanıcıları tarafından kullanılır.
Müşterisi olunan bankanın mobil uygulamasına girilir. QR işlemlerinden para çekme seçeneği ya da para çekme menüsünden QR ile para çekme seçeneğine tıklanır ve çekilecek miktar tuşlanır.
Bundan sonra kısa çalışma ödeneği, sosyal yardım, doğum yardımı ve İŞKUR ödemeleri çipli TC kimlik kartlarıyla gerçekleştirilebilecek. Bugünden itibaren PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar kimliklerini ATM'ye okutarak kendisine yatan parayı çekebiliyor.
Para çekmek için yanında cüzdan ya da kart taşımaya ihtiyaç duymazsın. ''İşlemler” menüsünden “Kartsız Para Çek” sekmesine tıklayarak para çekme şifreni oluşturabilirsin. Sonrasında sana en yakın ATM'den 7 tuşuna basarak telefon ekranında oluşturduğun şifreni ATM ekranına girmen gerekiyor.
ATM kartımı yuttu ne yapmalıyım? Kartınız mesai saatleri içinde şubelerimizden birinin ATM'sinde sıkıştıysa; İlgili şubeden kartınızı hemen teslim alınız.
Banka Kartı'nızın Halkbank Bank24'lerinde, yurt içi/yurt dışı diğer banka ATM'lerinde alıkonulması durumunda vakit kaybetmeksizin derhal herhangi bir Halkbank Şubesine ya da 0 850 222 0 400' ü arayarak Dialog'a başvurmalısınız.
Kişinin kredi kartı borcunun 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için geçen bu 10 yıllık süre zarfında borcunuza yönelik banka tarafından hiç bir işlemin uygulanmamış olması gerekmektedir.
Banka veya Kredi Kartlarının Kötüye Kullanılması Suçunun Cezası Başkasına ait bir banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama suçunun cezası 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasıdır (TCK m.245/1).
Kredi kartının onay ve teslim süreci genellikle 7-10 gün civarındadır. Ayrıca kredi kartının basımdan geçerek kişiye iletilmesi nadiren 15 günü bulabilse de kurye ile teslim sayesinde kartın elde edilmesi kolaylaşmaktadır.
Kredi kartının banka şubesinden alınabilmesi için kişinin kimliği ile ibrazda bulunması gerekir. Üçüncü kişiler kart sahibinin kimlik kartına sahip olsa dahi kredi kartını teslim alamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri