ama banka atm makbuzu, aynen bankanın verdiği dekont gibidir. gerek kira dönemi, gerek kiranın ödenmesi ile ilgili çok önemli, aksi yazılı belge ile kanıtlanacak bir delildir.
Ödeme havale veya EFT yöntemleriyle gerçekleştiğinde bankadan alınan dekont makbuz yerine geçer, ayrıca tahsilat makbuzu düzenlenmesine gerek yoktur.
Bankalarca düzenlenen dekontlar VUK'da sayılan fatura veya fatura yerine geçen belgeler arasında yer almamaktadır. Ancak, Maliye Bakanlığı 243 ve 246 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğleri ile hesap bildirim cetvelleri ve dekontların fatura veya benzeri olarak kabul edileceği açıklanmıştır.
Zaten banka içerisinde işlem yapıldığında banka çalışanı size dekontunuzu mutlaka vermektedir. Atmlerde işlem yapmadan önce veya sonra dekont almak istiyor musunuz? diye sorulmaktadır. Buna evet dediğiniz takdirde atm işlem sonrasında size dekont verecektir.
Dekont kullanımı elektronik sistemde oldukça avantajlıdır. Bu sayede büyük oranda bir tasarruf sağlarken aynı anda iş yükünü de azaltmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Bir yazar kasanız mevcutsa ve bu kasadan fiş kestiyseniz makbuz gerekmez. Fakat burada önemli olan, fişin satış fişi olmasıdır. Ödemeye dair kredi kartı slibi olduğunda, Bankadan yapılan EFT veya havale işlemi sonunda dekont alındığında ayrıca makbuz kesmenize gerek kalmaz.
Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer. Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır.
Banka dekontu
Marka Başvuru ücretinin ödendiğini gösterir banka dekont aslı.
Dekont numarası genellikle dekontun üst kısmında bulunan tarih saat kısmının hemen ardından gelen ve genel olarak bir harf ile başlayan numaradır.
Banka hesabından fatura, alışveriş, para transferleri gibi ödeme işlemleri yapıldıktan sonra müşteriye verilen fişe "Dekont" denir.
' maddesine istinaden banka dekontları bağışın belgelendirilmesi ve vergide indirim konusu yapmak için yeterlidir. Ayrıca bağış makbuzu kesilmesine gerek yoktur.
Tahsilat makbuzu tahsilatı belgelendirmek amacıyla düzenlenir ve fatura yerine geçmez. Bu nedenle bu belgenin gider olarak muhasebe kaydına işlenmesi söz konusu değildir.
Vergi Usul Kanunu'na göre; belli koşulların var olması halinde fatura yerine kullanılacak belgeler: Perakende satış belgeleri, gider pusulası, müstahsil makbuzu, serbest meslek makbuzları ile ücretlere ilişkin kayıt ve belgeler, giriş ve yolcu taşıma biletleri.
Serbest meslek makbuzu (SMM), serbest meslek erbabının mesleki faaliyetleri karşılığında yaptığı tahsilatlar için düzenlenen bir evraktır. Değerli evrak kategorisi altında yer alan ve ücret alındığının bir göstergesi olan serbest meslek makbuzu, fatura ya da fiş muadili olarak tanımlanır.
Faturalar ve tahsilat makbuzları bazı benzerliklere sahip olsalar da, satış sürecinin farklı aşamalarında kullanılır ve farklı bilgileri belgelerler. Temel fark, faturaların bir işletme bir müşteriden ödeme almadan önce düzenlenmesi ve makbuzun ödeme tahsil edildikten sonra düzenlenmesidir.
Makbuzların kaybolması; Dernek makbuzlarından herhangi bir cildinin kaybolması durumunda Sulh Hukuk Mahkemesine müracaat edilerek zayi belgesi alınması gerekmektedir.
IBAN (Uluslararası Banka Hesap Numarası) nedir? IBAN, bankalardaki mevcut müşteri hesap numaralarının yerine kullanılacak olan ve para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan uluslararası banka hesap numarasıdır.
içerisinde yer alan “BELGELERİM” menüsünden ulaşabilirsiniz. Kredi kartı ve üye işyeri işlemlerine ilişkin hesap özetlerine ise, İşCep ve İnternet Şubesinin yanı sıra, Maximum Mobil ve Maximum İşyerim uygulamalarında yer alan Hesap Özetlerim menüsünden ulaşabilmektedir.
İhtiyacınız olduğunda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'ndan veya 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi'nden, yaptığınız işlemlerin imzalı dekontlarını şubenize uğrayarak alabilirsiniz.
Dekont almak istiyorum. Ne yapmam gerekir? İnternet ve mobil bankacılıkta işleminiz gerçekleştirildikten sonra mail adresinizi yazarak dekontun mail adresinize gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.
Genellikle bankalar tarafından kullanılan ve işletmelerin cari hesaplarındaki değişiklikleri bildiren belgelerdir.
— Sigorta, emeklilik ve reasürans şirketleri Sigorta Poliçeleri ile Sigorta Komisyon Gider Belgelerini, bankalar dekont belgesini, yetkili döviz müesseseleri de Döviz Alım-Satım belgelerini ve tüm mükelleflerce kullanılan Gider Pusulası belgesi e-Belge olarak düzenlenebilecektir.
Dekont, Gider Pusulası Yerine Geçer mi? PTT, ödeme kuruluşları, banka yoluyla yapılan ödemelerin dekontları, imza dışındaki zorunlu bilgileri içeriyorsa gider pusulası yerine geçer. Bununla birlikte elden alınan tutarlar için mutlaka kesilmelidir.
Bankalar, e-Dekont üzerindeki zorunlu bilgilere ilave olarak ihtiyaçları doğrultusunda farklı bilgilere de yer verebilir. e-Dekont uygulaması zorunlu bir uygulama olmayıp, bankalar istemeleri halinde 1/1/2020 tarihinden itibaren uygulamaya dahil olabileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri