Kredi işlemleri, ATM kullanarak rahatlıkla ve hızlı bir biçimde gerçekleştirebileceğiniz bankacılık faaliyetleri arasında yer alıyor. Pek çok kredi başvurusunu şubeye gitmeden, banka ATM'lerini kullanarak yapabilirsiniz.
Bununla birlikte bir şubeye bağlı olmaksızın herhangi bir ATM'den de işlem yapabilirsiniz. Şubesiz kredi başvurusu için kullanılabilen bu kanallar ve başvuru işlemleri bankalara göre değişkenlik gösterir.
Bankaya Gitmeden Kredi Çekilir mi? Bankaya gitmeden kredi çekmek mümkündür. Bankalardan kredi almak için genellikle bir banka şubesine gitmek gerekirdi ancak günümüzde dijital bankacılık hizmetleriyle çevrimiçi kredi başvurusunda bulunulabilir.
Bankalara borcunuz varken yeni bir kredi almanızın mümkün olduğu gibi birden fazla bankaya olan borçlarınızı tek bir noktada toplamanız da mümkündür. Borç transferi kredisi adı verilen uygulama ile tüm borçlarınızı tek bir bankaya aktarabilir, her ay tek bir ödeme yaparak borcunuzu ödeyebilirsiniz.
Dışarıda olduğunuzda şubeye gitmeye gerek kalmadan Türkiye'nin dört bir yanına yaygın Bankamatik cihazları üzerinden hem kartlı hem de “kartsız” bir şekilde kredi taksitinizi ödeyebilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Kredi kartı borcunu kartla/kartsız ödemek için:
Banka kartınızı ATM'nin kart okuyucusuna yerleştirip şifrenizi yazın. Kartsız işlem yapmak isterseniz ATM klavyesindeki ''GİRİŞ'' tuşuna basınız. Menüden "Fatura ve Ödemeler" seçeneğini seçiniz. Menüden "Kredi Kartı Borç Ödeme" seçeneğini seçiniz.
Ödemelerinizi dilediğiniz noktadaki Ziraat Bankası ATM'leri, Ziraat Bankası Telefon ve İnternet Bankacılığı, Mobil Bankacılık ya da diğer ödeme kanallarından yapabilirsiniz.
e-Devlet üzerinden kolayca sorgulayarak finansal durumunuz hakkında somut verilere erişebilirsiniz. E-Devlet üzerinden alınan Risk Merkezi raporu, aşağıdaki bilgileri içerir: Kredi limit ve borç bilgileri. Çek ve Senet bilgileri.
İhtiyaç kredileri ile ilgili yasal düzenlemeler uyarınca 16 Eylül 2021 itibarıyla kalan ana bakiye toplamı 50.000 TL ve altındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 36 ay, 50.000 TL ila 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 24 ay, 100.000 TL üstündeki ihtiyaç kredileri için en fazla 12 ay vade limiti ...
Şubeye gitmeden kredi çekmek artık çok kolay! İşCep veya İnternet Şubesi'nden Anında Kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredi başvurunuzun onaylanması halinde, çektiğiniz kredi tutarı İş Bankası'ndaki vadesiz hesabınıza anında aktarılır.
Yani sadece kimlik bilgileri ile kredi çekmek normal şartlarda mümkün değildir. Bunun mümkün olduğu bazı durumlar da vardır. Sürekli çalıştığınız bir bankadan kimlik bilgileri ile kredi çekmeniz mümkündür. Çünkü bir banka ile çalışıyorsanız, gerekli bilgiler ve belgeler genellikle o bankanın arşivinde bulunur.
Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim? Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Onaylanan kredi kullanılmazsa ne olur? Onaylanan krediyi kullanmamak, bankaların masraf ücreti kesintisi yapmasıyla sonuçlanır. Sözleşmelerde belirtilen bu kesintinin tutarı, bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.
Kayıtlı bir meslek sahipliği, Haciz kaydının bulunmaması, Kredi notuna etki eden geçmiş kredi/kredi kartı ödemelerinin düzenli yapılmış olması, Tüm bankalardaki toplam kredi/kredi kartı borçlarının gelire oranla dengeli bir seviyede olması gibi sebepler etkiler.
Eğer 10 yıl içerisinde bir işlem yapılmaz ise borcunuz düşer. Eğer ki 1 yıl içerisinde hiçbir işlem yapılmayan ve takipten düşen icra dosyası için karşı taraf yenileme başvurusu yapar ise dosya aktifleşir ve zamanaşımı süresi durur.
Tüketici Kredi Sözleşmeleri Yönetmeliği'nin 18. Maddesine göre, yapılan kredi sözleşmelerinde kredi borcu taksitinin iki defa üst üste ödenmemesi halinde banka tarafından verilen kredi iptal olur.
Bankalar, kredi borcu ödememe cezası olarak bir faiz uygular. Sözleşme kapsamında belirtilen bu oran, kredinin faizinden maksimum %30 fazla olabilir. Örneğin %2'lik faizle aldığınız krediyi ödememeniz hâlinde borcunuza en fazla %2,60'lık bir gecikme faizi eklenir.
Günümüzde tüm bankaların sistemleri birbirine bağlı olduğundan dolayı sicili bozulan kişi bankalardan kolay kredi alamaz. Korona virüs sürecinde sicili bozuk olana kredi kullandıran bankalar Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olmuştur.
Mevcut borçları düzenli ödüyorsanız ve kredi notunuz uygun seviyede ise, yeni kredi başvurusuiçin olumlu bir zemin oluşturabilirsiniz. Ancak, mevcut borçlarınızı 90 gün süresince ödeyemediyseniz ve yasal takibe düştüyseniz, bu durum yeni bir kredi almanızı zorlaştırabilir.
E-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna vergi borcu sorgulama yazarak ya da e-hizmetler sekmesinden sırayla Gelir İdaresi Başkanlığı ve sonra Vergi Borcu Sorgulama sekmelerini seçerek sorgulama yapabilirsiniz.
Yasal takip durumu dâhil, geç ödemelerde kullandığınız kredi faiz oranının en fazla %30 fazlası bir gecikme faizi uygulanabiliyor. Yani aylık %1 faiz üzerinden kredinizi kullandıysanız en fazla aylık %1,30 oranı üzerinden bir gecikme faizi uygulanabilir.
Ziraat Bankası'nın sunduğu ihtiyaç kredisi seçenekleri her türlü ihtiyacınız için her an yanınızda! Farklı ödeme seçenekleri sunarak müşterilerine geri ödeme konusunda kolaylık sağlayan Ziraat Bankası'ndan 36 aya varan vadelerle kredi kullanabilirsiniz.
Tüm bireysel ihtiyaçlarınızın finansmanında kullanabileceğiniz 36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri