Hibrit amfiler ise preamp katı dijital üretilen modellerdir. Bu gücü de lambalı devreye iletir ve bu çalışma sistemine sahiptir. Pek çok amfi çeşidinden daha farklı bir çalışma prensibine sahip olduklarını söyleyebiliriz.
Lambalı amfi, pre amfi, power amfi, surround amfi ve entegre amfi olarak çeşitleniyor.
Class D: Giriş sinyalinin kare dalga formunda darbeler üzerine bindirilerek elde edilen yükseltme prensibini kullanan ampli topolojisidir. Kare dalga taşıyıcının yarattığı distorsiyon çıkış aşamasından hemen önce özel bir filtre devresi ile süzülerek temiz sinyal elde edilir.
Amfiler iki farklı sistem bulunmaktadır. Bunlar Pre Amfi (ön yükseltici) ve power amfi (ana yükseltici) olarak iki kısma ayrılır. Bu ikisinin bir arada kullanıldığı amfi çeşidine ise entegre amfi denir.
Amfiler entegre, lambalı ve pre/power amfi olmak üzere 3 ana başlığa ayrılır. Entegre amfiler, Pre(ön) ve power amfi katlarının tek bir kasada birleştirilmesiyle oluşmuştur.
İlgili 15 soru bulundu
RMS İngilizce matematik ve mühendislik terimi olan Root Mean Square'in kısa ifadesidir. Ölçülebilir bir büyüklüğün zaman içinde gösterdiği ortalama değişimi belirtmek için yaygın olarak kullanılır. Analog ses ve görüntü tekniğinde tüm sinyaller pozitif ve negatif bileşenlerden oluşur.
C sınıfı amfi
Bu sınıf amfiler ses dalgasının sadece bir yarısını kullanmaktadırlar. Bu sebeple çıkış sinyalinde çok fazla distorsiyon bulunmaktadır. Ses dalgasının bir yarısını işlemediği için bu yük azlığı da çok az enerjiye ihtiyaç duymasını sağlar, yüksek güç verimliliği sağlamaktadır.
Eşleşen hoparlörlerin her birinin en yüksek RMS derecesinin 75 watt RMS veya daha fazla olması gerekir. Sisteminizden daha da fazla etki ve göz kamaştırıcı ses isteyenler, kanal başına 100 watt RMS veya daha fazlasına sahip bir amfi almak isteyecektir.
Geniş kitle ve alanlara sesi yayımlamak için amfiler kullanılır. Stereo amfi mono amfiye göre daha teknolojik ve büyük ses sistemlerinde kullanılmaktadır. Birden fazla kanala yani ses aktarım yoluna ihtiyaç duyulduğu anda mono yetersiz kalacak ve ses aktarım kalitesini kaybedecektir.
Midrange hoparlör, aracınızda amfi olmadan çalışabilir fakat almak istediğiniz verimi tam anlamıyla karşılayamaz.
Ses sistemi kurulumlarında, hoparlör sesin son çıkış noktasıdır. Anfiden gelen sesin dışarıya verilmesini sağlar. Anfi güçlü, hoparlör güçsüz olduğunda, sistemin arıza yapma ihtimali her zaman daha yüksektir. Anfinin ses gücünü en üst seviyede kullanabilmek için hoparlör her zaman daha güçlü olmalıdır.
Anfi kullanımında önemli olan şey, sesi sağlayan cihaz, hoparlör ve anfinin güç uyumudur.
5 kanal amfiler, birden fazla hoparlörü yönetmek ve ses sistemlerine güç sağlamak için kullanılır. Bu amfiler, yüksek kaliteli ses çıkışı ve kanal ayrımı sağlar. Genellikle araç ses sistemlerinde ön, arka ve subwoofer hoparlörleri için kullanılır.
Çeşitli giriş sayısına sahip amfiler vardır. 4 kanal amfi, 4 farklı ses sisteminin bağlanabileceği bir cihazdır. Aynı zamanda 4 kanal amfi önerisi için frekans aralığına da bakılmalıdır. Bütün bu özelliklerin farklı çeşitli 4 kanal amfi seçenekleri vardır. 4 kanal stereo amfi, son teknoloji bir amfidir.
Bu durumda amfinin 220 voltla çalışması ve kaç amper çektiği yine önemlidir. 1000 wattlık bir invertör tam üçte aküden yaklaşık 84 amper çeker.
RMS değerleri genellikle en yüksek Watt değerlerinden daha düşüktür, ancak bir birimin gerçekten neleri kaldırabileceğini temsil ederler. RMS gücünü, bir hoparlörün ses kalitesinden ödün vermeden veya herhangi bir bozulma yaşamadan günlük olarak idare edebileceği ortalama güç olarak düşünebilirsiniz.
Sunask Sn-3000 4 Kanal 3000 Watt Oto Araba Amfisi 4 Adet Hoparlör 1 Adet Subwoofer Bağlanabilir.
-Class B (B sınıfı) tasarım biraz daha verimli ancak bozulmalı bir ses üretir. -Class AB (AB sınıfı) tasarım, güç verimliliği ve iyi ses sunar. -Class D (D sınıfı) tasarım en yüksek verimliliğe sahiptir, ancak çok yüksek bir ses kalitesine sahip değildir.
Sınıf D: Şu anki teknoloji ile üretilemeyen fakat çalışma mantığı olarak B sınıfının oldukça hızlandırılmış teorik bir versiyonudur. Sınıf E: Kare yapılı dalga boylarını güçlendirilir. Sadece özel kontrol cihazlarında kullanılmaktadır.
Otomatik Tanımlama Sistemleri genel olarak iki kategoriye ayrılır. Bunlardan biri Class A sistemleridir ki, uluslar arası seyir yapan tüm gemiler tarafından kullanılması zorunlu sistemlerdir. Class B tipi sistemler kabotaj hakkı bulunan sularda seyir yapacak gemilerde kullanılmaktadır.
Daha büyük araçlarda ise kanal kurulumu başına en az 75 watt rms gerekir. Bununla birlikte her iki durumda da 5 ya da 10 watt herhangi bir fark yaratmaz. Ses sistemlerinden daha geniş ölçüde yararlanmak isteyenler olabilir. Böyle durumlarda daha net ve yüksek kalitede ses isteyenler 100 watt rms tercih edebilirler.
b.hoparlör rms değeri yüksekse amfi ile yakman zor olur ve güvenlidir. c.rms değerleri 70wattan aşağı olmamalıdır ki kaliteli ve yüksek ses alabilesin.
5 Kanal Amfi Özellikleri
Oto amfiler çeşitli özellikleri ile alıcılara sunulur. 5 kanal oto amfi, 4 hoparlör girişine sahiptir. Güçlü bir ses ile müzik dinlemeyi isteyenler için 5 kanal amfi önerisi verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri