Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Havale tuşuna tıklanır; hesap numarası ya da IBAN ile para yatırma seçeneklerinden biri seçilir. Para yatırılacak hesaba ait şube kodu, hesap numarası ya da IBAN numarası tuşlanır ve yatırılacak miktar girilir. Aidat, kira vb. bir açıklama girilir, daha sonra göndericinin kimlik numarası ve doğum tarihi istenir.
Para yatırmak istediğiniz, hesap veya IBAN numarasını yazınız. Görüntülemek istediğiniz açıklama seçimini yapınız. Yatırmak istediğiniz banknotları para yatırma ünitesine yerleştiriniz(*). Gelen onay ekranındaki bilgileri kontrol ederek “EVET” tuşuna basınız.
Yine de IBAN'a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını senin için paylaşalım. Bir yakınına para göndermek istediğinde, karşı tarafın seninle IBAN bilgisini paylaşması gerekir. Daha sonra para transferi sekmesinden alıcının IBAN ve ad/soyad bilgilerini girerek işlemini tamamlayabilirsin.
İlgili 45 soru bulundu
ATM'den para çekme ve yatırma
Para çekme ve yatırma işlemleri, kartlı ve kartsız olarak yapılabilir. Eğer kartsız işlem yapılacak ise T.C. kimlik numarası, kart numarası, kart şifresi, cep telefon numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulabilir.
Tüm Kamu Bankaları ATM 'lerinden (Emlak Katılım, HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Vakıf Katılım ve PTT ATM'leri) günlük işlem limitleri dahilinde ücretsiz para çekme ve hesaba para yatırma işlemi yapılabilmektedir. Kartlı ve Kartsız olarak TL cari hesaplara para yatırılabilmektedir.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
IBAN, para transferlerinin hızlı, hatasız ve az maliyetle gerçekleştirilmesi amacıyla belirli bir standarda göre oluşturulan, uluslararası banka hesap numarası tanımlama sistemidir. Standartları Avrupa Bankacılık Standartları Komitesi (ECBS) tarafından geliştirilmiştir.
İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır.
Dijitalden veya ATM üzerinden EFT işlemi yapmak için; 'Para transferleri' ekranından 'EFT' seçildikten sonra alıcı ismi ile hesap bilgileri ve transfer edilecek tutar girilir. Bir sonraki ekranda EFT işlemi için alınacak ücret belirtilir ve onay istenir.
Tebliğle ATM'lerden yapılan EFT işlemlerinden alınan ücret de artırıldı. Buna göre işlem tutarı 1,000 TL'nin altındaki EFT işlemlerinin ATM'den yapılması halinde alınan ücret 2 TL'den 4 TL'ye çıkarıldı.
Ziraat Bankası ATM'lerinden Kartsız Para Transferi
“Başka hesaba para yatırma” kısmı seçilir. Beliren ekrana T.C. kimlik numarası ve telefon numarası yazıldıktan sonra onay verilir. Para transferi yapmak istenen hesap numarası şube kodu ile birlikte tuşlanır.
Alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası ile birlikte isim ve soyismi belirtilerek havale işlemi yapılabiliyor. Benzer şekilde EFT işlemleri de alıcı kişinin ya da kurumun adı, banka şubesi ve hesap numarası yazılarak, ya da alıcının adı soyadı ve IBAN numarası belirtilerek yapılabiliyor.
Her iki işlem de günümüzde para transferi yapmanın en basit yolları; ancak aralarında temel olarak iki fark bulunuyor: Kullanılan bankalar ve işlem süresi. Havale işlemi, aynı banka bünyesindeki hesaplar arası bir transfer olduğundan sadece isim, soyisim ve IBAN bilgileri ile yapılabiliyor.
Havale işlemlerinde ise aynı bankanın farklı hesapları arasında para transferi yapılır. EFT işlemleri hafta sonu ve resmi tatiller dışında, hafta içi ve bankanın belirlediği EFT saatleri içinde yapılabilir. Havale işlemleri için böyle bir sınırlama yoktur, 7 gün 24 saat havale yapabilirsiniz.
Hangi bankanın ATM'sinden para yatırmak istediğini seç. Uygulama sana seçtiğin banka için bir IBAN numarası gösterecek. Seçtiğin bankanın herhangi bir ATM'sine gidip kartsız işlem menüsünden sana verilen IBAN numarasına para yatır.
Merkez Bankası tarafından geliştirilen Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi IBAN yerine Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No bilgilerine 7/24 transfer imkânı veren bir hizmettir.
Alıcıların tek yapması gereken para gönderdiğiniz bankanın ATM'sinden T.C. Kimlik numarasını ve cep telefonuna gelen şifreyi girerek gönderdiğiniz parayı çekmek!
EFT, alıcının banka hesap numarası veya IBAN numarası ile kullanılabilir.
Göndereceğiniz hesaba ait Hesap veya İBAN numarası, cep telefon numarası, T.C. kimlik, pasaport, vergi numarası yada e-posta yolu ile para gönderme işlemi yapabilabilir. İnternet ve mobil bankacılıktan hafta içi veya hafta sonu bankalar arası veya başka bankalar üzerinden para gönderilebilir.
Bilindiği üzere bir başkasına internet bankacılığı yoluyla para gönderirken paranın ne amaçla gönderildiğini belirtmek adına açıklama kısmı yer alır. Bu kısma diyelim ki kira borcumuzu yolluyorsak 'Kira' şeklinde açıklama yazılır. Bu açıklama ileride çıkacak uyuşmazlığa delil niteliği de taşımaktadır.
İlk önce ATM'deki "GİRİŞ" tuşuna basılır. Kartsız İşlemler ana menüsünden "Hesaba Para Yatırma" işlemi seçilir. Parayı yatıracak kişi, gelen ekrandan kendi cep telefonu numarasını¹ girer. Para yatırılacak hesabın numarası² ve "Şube Kodu" girilerek "Evet" seçeneği seçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri