ATM'lerden banka hesabıma yatırdığım para ne zaman hesabıma geçer? ATM'lerimizden yatırılan tutarlar, anında hesaplarınıza geçmektedir.
Banka havalesinin ulaşması bir iş günü ve ACH ile gönderilen paranın ulaşması 1-3 iş günü sürer. ABD dışından gönderilen paranın ulaşması genellikle 4-5 iş günü sürer, ancak saat farkı veya birden fazla aracı banka nedeniyle daha uzun sürebilir.
ATM'lerden hesaba yatırılan tutarlar hesaplara hemen yansır.
Havale tuşuna tıklanır; hesap numarası ya da IBAN ile para yatırma seçeneklerinden biri seçilir. Para yatırılacak hesaba ait şube kodu, hesap numarası ya da IBAN numarası tuşlanır ve yatırılacak miktar girilir. Aidat, kira vb. bir açıklama girilir, daha sonra göndericinin kimlik numarası ve doğum tarihi istenir.
Hafta Sonu EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? Yukarıdada belirtiğimiz gibi belli saat dilimleri arasında işlem yapılan EFT para transferi işleminde hesaba para yine aynı mesai saatleri içinde geçecektir. Eğerki hafta sonu veya hafta içi saat 17.30 dan sonra yapırırsa EFT işlemi ilk mesai gününde gerçekleşecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Ancak banka şubeleri üzerinden EFT yapmak için mesai saatlerini takip etmek gerekir. Hafta sonlarında ya da resmî tatillerde EFT para gönderme işlemi yapılamaz. Bunun nedeni EFT işlemlerinin Merkez Bankası tarafından kontrol edilip onaylanmasıdır.
EFT'nin hesaba geçmemesinin en önemli nedenlerinden biri, mesai saatleri dışında işlem yapılmasıdır. EFT işleminin gerçekleşmesi için bankalar tarafından belirlenen EFT işlemi saatleri mevcuttur. Bankadan bankaya değişen EFT işlemi saatleri dışında işlem yapılması durumunda beklemede kalır.
Türkiye'de IBAN, okuma kolaylığı olması için ise çoğunlukla dörtlü gruplandırmayla aşağıdaki şekilde yazılır: “TR76 0009 9012 3456 7800 1000 01”. Hollanda: 18 haneden oluşmaktadır, örnek IBAN “NL91 XYZT **** **** **” şeklindedir.
ATM'den para çekme ve yatırma
Para çekme ve yatırma işlemleri, kartlı ve kartsız olarak yapılabilir. Eğer kartsız işlem yapılacak ise T.C. kimlik numarası, kart numarası, kart şifresi, cep telefon numarası gibi bilgilere ihtiyaç duyulabilir.
EFT Ne Zaman Hesaba Geçer? EFT işlemlerinde bir süre taahhüdü yoktur ancak genel olarak mesai saatleri içinde yapılan EFT işlemleri, beş-on dakika içinde hesaba geçer.
Bankaların kendi içinde belirlediği farklı EFT saatleri bulunmaktadır.Bankanızın EFT ve havale saatleri dışında işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde aktarılır.
Genellikle, nakit para transferleri dakikalar2 içinde gelirken, banka transferleri 1-7 iş günü sürebilir.
IBAN'a para gönderme adet limitin ayda 30'dur, Aynı ay içinde 30 farklı IBAN'a para gönderebilirsin, IBAN'a para gönderme tutar limiti günde 100.000 TL'dir.
ATM'lerde para sıkışması, para yutma, eksik para verme veya yatırılan paranın hesapta görünmemesi gibi durumlarda mağdur olmamak adına ilk yapmanız gereken şey bankamatiğin yanından ayrılmamak ve bankanızı arayarak müşteri hizmetlerini konuyla ilgili haberdar etmek.
ATM'den Kartsız Para Yatırma
ATM'lerden kartsız olarak kendi hesabınıza ya da bir başkasının hesabına para yatırabilirsiniz. Takip edilmesi gereken adımlar şunlardır: Giriş tuşuna basılır. Kartsız işlem menüsüne tıklanır.
Bankamatiklerde; para koyma işlemlerinde genellikle para sayımı yapılır ve makinadaki para anlık olarak sistem tarafında idare merkezlerinde izlenmektedir. Bu nedenle; sıkışan bir paranın saptanması en fazla 1 hafta zaman almalıdır.
Yine de IBAN'a para transferi nasıl yapılır sorusunun cevabını senin için paylaşalım. Bir yakınına para göndermek istediğinde, karşı tarafın seninle IBAN bilgisini paylaşması gerekir. Daha sonra para transferi sekmesinden alıcının IBAN ve ad/soyad bilgilerini girerek işlemini tamamlayabilirsin.
IBAN numarası ve hesap numarası aynı şey değildir. IBAN, uluslararası para transferleri için kullanılan bir numaradır ve hesap numarasını, banka kodunu ve ülke kodunu içerir. Diğer yandan, hesap numarası, belirli bir banka şubesindeki belirli bir hesabı tanımlar.
Para transferinde herhangi bir alt ve üst limit var mıdır? İsme havale, kredi kartı, IBAN'a transfer işlemlerinde alt limit bulunmamaktadır. Tek seferde ve aynı gönderici aynı alıcı adına yapılan toplam para transferi üst limiti 1.999,99 TL dir.
Yatırılmış olunan paranın miktarı fazla ise çağrı merkezi aranarak, para aktarılan yanlış hesabın bloke edilmesi talep edilebilir. Bu süreç mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Çünkü para iade edilirken karşı tarafın gönderilen tutar ile yapmış olduğu harcamaların iadesi gerçekleştirilememektedir.
Provizyon bekleme süresi ödemenin ardından yaklaşık 1 gündür. Fakat yapılan işlem farklı bir bankanın POS cihazına aitse bekleyen provizyon 2 güne uzayabilir.
Öncelikle hiç vakit kaybetmeden bankanın müşteri hizmetleri servisi aranarak, yanlış hesaba para transferi yapıldığı bildirilmeli. Eğer hesabın sahibi ile para gönderen aynı bankanın müşterisi ise; banka ile direkt iletişime geçerek konu hızlıca çözüme kavuşturulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri