ATM Kartınızı Yutarsa Yapmanız Gerekenler Eğer ATM'nin kartı yutma sebebi teknik arızalardan dolayı ise kimlik bilgileri kontrol edilir, eğer kartın sahibi sizseniz farklı herhangi bir engelin olmaması durumunda kart şube personeli aracılığı ile kişiye iade edilir.
ATM eğer şube önündeyse ATM'nin bulunduğu şubeye başvurmanız gerekmektedir. Eğer ATM şube dışında ise Müşteri İletişim Merkezimizi 444 00 00 - 0850 220 00 00 aramanız gerekmektedir.
İşlem, işlem listenizde beklemede olarak işaretlenmişse, para yedi gün içinde otomatik olarak hesabınıza geri dönmelidir. Bekleyen işlemler hakkında daha fazla bilgi edinin.
Böyle bir durumda borcun ödemesinin yapıldığına dair dekont veya belge, banka şubesine sunulabilir. Eğer dekont mevcut değilse icra mahkemesinden ödemenin yapıldığına dair bir belge istenebilir ve bu belge, banka müdürlüğüne iletilebilir. Bu işlemler sonrasında bloke kaldırılır.
Müşteri temsilcisi, durumu kayıt altına alacak ve paranızın ya da kartınızın size iade edilmesi için gerekli süreci başlatacaktır. GARANTİ PARA SIKIŞMASI TAKİP NASIL YAPILIR? Garanti para sıkışması takip işlemi için 444 0 333 numaralı Garanti BBVA müşteri hizmetlerini aramanız gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
Böyle bir durumda Bankamatikte kalan paranızın iadesi için 0850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizden müşteri temsilcimize öncelikli olarak bağlanarak iade talebinizi iletebilirsiniz.
El konulan eşyanın iadesi, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 131. maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre, el konulan eşya, soruşturma veya kovuşturmanın seyri bakımından gerek kalmadığında veya eşyadan delil elde etmenin imkansız olduğu veya gereken delilin elde edildiği hallerde, sahibine iade edilir.
MASAK TARAFINDAN BANKA HESABINA KOYULAN BLOKE
Yine aynı kanunun koruma tedbirlerine ilişkin düzenlenen 17. maddesine göre; suç gelirlerini aklama ve terörizm finansmanı suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphenin bulunması halinde şüphelinin mal varlığına el konulabilir.
Geri alma süreci, yanlışlıkla yapılan ödeme miktarına, yatırılan hesabın durumuna ve işlem yapan bankaya bağlı olarak değişir. Yanlış bir hesaba para gönderen kişilerin zaman kaybetmeden bankalarıyla iletişime geçmeleri gerekir. Banka, gerekli yönlendirmeleri hesap sahibine iletir.
Banka kartı veya kredi kartımı ATM yuttu, ne yapmalıyım? ATM eğer şube önünde ise mesai saatleri içerisinde ATM'nin bulunduğu şubeye başvurmanız gerekmektedir; fakat ATM şube dışında veya mesai saatleri haricinde ise Müşteri İletişim Merkezimizi 0850 220 5000 aramanız gerekmektedir.
Bankamız müşterisiyseniz 444 0 444 / 0850 222 0 444 Telefon Bankacılığı' nı arayarak, başka bir bankanın müşterisi iseniz kendi bankanızın telefon bankacılığı hizmetini arayarak kartınızı iptal ettirmenizi ve yeni kart talebinde bulunmanızı öneririz.
Tüketiciler, uzaktan yapılan alışverişlerde (İnternet, telefon yoluyla gibi)14 gün, kapıdan satışlarda yine 14 gün ve taksitli alışverişlerde ise 7 gün içerisinde, hiçbir gerekçe ileri sürmeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.14 günlük süre, satın alınan bir ürün ise ürünün tüketiciye teslim ...
AKBANK PARAMI YUTTU NASIL ALABİLİRİM? Akbank bankamatik paranızı yutmuşsa yapmanız gereken ilk şey, bankamatik önünde beklemektir. 10 dakika boyunca bankamatik herhangi bir tepki vermiyorsa ya da herhangi bir hata kodundan dolayı paranızı yuttuysa Akbank müşteri iletişim merkezini aramanız gerekir.
0850 222 0 724 numarasını arayarak Vakıfbank müşteri temsilcisine bağlanabilirsiniz. Müşteri temsilcisine durumu açıklayarak çözüm sürecinin başlamasını sağlayabilirsiniz. Çözüm süreci tamamlandıktan sonra kartınız ve paranız size iade edilecektir.
Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi. Yeni uygulamayla beraber şubelere gitmeden daha yüksek tutarda para çekimi yapılabilecek. 5 bin lira olan nakit çekim limitleri 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalar ücretsiz nakit çekim limitini 15 bin liraya kadar çıkardı.
Bankadaki hesaba el konulması kararı, teknik iletişim araçlarıyla ilgili banka veya malî kuruma derhâl bildirilerek icra olunacak ve söz konusu karar banka veya malî kuruma ayrıca tebliğ edilecektir. El koyma kararı alındıktan sonra, hesaplar üzerinde yapılan bu karara aykırı işlemler geçersiz olacaktır.
Banka hesabına bloke konulması ile icra işlemleri başlaması durumunda kişilerden borçlarını ödemeleri beklenir. Ancak kişi bloke işlemi neticesinde de bankaya olan borcunu ödememiş ise banka yasal yollarla hesapta bulunan paradan borcu kadarını tahsil eder.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Dilencinin üzerinden çıkan paralara el konulup, tutanak tutuluyor. Daha sonra mülki amir(kaymakam) veya belediye encümeni tarafından el konulan paranın kamuya geçirilmesine karar veriliyor. İşte o madde: Madde 33 - Dilencilik yapan kişiye, 109 Türk Lirası idarî para cezası verilir.
Cumhuriyet savcısı ya da kolluk amirinin elkoyma kararı verme yetkisi yoktur. Yetkili hakim elkonulan şeyin avukatla müvekkili arasındaki mesleki ilişkiye ait olduğunu saptadığında, elkonulan şey derhâl avukata iade edilir ve yapılan işlemi belirten tutanaklar ortadan kaldırılır.
ELKOYMA KARARINA İTİRAZ
Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre hâkim kararlarına karşı itiraz yoluna başvurulabilir. El koyma kararına karşı da 7 gün içerisinde itiraz edilebilir. Zilyedin hâkim kararı olmaksızın elkonulan eşyanın iadesini isteyebilmesinin yolu CMK'nın 127/4. Maddesinde gösterilmiştir.
Bankalar ATM'lerden nakit çekim limitlerini güncelledi. Yeni limitler bankadan bankaya değişiklik gösterse de genel olarak 5.000 TL olan limit 10.000 TL'ye yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri