Örneğin, atom yapısı somut olmasına karşın bu yapının anlaşılır hale getirilerek öğrencilere kavratılması güçtür.
TABİKİDE SOMUTTUR.ÇÜNKÜ GÖREBİLİRİZ.
Cevabımız soyut olacaktır. Çünkü: Mikrobu gözümüzle göremeyiz. Mikroskop ile görebiliriz.
Bazı sözcük gruplarında sıklıkla veya her zaman soyut isimlere rastlanır. Bu sözcük gruplarının başlıcaları şunlardır: Duygular: sevgi, nefret, kızgınlık, gurur vs.
Somut anlamlı sözcükler; toprak, bulut, ışık, rüzgâr, köpük, ışık, çocuk, cızırtı, yeşermek … gibi nesneleri ve durumları karşılar. Duyu organlarımızla algılayamadığımız, akıl yoluyla algılayabileceğimiz kavramları karşılayan sözcükler soyut anlamlı sözcüklerdir.
İlgili 32 soru bulundu
bakınız, yokluğun dışarıda var olup olmadığını soruyoruz, ki yokluk tabii ki de yoktur. yani karanlık bu bağlamda soyuttur.
(Mutluluk, duyu organlarımızla algılayamadığım soyut bir kavramdır.
Sonuç: Tanrı soyut ve metafiziksel bir kavramdır.
Özgürlük, fikir, düşünce, sevgi, nefret, merhamet, hüzün gibi kelimeler beş duyu ile hissedilemez ancak var olduklarına kuşku yoktur. Bu tip kavramlar soyuttur.
Enerjinin tanımlanması o kadar zordur ki, çünkü soyut bir kavramdır. Fizikte, “enerji” kavramı gerçekten bir çeşit stenografi, kitapların dengelenmesine yardımcı olan bir gereçtir.
Orijinal Soru: Bellek (hafıza) soyut mudur, somut mudur? Somuttur.
'Ruh' kelimesi soyut anlamlıdır.
Mikropların; âletler (mikroskoplar) vasıtasıyla gözle görülebilen ve incele- nebilen, duyularla hissedilebilen maddî varlıklar olduğu günümüzde açıkça anlaşılmıştır. Mikroplar, fizikî âlemin birer unsurudur. Cinler ise manevî varlıklardır, onların somut bir vücutları yoktur.
Somut isim, duyu organları ile tespit edilebilecek varlıklara verilen isim. Taş, su, kalem, köpek gibi kelimeler, somut isimlere örnektir.
Gök kelimesi 5 duyu organı ile algılayabildiğimizden ''somut''dur.
Uzay zaman fiziksel aktivitelerin hızına bağlı olarak değişkenlik gösteren bir olgudur ve maddeleştirilemez. Literal anlamda gerçekliğin, somutluk gibi bir kabul edilebilirlik düzeyi yoktur aslında.
Evren): Ulaşılabilinen somut bir evrendir.
Cevap = Öfke Soyut Bir Cümledir.
Soyut isim
Mana isimler veya soyut isimleri, klasik tanımla, beş duyu organıyla algılanamayan kavramlara verilen isimlerdir: sevgi, saygı, inanç, korku, yiğitlik, cesaret, sevinç, aşk, vs.
Soyut İsim
sevinç, şüphe, tezat, Allah, cesaret, keder, korku, aşk, melek, ruh, şeytan...
Tabi bir de madalyonun diğer yüzü var: Bilim kullanılarak Allah'ın var olmadığı da kanıtlanamaz. Kısaca, bilimle tabiat ötesi herhangi bir şeyi, varlığı ya da kavramı kanıtlamak veya çürütmek mümkün değildir.
Aynı şekilde hisler de somuttur. Bedende içsel bir dokunma duygusu şeklinde hissedilir. Ama görülmez, duyulmaz, tadılmaz.
Gerek korku gerekse kaygının insan yaşamına bir düzeyde olumlu etkileri vardır: Korku bizi o an içinde olduğumuz tehlikeli durumla, kaygı ise soyut ve geleceğe dönük olası bir potansiyel tehlikeyle ilgili bizi uyarır, bedenimizi dış tehditlere hazırlar.
Rüya kelimesi soyut bir sözcüktür. Çünkü beş duyu organlarımız ile algılayamaz,beyin gücümüz ile algılarız. Bu sebeple soyuttur.
Adalet de soyut bir kavramdır. Ancak bir toplum düzenine dayandığında ve bu düzeni sürdürmek için uygulandığında somut nitelik kazanır. Adalet kavramı ve uygulaması tarih içinde önemli değişiklikler geçirmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri