Atv, Motorlu Taşıtlar Vergisine göre Motosiklet Kdv kanununa göre Binek otomobil sınıfına girmektedir.
Türkiye'de ATV Kullanımı ve T3 Belgesi:
Bu belgeye sahip olan ATV'ler, traktör kategorisinde değerlendirilir ve buna bağlı olarak traktör ruhsatı alabilirler.
7338 Sayılı Vergi Usul Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ÖTV Kanunu eki II sayılı listeye 26.10.2021 tarihi itibariyle motorlu karavan, ATV ve UTV cinsi taşıtlar eklenmişti. Motorlu Karavanlar için % 45 , ATV ve UTV cinsi taşıtlar için % 25 ÖTV getirilmişti. 8701.20 G.T.
-A2 Ehliyet ile kullanılır. Malesef vergisi "0-1300cc - Otomobil - Kaptıkaçtı - Arazi Taşıtı ve Benzerleri" üzerinden alınıyor. Maliye bakanlığı bu konuda uyanık davranmış, Ruhsatta Motosiklet yazıyor, vergilendirmesi araba gibi oluyor ve A2 ehliyet kullanılıyor.
1On-Road ATV , Off-Road ATV !
T3 belgeli olarak geçen, yani traktör statüsünde plaka çıkartılan atvler, B sınıfı sürücü ehliyeti ile kullanılabiliyor. Aynı zamanda sıfır kilometre alırsanız, ilk muayene 3 yıl sonra ve trafik sigortasından muaf şekilde kullanılıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Sonuç olarak, ATV'lerin otobanlarda kullanımı yasak olduğu gibi güvenlik açısından da uygun değildir. ATV sürücüleri, ATV kullanımının yasal olduğu alanlarda sürüş yapmalı ve ATV sürüşü için belirlenmiş kurallara uymalıdırlar.
Öncelikle şu duruma açıklama getirmek gerekir; B sınıfı olarak 3 farklı sınıf bulunur. Bunlar; B1, BE ve B'dir. B1 sınıfı ehliyette 16 yaş ve üzerin olma şartı aranır ve bu ehliyet ile dört tekerlekli motosiklet sınıfındaki araçlar kullanılabilir. Bu araçlara en bilinen örnek ATV olarak tarif edilen araçlardır.
ATV'ler, tasarımları gereği kapalı bir kabinleri olmadığı için, sürücünün ve varsa yolcunun başını koruyacak ekstra bir güvenlik önlemi gereklidir. Bu nedenle T3 belgesine sahip ATV'lerde kask takma zorunluluğu getirilmiştir.
Genel olarak, 500 cc motorlar 150-200 km/s hıza ulaşabilir.
Azami Hız 65 Km/h
Her koşulda ve her arazide yolların tek sahibi sizsiniz.
Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.
Off-road tipi atv motosikletlerinde plaka çıkartma zorunluluğu olmadığı için ehliyete ve vergi ödemeye gerek kalmıyor. On-road yapmak istediğinizde plaka çıkartılıp, trafiğe çıkma ile ilgili kuralların tümüne uymanız gerekir.
Farklı kullanımlarının yanı sıra trafikte de görmeye başladığımız ATV'ler genel kanının aksine A2 sınıfı ehliyet grubundan çıkarılmıştır. Bunun sebebi bu araçların dört adet tekere sahip olarak binek araç sınıfına sokulmuş olmalarıdır.
ATV NEDİR? Bir Arazi Aracı (ATV) , engebeli, engebeli araziyi kolaylıkla almak için tasarlanmış bir tür popüler dört tekerlekli arazi aracı anlamına gelir. Hem iş hem de eğlence ortamlarında ustadırlar, tipik olarak düşük basınçlı arazi lastiklerine, çok fazla yerden yükseklik ve sert süspansiyona sahiptirler.
Standart ATV Modelleri: Standart bir ATV genellikle 60-80 km/saate kadar hız yapabilir. Bu hız, çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. Spor ATV Modelleri: Spor modelleri, genellikle daha hızlıdır ve bazıları 100 km/saat ve üzeri hızlara çıkabilir.
Sonuç olarak, ATV motorunun rodaj sürecinde uzun yolculuklar genellikle önerilmez. Ancak, gerekli önlemler alındığında ve motor düşük hızlarda ve düşük devirlerde tutulduğunda, bu tür bir yolculuk mümkün olabilir.
Çok sorulan sorulardan biri de ATV kullanılabilmesi için ehliyet gerekir mi? Bunun cevabı, evet ATV kullanımında B1 sınıfı ehliyet alınması gerekir. B1 ehliyet net motor gücü 15 KW'ı geçmeyen ve net ağırlığının 400 kg üst sınırı olan Dört tekerlekli ATV kullanacaklara verilir.
Polaris ve Bombardier(BRP) en iyi atv markalaridir. Polaris Amerikan, Bombardier(BRP) ise Kanada malidir.
HD8 ve HD10 motorlarıyla Can-Am Defender yan yana 2.500 lb (1.134 kg) ağırlığa kadar çekebilir ve Defender 6x6, endüstri lideri 3.000 lb (1.360 kg) çekme oranına sahiptir. Can-Am Outlander ATV, endüstri lideri bir başka kapasite olan etkileyici 1,650 lb (750 kg) taşıma kapasitesine sahip olduğundan, kambur değildir.
Normal araçlar gibi yan yana iki kişinin oturabildiği, hatta dört ve altı kişilik de olabilen UTV'lerin de “tip onayı”na sahip olanları, Türkiye'de plakalandırılarak trafiğe çıkartılabiliyor.
Atv ana yola çıkamaz, dolayısıyla köprüden vs de geçemez.
Winch, römork, bagaj kutusu, çamurluk, ek farlar ve benzeri aksesuarları inceleyerek, ihtiyacınıza uygun olanları seçin. Test sürüşü: Satın almayı düşündüğünüz ATV'yi test etmek önemlidir. Test sürüşü sırasında, aracın performansını, frenlerini, süspansiyon sistemini ve genel kullanımını değerlendirin.
CF 1000 ATV HEMEN TESLİM B EHLİYET KULLANIR+4X4YENİ KASA+12 TAKS İstanbul, Eyüpsultan, Çırçır Mh. Vade Vade seçin.
B1 Sınıfı Ehliyet ile Manuel ve Otomatik vitesli ATV – 4 tekerlekli Motosiklet ve Motorlu Bisikletleri Kullanabilirsiniz.
B sınıfı ehliyet, güç sınırı 15 kv'ı geçmeyen, yük taşımacılığında kullanılmayacaksa 400 kg'dan; kullanılacaksa da net ağırlığı 550 kg'dan fazla olmayan dört tekerlekli motosikletleri kapsıyor. Yaş sınırı 16 olan ehliyete sahipseniz M sınıfına dahil olan araçları da kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri