Değerli AUZEF Öğrencileri; İstanbul Üniversitesi Senatosu'nda alınan kararlar çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren; 1- Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından en az 40 alma zorunluluğu kaldırılmıştır.
Açık öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavında en az 40 puan alması gerekir.
Uzaktan öğretim programlarında;
Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır. Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 50 puan alması gerekir.
Ders başarı notu, ara sınav ve final sınav puanlarının birlikte değerlendirilmesiyle elde edilir. Ders başarı notu, ara sınav notunun %30'u ile final sınav notunun %80'i alınarak hesaplanır. Ders başarı notu, en az 60 olan öğrenci başarılı sayılır.
AUZEF sınavlarına katılan öğrenciler sonuçlarını açıklandıktan sonra https://auzefsinav.istanbul.edu.tr/ adresi üzerinden AKSİS kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak 'Öğrenim Bilgileri' 'Sınav Sonuçları ve Notları alanından öğrenebilirler.
İlgili 33 soru bulundu
Üniversitemiz mezunlarının diplomaları https://dogrulama.istanbul.edu.tr/ adresinde hazırlanmış olan “Mezun Doğrulama Sistemi” üzerinden doğrulanabilmektedir.
50-55 puan arası notlar CC ile geçer. 46-49 puan arası notlar CD ile 1.70 koşullu geçer. 40-45 puan arası notlar DC ile 1.30 koşullu geçer. 33-39 puan arası notlar DD ile 1.00 koşullu geçer.
İstanbul Üniversitesi Senatosu'nda alınan kararlar çerçevesinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılından itibaren; 1- Açıköğretim programlarında bir dersten koşullu veya doğrudan geçebilmek için gereken Bitirme/Telafi Sınavından en az 40 alma zorunluluğu kaldırılmıştır.
AUZEF ders geçme notu uzaktan öğretim programlarında; Ders puanı = (15 x 5) = 75 olacaktır. Uzaktan öğretim programlarında bir öğrencinin bağıl değerlendirmeye katılabilmesi için bitirme/bütünleme sınavlarında en az 50 puan alması gerekir.
iii) Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO'larının her ikisi de 1.80'in altında ise, bu gibi öğrencilere “Başarısız Öğrenci” denir. check Başarısız öğrenciler, kesinlikle üst yarıyıldan ders alamazlar. check Başarısız öğrenciler, sadece iki yarıyıl önce FF, DC ve DD aldıkları dersleri almak zorundadırlar.
AUZEF te Çan. Eğrisi sistemi yoktur. 2- Vizelerin ortalamaya etkisi %20, finallerin.
Bir ders için Ham Başarı Puanı, hesaplanırken vizenin %30' u, bitirme(final) notunun ise %70' i dikkate alınarak hesaplama yapılır.
Öğrenciler, kalmış olduğu (FF harf notlu) dersleri ve koşullu geçmiş olduğu DC – DD harf notlu derslerini notunu yükseltmek için alabilir. Bunun dışında olan dersler alttan alınamaz.
Not aktarımı tamamlandıktan sonra almış olduğunuz derslere ait harf notları hesaplanmaktadır. Harf notlarınızı https://aksis.istanbul.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak öğrenebilirsiniz.
Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanınız hesaplanacak. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Aşağıda bu sisteme göre finalde kaç almanız gerektiğini hesap eden kısa bir hesap örneği yapalım. Ara sınavdan 40 aldığımız bir dersten finalde kaç alırsak geçeriz? 38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
1. Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
Eğitim takvimine göre bir dönem geçmek için düzenlenen vize ve final sınav puanlarının ortalaması 50 ve üstü olan öğrencilerin Büt sınavına girme zorunluluğu bulunmamaktadır. Not ortalaması 40 ı geçemeyenler bütünleme sınavına girerek sınıf geçebilmek için yeterli puan almak zorundadır.
Ara sınav (vize) sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı % 30, bitirme (final) ve bütünleme (telafi) sınavının ise % 70'tir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
edit Başarısız (FF) harf notu bulunmayan ancak mezuniyet için gerekli olan minimum 2.00 AGNO notunu sağlayamayan öğrenciler en fazla üç tane DC, DD (koşullu başarılı) harf notlu derslerinden, mezuniyete üç ders sınavına girebilir. edit Öğrencilerin en son aldıkları (mezuniyete üç ders sınavından) not geçerli olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri