DEKORT, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir.
DEKORT, kortikosteroid (hormonlara benzeyen ilaçlar) grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren ampuldür. DEKORT, Tip I camdan yapılmış, halkalı 2 ml'lik amber renkli ampullerde bulunur.
DEKORT, kortikosteroidler olarak adlandırılan bir grup ilaçtan biridir.
DEKORT tablet, anti-inflamatuar, antiromatizmal ve antialerjik etkilerinden dolayı kortikosteroid tedavisinde kullanılır. DEKORT tablet'in endike olduğu hastalıklar şu şekildedir: Bölgesel enterit ve ülseratif kolitli hastalarda hastalığın kritik periyodunda endikedir.
Deksametazon (Dexamethasone) ne için kullanılır? Bir anti-enflamatuar ilaç olarak. Deksametazon, vücudun çeşitli bölgelerindeki iltihabı hafifletir. Özellikle omurga ve beynin tümörleri ile ilişkili şişliği (ödemi) azaltmak ve göz iltihabını tedavi etmek için kullanılır.
İlgili 21 soru bulundu
DEKORT, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir. DEKORT, 10 tablet içeren blister ambalajlarda bulunur. Her bir karton kutu 20 tablet içermektedir. DEKORT, deksametazon etkin maddesini içermektedir.
Kortikosteroidler (kortizon, prednizon, deksametazon v.b.) vücutta böbrek üstü bezlerinden salgılanan bir hormon olan kortizole benzer steroid yapıda ilaçlardır. Çok sayıda tipi geliştirilmiştir, ilk geliştirilen ve halk arasında ismi en bilinen kortizondur.
Antihistaminik: AVİL® AMPUL veya SİSTRAL® AMPUL Tercihen kas içine veya damar yoluyla 5 dakika içinde yavaş puşe şeklinde uygulanır. 6 saat arayla tekrarlanabilir.
3.AVİL nasıl kullanılır? Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: Hastalığınızın durumuna göre günde 1-2 defa 1/2 - 1 ampul kullanılır. Tek bir dozun etki süresi 4-8 saattir. Tedaviye ani belirtiler geçinceye kadar devam edilmelidir.
Serum kortizol düzeylerinin suprese olmaması hiperkortizolizm varlığını destekler. Hiperkortizolizm varlığının doğrulanması amacıyla yapılır. 2 gün süreyle 6 saatte bir 0.5 mg dekort oral yolla verilir.
Deksametazonun etkileri sıklıkla bir gün içinde görülür ve yaklaşık üç gün sürer.
Beyin tümörlerine bağlı gelişen beyin ödeminin tedavisinde kortikosteroid (kortizon) içeren ilaçlar kullanılır. Bu amaçla en sık kullanılan kortikosteroid ilaç deksametazondur (Dekort, Kordexa). Özellikle ameliyat yapılacak döneme kadar olan bekleme süresinde beyin ödemini azaltmak için kullanılır.
Her bir ampul 2 ml'de 45.5 mg feniramin hidrojen maleat içerir. 5 ve 50 ampullük ambalajlar halinde kullanıma sunulmuştur.
Etkin madde: Her tablet 22.7 mg feniramin hidrojen maleat (25 mg feniramin p- aminosalisilat'a eşdeğer) içerir.
KORDEXA, kortikosteroid grubuna dahil bir ilaç olan deksametazon içeren tablettir. Her bir tableti 0.5 mg deksametazon içeren 20 tabletlik ambalajlarda piyasaya sunulmuştur. Deksametazon, vücutta iltihap ile ilgili çeşitli hastalıkların tedavisinde etkilidir.
DEKORT gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Deksametazon anne sütüne geçer, bu nedenle emzirme süresince kullanılmamalıdır.
Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Doz her vakada kişiye göre ayarlanmalıdır. Hayati bir tehdidin söz konusu olmadığı hallerde başlangıç dozu mümkün olduğunca düşük tutulmalıdır. Yetişkinlerde ve 12 yaşını aşmış çocuklarda günde 2-3 kere 1 tabletle başlanır ve lüzumu halinde günde 3 kere 2 tablete kadar çıkılabilir.
DEKSAMETAZON (DEKORT): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. Doz: 0.1 – 0.6mg/kg/doz (max doz: 10mg) İV/PO 3 dozda . Krup sendromu tedavisi: 0.6mg/kg ( IV, PO,IM ) tek doz olarak (Krupta 2mg/kg/gün 1-2 dozda prednisolonda verilebilir.)
AVİL santral sinir sistemine etkili ilaçların (örn. trankilizanlar, hipnotikler, sedatifler, anksiyolitik ilaçlar ve opioid analjezikler), nöroleptiklerin, MAO inhibitörlerinin, alkolün etkisini artırdığından birlikte kullanılmamalıdır.
ADVIL LIQUI-GELS, romatizmal ağrılar, sırt ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı, kas ağrıları, adet sancıları, soğuk algınlığı ile grip belirtilerinin giderilmesinde ve ateşin düşürülmesinde kullanılır.
Ürtiker/anjioödem lezyonlarına en sık neden olan ilaçlar; penisilin, sülfonamid, kas gevşeticiler, diüretikler, nsaid' lerdir. Bazı ilaçlar hapten gibi davranarak alerjik yanıt oluşturabilir. Besinler içinde en belirgin alerjenler; süt, yumurta, yer fıstığı, ağaç fıstıkları, balık ve kabuklu deniz hayvanlarıdır.
Aralarındaki tek fark ise birisinin doğal, diğerinin ise sentetik olarak dışarıdan alınmasıdır. Kortizol vücutta adrenal (böbrek üstü) bezlerde doğal olarak üretilen bir hormondur. Kortizon ise vücuttaki doğal kortizolün etkilerini taklit etmesi için dışarıdan sentetik olarak alınan bir hormondur.
Kortizolun yüksek olduğu durumlarda hasta kilo alır, cildinde çatlaklar oluşur, kemik erimesi meydana gelir, ailesinde şeker hastalığı geçmişi olmadığı halde şekere bağlı iyileşmeyen yaralar ortaya çıkar, tansiyon yüksekliği ve cildin incelmesi gibi sorunlar korzitol yüksekliğinin belirtileri arasında olabilmektedir.
Kortizon vücutta doğal olarak salgılanan bir hormondur.
Bu açıdan bakıldığında kortizonun vücuttan tamamen atılması gibi bir durum söz konusu değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri