Etilen gazı ham avokadonun olgunlaşma sürecini hızlandırır, olgunlaşmış avokadonun ise daha hızlı bozulmasına sebep olur. Avokado Buzlukta Saklanır Mı? Olgunlaşmış avokado püre haline getirilerek veya dilimlenerek buzlukta beş aya kadar muhafaza edilebilir.
Bunun için olgun avokadonu güzelce soyup ezmeli ve limon suyu ile karıştırdıktan sonra hava almayacak bir kaba alarak buzluğa yerleştirmelisin. Avokado donarken genleşeceği için kabı tamamen doldurmamalısın. Aksi halde taşabilir. Bu şekilde buzlukta 5-6 ay kadar saklayabilirsin.
Avokadoyu çatalla ezerek püre haline getirin. Avokado püresine limon suyu ekleyin ve kapağını hava almayacak şekilde kapatın. Bu yöntemle avokado püresini buzlukta 3-4 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.
Olgunlaşmış Avokado için;
Bu şekilde avokado 4-5 ay buzdolabında saklanabilir. Avokado çözüldükten sonra içinde donmuş olan sıvı da avokadonun lezzetine karışır. Bu sebeple avokadonuz tek başına size pek lezzetli gelmeyebilir. Erimiş olgun avokadonuzu tüketmenin en iyi yolu Guacamole sos yapmaktır.
İlgili 18 soru bulundu
Olgunlaşmamış avokado tezgahta oda sıcaklığında saklanabilirken olgunlaşmış avokado buzdolabı veya buzlukta saklanabilir.
Yalnız dikkat, avokado çok soğuğa alışık olmadığından buzdolabınızda da çok uzun süre bekletmemeli, birkaç gün içinde tüketmelisiniz. Eğer olgun avokadoyu keser ve yarısını tükettikten sonra kalanını saklamak isterseniz avokadonun çekirdekli yarısını saklamak üzere ayırıp çekirdeksiz kısmı tüketmelisiniz.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
Avokado, vücudumuzdaki karotenoid seviyesini arttırır. Bu sayede görüşümüzü iyileştirir. Yani görme fonksiyonlarınızı iyileştirmek için her gün bir adet avokado yiyebilirsiniz!
Günde bir avokado tüketmenin kalp sağlığına faydasını gösteren bilimsel çalışmalar var. Avokado tüketimi kolesterol azaltıcı orta yağ içerikli bir diyet ile kötü kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabiliyor.
Eğer avokado olgunlaşmış ise bütün bir halde buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak buzdolabında tutulsa bir 2-3 gün içinde tüketilmeli.
Not2: Artan avokadoyu hava almaz kaplarda 1 gün boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kesilmemiş olgun bir avokado, oda sıcaklığında yaklaşık 3-4 gün, buzdolabında ise 7 ila 10 gün dayanabilir. Tazeliği korumak için kesilmiş avokadoları muhafaza et. Bir avokadoyu kesildikten sonra muhafaza etmek için, sıkıca streç filme sar ve/veya hava geçirmeyen bir saklama kabında 2-3 güne kadar sakla.
1 gün sonra tüketeceklerimi de bir elma ile birlikte gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında bekletiyorum. Yani elma avokadonun olgunlaşıp yumuşamasını hızlandırıyor. Eğer aceleniz yoksa avokadolar 3-4 gün kendi halinde oda sıcaklığında bırakılırsa da olgunlaşacaktır.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Meyveler Kasım – Ocak arasında olgunlaşır. -5°C kadar dayanabilen B tipi bir avokadodur. Yapraklarında anason kokusu mevcuttur. 4) FUERTE: Bu da ailemin favorisi, en lezzetli çeşitlerden biridir. İsmi İspanyolca güçlü kelimesinden gelir.
Avokado toplandığında serttir ve acı bir tada sahiptir, avokadoyu eve götürüp yemeniz tavsiye edilmemektedir. Evde oda sıcaklığında 3 ya da 5 gün arasında beklemelidir. Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokado ayrıca kan sulanmasını etkileyebilecek K vitamini içermektedir. Kan sulandırıcı ilaçlar alan kişilerin K vitamini düzeylerini sabit tutmaları önemlidir. Bu nedenle, kanın pıhtılaşmasında önemli rol oynayan K vitamini içeren besinleri çok fazla tüketmek faydalı olmayabilir.
İçeriğindeki sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen avokadonun, hamile ve emziren kadınlar tarafından tüketiminin uygun olmadığı belirtiliyor.
Ancak çok fazla yumuşak olanlarda da bozulma ve çürüme görülebileceğinden, hafif sert biçimde alınarak yumuşamasının beklenmesi en doğru uygulamadır. Avokado ortadan ikiye bölünerek çekirdeğinin çıkarılmasının ardından bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırılarak tüketilebilir.
Ancak kesim yapıldıktan sonra belli bir süre zarfı içerisinde avokado tüketmek önemlidir. Özellikle soğuk havaya alışık olmayan bir meyve olduğu için, buzdolabında bekletilse bile yaklaşık olarak 2 veya 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Avokadoyu elmayla birlikte kağıt kesenin içine koyun ve torbanın ağzını kapatın. Dış yüzeyine kürdan ile birkaç delik açın ve oda sıcaklığında bekletin. Avokado bu şekilde çürümeden birkaç gün içinde yemeye hazır olacaktır.
Düşük sıcaklıklardan etkilenme avokado çeşitlere göre -2 0C ile-6.5 0C arasında değişmekte ve Hass -1.1 0C'ye kadar dayanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri