Bu bileşik, kilo vermeye yardımcı olur. Kolesterolü ve kan basıncını düşürme özelliği vardır. Ayrıca, bağışıklık sistemini korur ve gut hastalığına karşı etkilidir. Avokado yaprağı çayı; terpenler bakımından da zengindir.
Güçlü bir antioksidan olan avokado yaprağı vücudun yağ yakımını hızlandırıyor ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor. Hastalıklara karşı birebir olan avokado yaprağı çayı, kilo vermek için de oldukça etkili.
Avokado Yaprağı Çayı Nasıl, Ne Zaman İçilir? Avokado yaprağı çayının faydalarından yararlanmak istiyorsanız akşam yemeğinden 3 saat önce ve yatmadan önce tüketmeye özen göstermelisiniz. Böylelikle ertesi güne dinç ve tazelenmiş uyanabilirsiniz. Avokado yaprağı çayını genellikle ılık şekilde tüketebilirsiniz.
Tokluk hissi veren, iştahı azaltan özelliği de zayıflamayı düşünenlere bir fikir verebilir. Lif bakımından zengin yapısı, beslenme kalitesini artırır. Bu da bel çevresini zayıflatır. Avokadolarda bulunan antioksidanlar ve oleik asit, oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur, enflamasyona bağlı obezite riskini azaltır.
Avokado yaprağı kasların gevşemesini ve ağrıların dinmesini sağlar. İçindeki özel bileşenler sayesinde kasları gevşetir ve ağrılardan kurtulmaya yarar. Eğer yatıştırıcı etkisinden faydalanmak isterseniz avokadonun çayını da tüketebilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Bir bardak avokado yaprağı çayı için 3 bardak su içinde 8 adet avokado yaprağını kaynatarak, süzün. Talebe göre çaya bal ve tatlandırıcı eklenebilir. Günde iki kez bu çayı tüketmeniz, birçok faydası için yeterli olacaktır.
Latex alerjisi olanlarda şoka kadar götürebilecek reaksiyonlara neden olabilir. Kolestrolü çok fazla düşürebilir. Ağız içinde yaralara, yanmalara ve kaşıntılara sebep olabilir. Kanı aşırı incelttiği için yaralanma ve ameliyat öncesi durumlarda tehlikeli olabilir.
İçeriğindeki sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen avokadonun, hamile ve emziren kadınlar tarafından tüketiminin uygun olmadığı belirtiliyor.
Avokadolardaki tekli doymamış yağlar, metabolizmayı hızlandırır ve tokluğu artırır. Çok sayıda çalışma, tekli doymamış yağların, karın yağlarını yakmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.
Avokado, proteinleri metabolize eden ve enerji veren yüksek oranda folik asit içerir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu arttıran iki element barındırır. B6 vitamini, erkeklik hormonu üretimini artıran bir besin maddesidir. Potasyum ise, kadınlarda tiroid bezini düzenlemeye yardımcı olur.
Ayrıca avokado uyku hormonu üretiminde gerekli olan triptofan amino asidini içermektedir. Geceleri bu maddeden uyku hormonu olan melatonin üretilmektedir. Melatonin sakin ve rahat bir uyku için gereklidir. Uyku problemi yaşayanlar için avakado bire birdir.
Avokadolar popüler ve çeşitli besleyici nitelikleri nedeniyle övülmekle birlikte, çok fazla yendiği takdirde - özellikle de halihazırda bir böbrek rahatsızlığınız varsa - böbrekleriniz için tehlikeli olabilir. Bunun nedeni, bu meyvenin çok yüksek bir potasyum seviyesine sahip olmasıdır.
Ayrıca yüksek doz E vitamini içeren kabak çekirdeği, somon ve hamsi, maydanoz, ıspanak ve avokado gibi gıdalardan fazla tüketmek de kan sulandırıcı etkiye neden olur.
30 gram Avakado yaprağını bir litre suya konarak 5 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra ateşten alınır ve 20 dakika demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra soğutmadan içilir. Günde 4-5 defa belirli aralıklarla birer bardak içilir.
Avokadonun faydaları arasında mide ve bağırsakları rahatlatması, hazmı ve sindirimi kolaylaştırması da vardır. Kabızlığa ve mide üşütmesine iyi gelen avokadonun antioksidan özellikte oluşu da vücuttan toksinlerin atılmasına, vücut hücrelerinin yenilenmesine ve bağışıklık sisteminin hep güçlü kalmasına olanak sağlar.
Akşam yemeğinde avokadoyu yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz. Et yemeği tercih ederseniz haşlanmış avokado, mönüye leziz bir katkı olacaktır. · Ara öğünler; Damak zevkinize göre ara öğünlerde şekersiz kahveler, patlamış mısır, meyve suyu, yeşil çay, diyet krakerler tüketebilirsiniz.
Vücuttaki değişimler 30'lu yaşlarda başlıyor. 20'li yaşların başındaki enerji yavaş yavaş azalır. Ağrıların ortaya çıkması ve saçların beyazlaması da cabası. Bu yaşlarda kilo vermek de zorlaşmaya başlar. Çünkü kas kütlesi azalır ve metabolizma yavaşlar.
Yüksek yağlı gıdalar mide yanmasına neden olabilir. Ne yazık ki, bu avokado, peynir ve fındık gibi inanılmaz sağlıklı ve besleyici gıdaları da içerir. Yüksek yağlı gıdaların mide ekşimesini tetikleyebileceği iki yol vardır.
Yaşlandıkça metabolizma yavaşlamaktadır. Kişilerin 30 yaşından sonra, her 10 yılda bir metabolik hızı %2-4 oranında azalır. Bunun önüne geçmenin de en önemli yolu düzenli egzersiz yapıp kas kitlesini özellikle yaşlanmaya karşı koruyabilmektir.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Kolesterol ve trigliserid seviyeniz düşer
Bu harika meyve, bol miktarda lif, tekli doymamış yağ ve bitki sterolleri içerir. Bu sayede vücudumuzdaki kolesterol ve trigliserid seviyelerini düşürür.
Kadınlar için adeta zengin besin deposu olan avokado, adet düzensizliği yaşayan ve adet sancısı çeken kadınların en büyük yardımcısı olmaktadır. Avokadonun rahime faydaları oldukça fazladır. Kadınlarda sıklıkla görülen Rahim kanserine yakalanma riski düzenli bir şekilde avokado tüketilerek düşürülebilmektedir.
Ödem Giderici Etkili Çay Tarifi
Püskülleri, diüretik yani ödem giderici etkiye sahiptir. Kiraz sapının da benzer etkileri vardır. Avokado yaprağı; vücuttaki fazla birikmiş sıvıları atarken bolca idrara çıkmanızı sağlıyor.
Mide asidinin miktarını dengeleyerek hem bağırsak hem de yemek borunun sağlığını korur. Bağırsakların fonksiyonlarını artırarak kabızlığın önüne geçer. Bunun aynı sıra sindirimi düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca yağ yakımını hızlandırdığından diyet listelerine eklenmesi gereken bir çaydır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri