Avokadoyu parçalar halinde, püre olarak ya da yarım olarak buzlukta saklayabilirsin. Ancak her zaman dikkat etmen gereken bir şey var. Buzluğa koymadan önce eğer parçalar halinde saklayacaksan üstüne limon suyu sıkmak ve kapalı bir kapta ya da buzdolabı poşetinde hava almayacak şekilde saklamak.
- Son olarak buzdolabına yerleştirilerek uzun bir süre saklanabilir. Diğer yandan saklama kabının içine bir miktar su eklemek suretiyle, kesilmiş avokadonun çekirdek kısmı suya değecek biçimde yerleştirilebilir. Bu şekilde buzdolabı içerisinde 2 ya da 3 gün kadar avokadoyu saklamak mümkün.
Yarım avokadonun iç ve dış kısmını limon suyuyla ovalayın. güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz. sayesinde yarım kalan avokadoyu 2-3 güne kadar kararmadan saklayabilirsiniz.
Yalnız dikkat, avokado çok soğuğa alışık olmadığından buzdolabınızda da çok uzun süre bekletmemeli, birkaç gün içinde tüketmelisiniz. Eğer olgun avokadoyu keser ve yarısını tükettikten sonra kalanını saklamak isterseniz avokadonun çekirdekli yarısını saklamak üzere ayırıp çekirdeksiz kısmı tüketmelisiniz.
İlgili 30 soru bulundu
4-5 gün gibi bir sürede.
Avokadolar çok fazla potasyum içerir, sağlıklı yağ kaynağıdır, lif açısından zengindir, kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürür, besinlerin emilimini hızlandırır, antioksidanlarla doludur ve cinsel dürtüyü artırır.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
olgun avokadolar mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir. Ancak eğer çok fazla aldıysanız veya hemen tüketemeyecekseniz, bütün bir halde buzdolabına koyabilirsiniz. Avokado, soğuğa alışık bir meyve olmadığı için buzdolabında bekletseniz de 2-3 gün içinde tüketmenizde fayda var.
Eğer avokado olgunlaşmış ise bütün bir halde buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak buzdolabında tutulsa bir 2-3 gün içinde tüketilmeli. YARIM VEYA DİLİMLENMİŞ AVOKADO NASIL SAKLANIR? Yarım avokadonun çekirdekli kısmını saklayıp, çekirdeksiz kısmını tüketmek daha uygundur.
· Avokado çekirdekleri güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Çekirdekler, meyvenin tamamında bulunan antioksidanların yüzde 70'inden fazlasını içerir. Antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonlarından korur. · Avokado çekirdekleri, iyi tekli doymamış yağ kaynağıdır.
Avokado'nuz kestikten veya bir kaseye koyup ezdikten sonra kahverengileşirse olan tek şey kimyasal bir reaksiyondur: Meyvenin eti havadaki oksijenle etkileşime girdiğinde melanin üretir. Aynı şey bir elmayı dilimlediğinizde de olur. Elbette, parçalar o kadar net olmayabilir ama yine de güvenle yiyebilirsiniz.
Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor. Ayrıca bir orta boy avokado, içerisinde taşıdığı 2 gram şekerle kan şekeri ihtiyacınızı da karşılamış oluyor.
Avokado, sağlıklı yağlar, vitaminler ve mineraller açısından zengin, lezzetli ve popüler bir meyvedir. Olgun avokadoları daha uzun süre tutmak için dondurmayı deneyebilirsiniz.
Hafif baskı avokadonun üzerinde bir çöküntüye neden oluyorsa bu, avokadonun bozulduğunun bir göstergesidir. Avokadonun dış kabuğuna bak. Avokadonun yüzeyinde ciddi şekilde çukurlar, çizikler varsa, küflenme görülüyorsa veya kötü bir bozuk yiyecek kokusu varsa o avokado yemek için sakıncalıdır ve hemen atılmalıdır.
Göz, cilt ve saç sağlığı için faydalı bir şifalı meyve olan avokado, B, C, E, K vitaminleri ile potasyum içerir. Lifli yapısıyla tok tutar, yemeklerde trans yağlar yerine sağlıklı bir yağ olarak kullanılabilir. Kırmızı et alternatifi olarak vegan ve vejetaryenler tarafından rahatlıkla tüketilebilir.
Avokado toplandığında serttir ve acı bir tada sahiptir, avokadoyu eve götürüp yemeniz tavsiye edilmemektedir. Evde oda sıcaklığında 3 ya da 5 gün arasında beklemelidir. Kavun ve muz gibi bir yapıda olan avokadonun yüzeyini ellediğinizde hafif içe bastırılabiliyorsa, yenecek kıvama gelmiştir demektir.
Adım: Keseye Avokado ile Elma veya Muz Ekleyin
Şimdi yeşil ve sert avokadonun olgunlaşmasını kolaylaştıracak yardımcı bir meyveye ihtiyacınız var. İhtiyacınız olan meyve elma ya da muz olabilir. Bu iki meyve etilen salınım yapmaktadır. Etilen salınım, sert ve ham meyvelerin yumuşaması için gerekli olan bir değişimdir.
Ayrıca, avokadolu bir somon veya avokadolu tavukgöğsü de ayrı ayrı sağlıklı bir akşam yemeği olabilir. Akşam yemeğinde avokadoyu yoğurtla karıştırarak da yiyebilirsiniz.
Avokado sapı, olgun olup olmadığını belirlemek bir ölçüdür. Sapı çekin ve direnç yoksa çıkarın. Sap kökünün altındaki küçük daire kahverengi ise, avokado çoğunlukla olgunlaşmıştır. Sarı-yeşil renkteyse yenilmeye hazır olmadığı; parlak yeşil renk ise mükemmel bir şekilde olgunlaştığı anlamına gelir.
Avokadonun tadını çıkarmanın en basit yolu bir tutam tuz ve karabiber serpmektir. Biber, balzamik sirke veya limon suyu, zeytinyağı eklemek gibi başka tatları da deneyebilirsiniz.
Avokado, proteinleri metabolize eden ve enerji veren yüksek oranda folik asit içerir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda libidoyu arttıran iki element barındırır. B6 vitamini, erkeklik hormonu üretimini artıran bir besin maddesidir. Potasyum ise, kadınlarda tiroid bezini düzenlemeye yardımcı olur.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri