Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Avokado dilimlerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve pankoya bulayın. Sonrasında kızgın yağda hafif bir renk alana kadar kızartın.
Avokado kızartması iştahınızı açacak harika bir garnitürdür ve patates kızartması yerine yiyebilirsiniz. Bu kızartmaya ketçap ve hardal soslarıyla renk katabilirsiniz.
Baharatla pişirilen yemeklerle, acılı soslarla kullanılabilir.Giriş yemekleri ve salatalarda da bolca kullanılan avokado, nötr tadıyla çok farklı yerlerde karşımıza çıkar.Bir omletin içine, çorbalara, peynirli makarna soslarına katılabildiği gibi, tatlı olarak hazırlanan, çilekli puding ve sorbelerde de kullanılabilir. ...
Derin yağda tavada kızartabilir veya yağlı kağıt üzerinde, önceden ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz. Avokadoları gruplar halinde pişirin. Avokado kızartmasını fırında, tavada veya fritözde aşırı doldurmayın. Bu sayede, tüm avokado dilimleri eşit şekilde pişecektir.
İlgili 43 soru bulundu
*Avokadonun kabuğu soyularak içi yenir. *En lezzetlisi olgunlaşmış ve hafif yumuşamış olanlardır. Ancak hemen tüketmeyecekseniz en sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. *Saklama koşullarından en uygunu gazete kağıdına sararak bekletmektir.
Avokadoyu dilimledikten sonra üzerine bir miktar tuz ve limon suyu serpiştirerek sade bir şekilde tüketebilirsiniz. Avokadoyu kahvaltıda yemek istiyorsanız, yumurta ve baharatlarla nefis bir karışım hazırlayabilirsiniz.
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Avokado dilimlerini sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve pankoya bulayın. Sonrasında kızgın yağda hafif bir renk alana kadar kızartın. Arzuya göre kağıt havlu üzerinde dinlendirin.
Olgunlaşmış yarım parça avokadoyu kaseye alıp çatalla iyice eziyoruz. Yumurta ,lor peyniri ,pulbiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Yanmaz yapışmaz tavaya tereyağını alıp eritiyoruz. Omlet harcını döküp arkalı önlü pişiriyoruz.
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Etli kısım açık yeşil renkte olmalıdır; siyahsa veya kahverengiyse avokado yenmemelidir. Tek tük, küçük kahverengi lekeler şeklinde bazı ufak çürükler varsa avokado yenebilir.
Özellikle sabah kahvaltısında yarım avokado tükettiğiniz zaman; uzun süre atıştırma gereği duymadığınızı göreceksiniz. Düzenli olarak avokado tüketerek aynı zamanda kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. Yapılan tıbbi araştırmaların sonuçlarına göre, avokado kandaki kötü kolesterolü düşürür.
İç rengi açık yeşil olmalıdır. İç kısmı siyah veya kahverengi ise avokado yenmemelidir. Küçük, izole kahverengi renk değişikliği alanları şeklinde bazı küçük morluklar varsa, o kısımlar kesilerek tüketilebilir.
Sert bir avakadonun tadı acıdır, yenmez. Ağaçtan koparıldığında çok serttir (elma,karpuz gibi), olgunlaştığında ise kavun, şeftali, domates gibi biraz daha yumuşaktır. 1 hafta oda sıcaklığında bekletilen avakadonuz yumuşamaya ve rengi koyulaşmaya başlayacaktır.
Avokado kıvamında yumuşaklığa gelince tüketilmelidir. Yumuşamış avokado oda sıcaklığında en fazla 2-3 gün dayanır. Çok yumuşamış avokadoları almayın, bu meyvenin fazla olgunlaştığını ve bozulduğunu gösterir.
Uzun süreli tokluk hissi veren avokado meyvesi, son yıllarda diyet programı uygulayan kişilere tavsiye edilen besinler arasında yer alır. Kalori bakımından diğer meyvelere kıyasla daha yüksek bir orana sahip olan avokado, diyet yapan kişiler tarafından yarım veya üçte biri olacak şekilde hazırlanarak tüketilmelidir.
Potasyum deposu olarak bilinen avokado genellikle tatlı tariflerinde kullanılsa da, son zamanlarda salata ve yemeklerin içerisinde de yer almaktadır. Kalp krizi, damar tıkanıklığı felç gibi hastalıklara karşı vücut direncini koruyan avokado; hem çiğ, hem de pişirilerek tüketilebilir.
2 adet avokadoyu kabuğunu soyduktan sonra çatal yardımıyla ezin. Taze soğanları da doğradıktan sonra karışıma dahil edin. Daha sonra biraz limon sıkıp karıştırın. Ardından bir tutam tuz, bir tutam karabiber ekleyip tekrar karıştırın.
Muzu veya avokadoyu ise pişirmenize gerek yok, sadece iyice ezip veya rondodan geçirip püre haline getirmeniz yeterli. Püre haline getirdiğiniz elma, muz veya avokadoyu bir su bardağına doldurun. Bardağın dörtte biri kadar püre, bir yumurta yerine geçiyor.
Avokado nasıl yenir diye soranlar için en pratik tüketim şekli olan limon ve tuz ilavesinden söz etmek gerek. Üzerine limon sıkılmış ve tuz serpiştirilmiş, olgun bir avokadoyu beğenmeyen sayısı oldukça azdır. Bu basit hazırlama şekli, avokadonun tüm faydalı içeriğini de almamızı sağlıyor.
Peki Avokado nasıl yumuşar? Avokadoyu aldıktan sonra bir kese kağıdının içine muz veya elma ile birlikte koyun. Muz veya elma gaz salınımına neden olan bir meyve olduğundan ışık geçirmeyen bir kese kağıdında saklayın. Avokadoyu yumuşatmak için en etkili meyve elmadır.
Avokado klimakterik bir meyvedir (muz da bir diğeri) bunun anlamı, meyve ağaç üstünde olgunlaşmaya başlar ancak esas olgunlaşması (sararıp) yenilecek hale gelmesi ağaçtan koparıldıktan sonra olur. Avokado yeşil olarak toplanır ve dondurucuda 3.3 ile 5.6 derecede saklanır ve son güzergahına ulaştırılır.
Uzmanlar gün aşırı olacak şekilde avokadoyu yarım olarak tüketmenin daha faydalı olacağı kanaatini taşıyor. Ayrıca bir orta boy avokado, içerisinde taşıdığı 2 gram şekerle kan şekeri ihtiyacınızı da karşılamış oluyor.
Avokadoyu soyup çekirdeğini çıkarın, Derin bir kapta çatalla ezin, İçine yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve damak zevkinize göre tuz ekleyip karıştırın, Servis tabağına alıp minik doğranmış mor soğan ve ince kıyılmış yeşillikle süsleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri