Avokado yağı cilde faydaları olduğu kadar cilt altına ve kas sistemine etki ederek tüm vücuda da faydası olan bir doğal yağdır. Vücutta masaj yağı olarak kullanılacağı zaman ise banyodan bir iki saat önce sürülmesi yeterlidir.
Olgunlaşmış ve yumuşak kıvama gelmiş 1 adet avokadoyu soyun ve ezerek macun kıvamına getirin. Ardından içine birkaç damla avokado yağı ekleyin. Elde ettiğiniz maske yüzünüze uygulayın ve ardından 10-15 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Ayrıca avokado yağının kullanımında hiçbir zaman aşırıya kaçılmamalıdır. Not: Avokado yağının aşırı tüketimi ve kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bu etkilerle karşılaşmadan etkili bir saç bakımı yapabilmek adına, avokado yağının haftada ihtiyaca göre 2 ila 3 kez kullanılması yeterli oluyor.
İlgili 30 soru bulundu
Yüz bölgesine uygulanacaksa meyvesi ile birlikte avokado yağı maskesi yapılarak sürülebileceği gibi tek başına da kullanılmasında bir sakınca yoktur. Avokado yağı cilt lekeleri için kullanılacaksa eğer yatmadan önce cilde sürülüp sabah yıkanması daha etili sonuçlar alınmasını sağlar.
Oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan bu yağ, cildin direncini artırırken elastik yapısını da korur. Tüm bu özellikleriyle kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu sayede avokado yağı göz çevresi bölgesinde hem nemlendirici hem de yaşlanma karşıtı bir ürün olarak kullanılabilir.
Oldukça güçlü bir içeriği bulunan avokado yağı, cilt lekelerini iyileştirme özelliğine sahiptir.
Tüm vücudunuzda kullanabileceğiniz ve yukarıdaki etkilerle karşılaşabileceğiniz avokado yağı yüzdeki sivilcelere iyi gelmesi sayesinde de en çok tercih edilen doğal içerikler arasında. İçerdiği anti-inflamatuar özellikler sayesinde iltihapları önleyerek sivilcelerin oluşmasını engelleyebilir.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
Avokadonun Osmanlı serüveni, 1730 Eylül ayında patlak veren Patrona Halil Ayaklanması sırasında son bulmuştur. İsyancılardan bazıları avokadonun “timsah ile ağacın ciması ile yetiştiği” dedikodusunu ve mekruh olduğunu yaymışlardır. Bu olay, Osmanlı'da avokado üretimini sona erdirmiştir.
Avokado yağı: Özellikle kuru yıpranmış ve yaşlı ciltler için idealdir. Cildi nemlendirir ve canlandırır.
Avokado maskesinin cilde faydaları
Cildi nemlendiriyor ve pamuksu yumuşaklıkta bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Akne ve sivilceleri geçiriyor; içinde Omega 3 sayesinde ciltteki yaralar, yanıklar, kesikleri iyileştiriyor. İltihaplanmayı azalttığı için sivilcelerin iz bırakmasını da engelliyor.
İçeriğindeki doymamış yağlar sayesinde avokado yağı, neredeyse havuç yağı kadar güçlü bir güneş koruyucudur. Cildi UV ışınlarından korurken nemlendirir ve besler.
Avofarm Avokado Yağı, özel bir yağdır.
Yüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler.
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Avokado meyvesi -4 dereceden fazla soğuğa karşı dayanıklı olmadığından oda sıcaklığında bir süre saklandıktan sonra tüketilmediği takdirde bozulabilir. Avokadodan elde edilen yağ ise daha uzun süre saklanabilir.
Gözaltı kırışıklıklarında etkili sistemlerden biri Emerge lazerdir. Hassas ve ince bir deriye sahip olan gözaltlarına güvenle uygulanan Emerge lazer, ciltteki kolajen ve elastin üretimini artırarak gözaltındaki çizgilerin hafiflemesini sağlar. Optimum sonuçlar için tedavi mezoterapi ile desteklenebilir.
Tıpkı zeytinyağı gibi meyveden elde edilen avokado yağının kullanım alanı oldukça geniştir. Kozmetik endüstrisi, masaj, cilt bakımı ve saç kürlerinde sıklıkla tercih edilen avokado yağı, aynı zamanda mutfaklarda da kullanılmaktadır. Avokado yağı özellikle Amerika'da yemeklik yağ olarak tüketilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri