Sonuç olarak AVR kartlar dizel jeneratörlerin fırçasız alternatörlerinin hemen hemen tamamında çıkış fazları arasındaki gerilimi ölçerek ayarlanan gerilimi elde edecek şekilde uyartım sargısına uygulanan DC gerilimi arttırı veya azaltırlar.
AVR, sürekli olarak alternatör fazı ve nötr noktası arasındaki gerilimi ölçer ve ayarlanmış olan gerilimi elde edecek şekilde uyartım sargısına uygulanan DC gerilimi artırıp eksiltir. AVR çıkış katı, bir serbest dönüş (free wheeling) diyodu ile birlikte kullanılan yarım dalga çıkışlı tiristörden oluşur.
Otomatik voltaj regülatörü (AVR), alternatörün çıkış voltajını ayarlanan bir değerde düzenlemeye ve korumaya yarayan elektronik bir cihazdır. Alternatör yükü veya çalışma sıcaklığı değiştikçe bunu deneyecek ve yapacaktır. AVR, alternatörün uyarma sisteminin bir parçasıdır.
EL-02 Voltaj regülâtörü çeşitli tip ve model fırçasız alternatörlerde jeneratörün çıkış gerilimini, yükten bağımsız olarak ayarlanan değerde sabit tutmak amacıyla tasarlanmış elektronik bir devredir. Devre jeneratörün tek fazını ölçerek regülâsyon sağlamaktadır.
AVR "otomatik voltaj düzenleme" (AVR) hızkontrol cihazı sürücüsü (inverter) için otomatik voltaj düzenleme fonksiyonunun bir diğer adıdır. AVR fonksiyonu, giriş voltajının veya motora yükün değiştiği durumlarda bile sabit bir çıkış voltajını koruma amacıyla kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
aVR: Augmented Voltage Right (arttırılmış sağ voltaj )
Otomatik Voltaj Regülatörü (AVR, Automatic Voltage Regulator), uyarma sisteminin en önemli kısmıdır. Bir uyarma ve uyarma kontrol sistem modeli uyarma akımını oluşturmak ve otomatik regülatörler ile bunu kontrol etmek için tasarlanmış bileşik bir sistemdir.
Sadece aydınlatma amaçlı sistemlerde ise 5 kilo watt değerinde regülatör kullanılması gerekir. Fakat regülatör kullanılacak evde kazanlı şohben, yüksek değerde elektrikli ısıtıcılar gibi rezistans kullanılan cihazların çalıştığı ortamlarda regülatör değeri 15 kilo watt değerinin altında olmamalıdır.
Düzensiz Gelen Enerjiyi Düzenleyen Cihazlara Voltaj Regülatörü Denir. Elektrik kesintileri nedeni ile düşük veya yüksek voltaj elektriğin gelmesi, 50 Hertz olması gereken frekansın aniden düşmesine veya yükselmesine neden olur. Bu durumda da elektrik elektronik cihazlar zarar görür.
Regülatör şebeke elektriğinde meydana gelen dalgalanmaları takip altına alarak çıkış voltajını otomatik gerilim regülasyonu ile hızlı cevap vererek standart düzeyde tutar, elektrik elektronik cihazlarınızın düzgün çalışmasını sağlar arıza riskini ortadan kaldırır.
Ev tipi voltaj regülatörü giriş kısmına ev şebekesinin faz hattı bağlanır. Faz hattı priz ya da klemens vidalarına kontrol kalemi ile temas edildiğinde ışık yandığı görülen hattır. Diğer bir ifade ile artı (+) değerin taşındığı hattır. Regülatör giriş ucuna Faz hattı bağlanır.
2A Mini Ayarlanabilir Voltaj Düşürücü Regülatör Kartı, üzerinde anahtarlamalı gerilim regülatörü bulunduran bir karttır. Regülatör üzerinden 2 ampere kadar akım geçebilmektedir. Giriş gerilimini kart üzerinde bulunan potansiyometreyle değiştirerek çıkış gerilimini ayarlayabilirsiniz.
Regülatör, alçak gerilim sistemlerinde -90V, +50V aralığında enerjinin az veya çok gelmesi durumlarına karşı halk dilinde yükselteç olarak bilinen tek sarımlı trafoların genel adıdır.
Trafo üzerindeki ekipmanların kontrolü, ölçümlerin yapılması ve gözlemlenmesi için kullanılan panolardır.
Devrede jeneratör kullanırken;
Voltaj jeneratörü kullanırken, jeneratör şekilde gösterildiği gibi voltaj sabitleyiciden sonra bağlanmalıdır. regülatör, tepki süresini 10 kat azaltan “Jeneratör regülatörden önde” parametresi otomatik olarak etkinleştirilir. Böylece, voltaj düzeltmesi 20 ms'den 200 ms'ye değişecektir.
Jeneratörden çekilen enerji azaldığı zaman türbin devri yükselir. Buna bağlı olarak tako jeneratörün ürettiği gerilim de artar. Referans gerilimi de fazla olacağı için kontrol elemanı motora enerji gönderir.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Regülatör; voltaj seviyesini ayarlamakla görevli bir elektronik aksam elemanıdır. Çoğunlukla klasik ev prizi, güç kaynağı ya da bir şarj aletine bağlı olarak çalışan elektronik aletlerde ve cihazlarda bulunur. Bu tip aletlerde dâhilî olarak bulunur. Çünkü voltajın gücü, cihazlar için büyük önem taşır.
Regülatörün belirlenmiş bir değişim süresi yoktur.
Düşük voltaja ya da sık olarak görülen voltaj dalgalanmalarına ise akım korumalı prizler herhangi bir çözüm sunmaz. Bu yüzden cihazlarınızı korumak ve tam anlamıyla koruma altında tutmak adına voltaj regülatörü tercihinde bulunmanız iyi bir seçim olacaktır.
AVR, Atmel firmasının üretmiş olduğu 8 bitlik RISC mimarisine sahip mikrodenetleyicidir. Ucuz ve hızlı çalışan bir mikrodenetleyici olup, gelişmiş özellikleri bulunmaktadır. 2 KB ile 128 KB arasında değişen kapasitelerde yazılıp-silinebilen belleğe sahiptir.
USBtinyISP Programlayıcı Kartı ürünü bir AVR programlayıcı kartıdır. Arduino ürünlerinin kullandığı Atmega mikrodenetleyicilerine USB aracılığıyla kolayca bootloader yüklemek için tasarlanmıştır.
AVR serisi Atmel firmasının geliştirdiği 8/32 bitlik mikrodenetleyici ailesidir. Yine Microchip firması gibi bu da Atmel'in sadece kendi ürünlerinde kullanılan bir mimaridir. ARM aynı ismi taşıyan ARM Holdings firmasının geliştirdiği 32 bit işlemci mimari ailesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri