Bu çerçevede, faslın alt konuları arasında, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği, kadın ve erkek arasında eşit muamele, ayrımcılıkla mücadele, sosyal diyalog, istihdam, sosyal içerme ve sosyal koruma yer almaktadır.
Avrupa Birliği'nin sosyal politikası; çalışanların yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, işçi ve işveren kesimi arasında etkileşim ortamının oluşturulması ve üye ülkelerin sosyal politikaları arasında uyum sağlanması amaçlanmaktadır.
Bu değerler, çoğulculuk, ayrımcılık yapmama, hoşgörü, adalet, dayanışma ve ka- dın-erkek eşitliğinin hâkim olduğu bir toplumda üye devletler için ortaktır.” Burada öncelikle, insan onuru, özgürlük, demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygının Avrupa Birliği'nin dayandığı temel değerler olduğu ...
İlgili 33 soru bulundu
Avrupa Birliği Konseyi
Ana karar alma organıdır. Bakanlar Konseyi ve Konsey olarak da bilinir.
Sosyal politikanın bir bilim dalı olarak doğuşunu hızlandıran Sanayi Devrimi sonrası, sosyal politikanın ilk konusu çalışma ilişkilerinde işçilerin korunmasıydı.
Geniş ve modern anlamda sosyal politika:
Büyük ölçüde devlete ait bir politikadır ve varlığını insan haklarının ve demokrasinin gelişmesine borçludur.
AB aynı zamanda, tarımla uğraşanlara teşkilatlanma ve işbirliği yapma gibi imkânlar sağlayarak üreticilerin pazardaki ağırlıklarını artırma, rekabeti tetikleme gibi konularda da etkili olmaktadır. Ortak Tarım Politikası'nın üç temel boyutu vardır: Pazar desteği, gelir desteği ve kırsal kalkınma.
Avrupa Birliği ekonomisi, Uluslararası Para Fonu (IMF)'na göre satın alma gücü paritesi bazında 12,256 milyar euroluk bir gayri safi yurt içi hasıla meydana getirir. Avrupa Birliği ekonomisi bir ortak pazara sahiptir ve Dünya Ticaret Örgütü tarafından bir bütün olarak değerlendirmeye alınmaktadır.
Sosyal Politikalar Neden AB Düzeyinde Önem Kazandı ? Bunun nedenlerinden başta geleni , kurulan Komisyon , Konsey ve Adalet Divanının çalışmaları olmuştur. Bu çalışmalar zamanla sosyal hukukun genişlemesine olanak sağlamıştır .
Avrupa Birliği, Avrupa halklarının ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda birbirleriyle kaynaşmasını öngören, Avrupa devletlerinin ve vatandaşlarının bir araya gelerek oluşturduğu uluslarüstü bir yapıdır.
Slogan. Slogan: Avrupa Birliği'nin sloganı, Latince kökenli In varietate concordia sözüdür. Çeşitli Avrupa dillerinde karşılığı aşağıdaki gibidir.
Böylece, kömür ve çeliğin yanı sıra diğer sektörlerde de ekonomik birliği kurmak amacıyla, 1957'de Roma Antlaşması imzalanarak Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) kuruldu.
Sosyal politika, refahın tesisi ve dağılımı ile ilgili alınan tedbirler ve edilen müdahaleler bütünüdür. Sosyal Politika genel olarak sağlık, eğitim, konut, sosyal güvenlik, istihdam ve sosyal hizmetler alanlarındaki düzenlemeleri kapsamına alır.
Politika ve Ekonomi bölümünden mezun olanlar, genellikle kamu sektöründe ve özellikle de devlet yönetiminde politika belirleme, planlama ve uygulama alanlarında çalışırlar. Ayrıca, uluslararası örgütlerde ve şirketlerde ekonomik danışmanlık, finansal analiz, ticaret ve kalkınma gibi konularla ilgilenirler.
Politika, devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatıyla ilgili özel görüş veya anlayıştır.
Üçüncü kuşak sosyal politikanın amacı; zaman içinde toplumsal hayatı olumsuz etkileyen ve toplumsal bütünlüğü tehdit eden her türlü sorunla mücadeleye yönelmiş, evrensel bir sosyal koruma ve eşitliği sağlamaktır.
Sosyal Politika terimi tarihte ilk kez Almanya'da Profesör Wilhelm Heinrich Reiehl tarafından yazılmış olan bir eserde kullanılmıştır.
Sosyal politika, kapitalist ekonomi içinde büyüyen sosyo-ekonomik eşitsizlikleri azaltmak, toplumsal adalet ve eşitliğe hizmet ederek toplumsal uzlaşma ve bütünleşmeyi sağlama amaçlarını güder (Koray, 2007). Sosyal vatandaşlık ile sosyo- ekonomik hakların güvence altına alınmasına çalışır (Şenkal, 2007).
Programın genel amacı, çevre kalitesini ve biyolojik çeşitliliği koruyarak temiz, düşük karbonlu, iklime dayanıklı bir ekonomiye geçişe katkıda bulunmaktadır. Avrupa Birliği'nde 25 yılı aşkın süredir uygulanmakta olan program, çevre ve iklim eylemine özel tek programdır.
Avrupa Birliği (AB) programları ya da Birlik programları, AB politikalarının uygulama araçlarından biridir. Amacı üye devletler arasında işbirliğini teşvik ederek, AB politikalarının hedeflerine ulaşmasını sağlamaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri