Ayrıca, Birleşik Krallık'ta çalışmayı veya yaşamayı planlıyorsanız, genellikle bir IELTS sınavına ihtiyacınız olacaktır. TOEFL, genellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde daha yaygın olarak kabul edilir, ancak Avrupa'daki birçok üniversite ve kurum da bu sınavı kabul eder.
3. Çalışma vizesi için de IELTS şart!
Eğer yurt dışında çalışma planları yapıyorsanız yolunuzun IELTS'den geçmesi gerekiyor.
Yurtdışına akademik eğitim amaçlı gitmeyi düşünüyorsanız gideceğiniz ülkedeki okulların İngilizce yeterlilik skorlarına ve TOEFL mı IELTS mi tercih ettiklerine bakmak ilk adım olmalıdır. Bugün hem TOEFL hem de IELTS uluslararası arenada kabul gören İngilizce yeterlilik sınavlarıdır.
Almanya'da İngilizce dilinde yüksek lisans eğitimi alacak kişiler için; uluslararası kabul gören IELTS testinden minimum 6.5; TOEFL testinden minimum 79 puan ya da kabul gören diğer sınavlardan dengi puan alma şartı vardır.
Çok sayıda özel ve devlet üniversitesi dahil, Avrupa'daki birçok yüksek öğrenim kurumu, İngilizce dili yeterlilik kabul şartlarının bir parçası olarak IELTS'i kabul etmektedir. IELTS, uluslararası olarak tanınmakta olup, İngilizce eğitim veren çok sayıda üniversite tarafından kabul edilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Her iki sınav da dil öğrenenlerin İngilizce okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini ölçer. IELTS sınavı, İngilizce konuşan ülkelerde eğitim veya göçmenlik için gereken seviyeyi belirlemek için kullanılırken TOEFL sınavı daha çok yurt dışında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler tarafından tercih edilir.
TOEFL sınavının Speaking bölümü IELTS sınavınınkine göre daha zordur diyebiliriz. Her iki sınava da giren kullanıcıların çok büyük bir kısmının hem fikir olduğu konu TOEFL Speaking sınavının zorluğudur. TOEFL sınavında YDS denkliği varken IELTS sınavının denkliği bulunmamaktadır.
Kanada göçmenlik başvurularında kabul edilen sınav türü IELTS general training sınavıdır.
Lisans, yüksek lisans, doktora ve doçentlik başvurularında TOEFL skorunuzu değerlendirebilirsiniz. Özel sektörde birçok kurum için TOEFL skorunuzu dil yeterliliğinizi göstermek için kullanabilirsiniz. Türkiye'de YDS puanının geçerli olduğu tüm kurumlarda TOEFL skorunuzu gösterip bu skorunuzu kullanabilirsiniz.
IELTS de tıpkı TOEFL Sınavı gibi öğrencilerin İtalya'da eğitim alabilmeleri konusunda önemli etki yapan bir diğer sınav türüdür. İtalya'da İngilizce eğitimi almak isteyen öğrenciler için asgari puan sınırı IELTS için 5,5, TOEFL için ise 70'tir. Daha detaylı bilgi almak için IELTS yazımızı inceleyebilirziniz.
SSAT, yurtdışında iyi bir lisede okumak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Dünyanın en iyi okullarında eğitim alabilmek için bu sınava girmek şarttır.
IELTS sınav tarihi,yerleri hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz dates fees locations sayfasından kontrol edebilirsiniz. IELTS Sınavını bilgisayar üzerinden çözmek istiyorsanız ücreti 2700 TL, kağıt/kalemle sınav olmak istiyorsanız ücreti 2700 TL dir.
Yükseköğrenim görmeyi veya çalışmayı planlıyorsanız IELTS Academic sınavına girebilirsiniz. Orta öğretime devam etmek, çalışmak veya İngilizce konuşulan bir ülkede yaşamak istiyorsanız IELTS General Training sınavı sizin için doğru seçim olabilir.
Hem TOEFL'ın hem de IELTS'in sonuçları iki yıl geçerlidir. Bu süre geçtikten sonra, sınavlardan birine tekrar girmeniz gerekecektir.
Almanca için kabul edilen belgeler: DSD2 / TestDaf4-5 / DSH2-3 / Goethe C2/ Telc C1. İngilizce için kabul edilen belgeler: TOEFL/IELTS.
TOEFL iBT puanları Birleşik Krallık'ta nerede kabul edilmektedir? TOEFL iBT sınavı, tüm Russell Group kurumları da dahil olmak üzere Birleşik Krallık'taki üniversitelerin %100'ü tarafından kabul edilmek üzere kabul edilmektedir.
IELTS 6 Almak Hangi Seviye? IELTS Sınavından 6.0 almak CEFR yani İngilizce seviye karşılığı olarak B2 seviyesine denk gelmektedir. Aynı zamanda IELTS sınavından 6.0 almak, TOEFL IBT'de karşılığı 84, Pearson PTE'de karşılığı 59-75, YDS sınavında ise 70 puan karşılığına gelmektedir.
IELTS Avustralya, İngiltere, Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Güney Afrika'daki akademik kurumların neredeyse tamamı tarafından kabul edilirken ABD'de çoğu kurum tarafından onaylanmaktadır. Sınav Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada'ya göçmenlik başvurusu yapanlar için zorunludur.
Yapay zeka tabanlı online TOEFL IBT eğitimimizde kullandığımız kişiye özel çalışma programımızı baz alarak birkaç örnekle açıklayalım. GÜNLÜK ORTALAMA 3.5 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 2 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR. GÜNLÜK ORTALAMA 3 SAATLİK BİR ÇALIŞMAYLA 3 AY SONRA SINAVA GİRİLEBİLİR.
Eğer düzenli bir çalışma stratejisi uygulanırsa IELTS'den 6 almak zor değil. Tabi burada başka kriterleri de planlamak gerekli. IELTS 6.0, Avrupa dil portfolyosuna göre B2 seviyesinin başına denk geliyor. Ama sınav, Akademik veya Genel olsun, sadece gramer konularından oluşmuyor.
TOEFL iBT Home Edition: Bir sınav merkezinde gireceğiniz TOEFL iBT sınavının aynısıdır, ancak kendi evinizin ortamında bir gözetmen tarafından çevrimiçi olarak izlenir. Günde 24 saat haftada 4 gün TOEFL kayıt işlemi sonrası ise 24 saat sonra sınava girebilirsiniz.
Yeni başlayanlar için zor bir sınavdır ve çok çalışmak gerektirir. Dört-beş ay öncesinden çalışmaya başlamalı ve iyi bir çalışma programı yapmalısınız. TOEFL kursuna katılmadan önce en azından orta seviyede İngilizce bilgisine sahip olmanız önerilir.
TOEFL Sınavına tekrar girebilir miyim? Sınava istediğiniz kadar girebilirsiniz, ama 12 günlük bir süre içinde birden çok kez giremezsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri