Avukat kaşesinde olması gerekenler; avukatın adı, soyadı, vergi dairesine kayıtlı olduğu TC numarası ve iletişim bilgileridir. Bazı avukatlar, kaşeleri üzerinde kendi hukuk bürolarının logosunu, varsa web sitesini ve mail adreslerini de koymayı tercih eder.
Tescil edilen ticari işletmenin ismi ve unvanı, kaşenin içerisinde bir yerinde okunaklı bir şekilde yazılmak zorundadır. Bunun için ideal boy olan Imprint 8913 58x22mm kaşesi kullanılabilir. Kaşede bulunması gereken bilgilerden biri de sicil numarasıdır.
Avukat Kaşesi Nedir? Avukat kaşesi, avukatlara ve hukuk bürolarına özel hazırlanmış kaşe tasarımıdır. Avukat kaşelerin üzerinde kaşe sahibine ait tüm bilgiler detaylıca yer almalıdır. Avukat kaşesi yaptırırken kaşe üzerindeki bilgilerin okunabilir ve doğru olduğundan emin olun.
Şirket kaşelerinde bulunması gereken pek çok unsur vardır. İsim ve ünvan, sicil numarası, vergi dairesi ve numarası, işletme bilgileri, mail adresi ve varsa web sitesi bilgileri yer almalıdır. Örnekleri inceleyerek ürünleri kişiselleştirebilir, kendinize özgü kaşelere sahip olabilirsiniz.
2. İletişim Bilgileri: Kaşelerde mutlaka bulunması gereken bilgilerden bir tanesi de adres bilgisidir. Şahıs firmasının ya da şirketin adresi kaşenin üzerinde bulunmalıdır. Buna ek olarak telefon numarası da yazılabilmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Kaşe, aynı zamanda resmi veya özel amaçlı işlerde kullanılabilen, kauçuk ya da lastik üzerinde bulunan şirket veya şahsa ait bilgilerin kağıt üzerine baskı yoluyla yazılmasını kolaylaştıran bir çeşit mühür veya damgadır.
MADDE 16- İmza atamayanlar, imza yerine usulüne göre onaylanmış olması koşuluyla, parmak izi, el ile yapılmış bir işaret ya da mühür kullanabilirler.
mühür t.c. ibaresi ve bayrak içeren ve ilgili kurumun adını taşıyan yuvarlak, belgelere resmiyet kazandıran ıslak veya soğuk yani ezerek iz çıkarandır. kaşe ise kişi, kurum, şirket unvan ve adreslerini veya maktu ifadeleri tekrarlamak için kullanılan resmi değeri veya belgeyi resmileştirme özelliği olmayan şeydir.
Etiket/kaşe, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır. (6) Birime fiziksel ortamda gelen belgelerle ilgili havale, talimat ve benzeri işlemler, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne kaşe basılarak belge üzerinde gösterilebilir. Bu kaşenin şekli ilgili birimler tarafından belirlenir.
Koyu lacivert veya gri takım elbiselerin altına düz beyaz veya açık mavi gömlek tercih edin. Kalın çizgili ve koyu renkli gömlekleri takım elbiselerin altına giymeyin. Yaşlı başlı değilseniz, kahverengi takım elbiselerden uzak durun. Açık renkli ve beyaz çorapları koyu takımların altına sakın giymeyin.
Avukat, hakim ve savcılar görevlerini yaparken özel bir cübbe giyme zorunluluğuna tabi tutulur. Kanuna göre her avukat görevini yaparken bu özel cübbeyi giymek ile yükümlüdür. Adliyelerde görev yapan adalet savunucuları için tekstil markaları titizlikle tasarım yapar.
Avukata vekalet veren kişiye “müvekkil” denir. Müvekkil, avukatın temsil ettiği, hukuki bir sorun veya dava ile karşı karşıya olan kişi veya kuruluştur. Avukat, müvekkilinin yasal haklarını ve çıkarlarını korumak için vekaletname aldığı müvekkil adına hareket eder.
Şahıs Firması Kaşelerinde Olması Gereken Bilgiler: Firma Sahibinin Adı Soyadı, Firmanın Vergi Levhasında Yazılı Adresi, Bağlı Bulunduğu Vergi Dairesi ve Firma Sahibinin T.C. Kimlik numarası yazılı olmalıdır.
Bu açıklamalar ışığında sorumluluk doğması için keşidecinin atacağı tek imza yeterli olup, bononun ön yüzündeki ikinci imzanın atılması zorunluluğu olmadığından şirket kaşesi dışına atılan imza aval olarak değerlendirilir (HGK.nun 05/10/2011 tarih ve 2011/12-480 Sayılı kararı).
Kaşe üzerinde kimin adına veya kimin unvanı için yaptırıldığı mutlaka belirtilmelidir. Bu bilgiler kaşenin görünen ve okunacak şekilde bulunması zorunludur. Şirketler için kullanılan unvanlar da bu kaşelere yer edinmelidir. Kaşe bir kişiden ziyade şirketi temsil eden bir obje olarak da karşımıza çıkabilir.
Türkiye'de kaşe kullanımı, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve Türkiye Noterler Birliği'nin düzenlemelerine göre zorunlu tutulmuştur. Bu nedenle, tüm şirketlerin kaşe kullanması gerekmektedir. Kaşelerin basımı, şirketlerin ticaret sicil gazetelerinde yayınlanan bilgilerine göre yapılır.
Kaşe hem resmi işlerde hem de özel işlerde kullanılabildiği gibi aynı zamanda kauçuk veya lastik üzerinde bulunan şirket ya da kişiye özel birtakım bilgilerin belgeler üzerine baskı yöntemiyle aktarılmasını kolaylaştırılmış damga türüdür. Firmaların bunu yaptırması ve kullanması zorunludur.
Kaşe genellikle matbaa ve kırtasiyeler de yaptırılır. Yada online satış siteleri üzerinden de sipariş verilmektedir. Kaseyaptirma.com adresi üzerinden de kaşe siparişi verebilirsiniz.
Yargıtay'a göre şirket kaşesinin dışında atılan imza şirket yetkilisinin şahsen sorumluluğunu gerektirir. İki imza da şirket kaşesi üzerinde ise şahsen sorumluluk söz konusu olmaz. Şahsen sorumluluğun söz konusu olması için şirket kaşesinin dışında senet üzerinde açığa imza atılması gerekmektedir.
KAŞE İMZA ISLAK İMZA OLMADIĞINDAN GEÇERSİZDİR.
İmza kaşesi ile ıslak imzanızı kaşe haline getirebiliriz. Böylelikle özellikle çok sayıda evrak imzalamak zorunda kalan kişiler için büyük bir kolaylık sağlıyoruz. Cebinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir imza kaşesi yaptırmak istiyorsanız cep imza kaşelerimizi tercih edebilirsiniz.
Şirket yetkilisinin adı soyadı imzası yeterlidir. Kaşe zorunluluğu yoktur. Söz konusu olay Ciro imzası ve şirket adı belirten hiçbir ibare yok sadece ad - soyad imza. hımm.. o zaman bu durumda kişi kendi adına ciro etmiş olur ve ciro silsilesindeki borçlular arasına o da katılır.
Mührün üstüne atılacağı belirtilmiş bulunan imzanın da mührü kapatmayacak ve okunmasını engellemeyecek şekilde atılması, Suretiyle uygulama yapılması gerekmektedir.
Kaşeler, resmi belgelerin ise bulunması şart olan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Kaşenin kullanım amaçlarından en önemlisi, belgeye resmi bir hüviyet kazandırması ve belgenin hangi kurum ve kuruluşa ait olduğunu göstermesidir. Kaşeler, birçok kuruluş tarafından ıslak imza olarak da kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri