Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Avukatsız verilen ifade değiştirilebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Avukatsız verilen ifade değiştirilebilir mi?

Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Karakolda verilen ifade mahkemede değiştirilebilir mi?

Karakolda Verilen İfade Değiştirilebilir mi: Eğer kişi karakolda ifade verdiğinde yanında avukatı yoksa, bu durumda bu ifadeyi hakim yahut mahkeme karşısında yalanlayabilir. İfade tutanağının altında imzası olsa dahi bu ifadeyi yalanlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

Verilen ifade değişir mi?

Sanık, emniyet veya jandarma karakolunda soruşturma aşamasında verdiği ifadesini değiştirebilir. Önceki ifadesindeki yanlışlıkları düzeltebilir veya eksiklikleri tamamlayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Avukatsız ifade geçerli mi?

İfade alınırken kişinin yanında avukat bulunması kanunda belirtilen bazı hallerde zorunludur. Bu haller şunlardır: (1) Şüpheli veya sanıktan kendisine bir müdafi seçmesi istenir. Şüpheli veya sanık, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederse, istemi halinde bir müdafi görevlendirilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avoktayaltunkaya.com

Ifade verince dava açılır mı?

Hayatın herhangi bir noktasında başımıza gelen ya da şahit olduğumuz ve suç unsuru oluşturan olaylar sebebiyle hemen hemen bir çoğumuz karakola ifade veririz. Bundan sonraki süreçte ise yasaların uygun gördüğü şekilde süreç ilerler ve olayın dahli ya da şahsımıza gerek olmadan dava devam eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahddurakhukuk.com

karakolda verilen ifade daha sonra değiştirilebilir mi?

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Savcıya verilen ifade değiştirilebilir mi?

Müdafi hazır bulunmaksızın kollukça alınan ifade, hâkim veya mahkeme huzurunda şüpheli veya sanık tarafından doğrulanmadıkça hükme esas alınamaz. Şüphelinin aynı olayla ilgili olarak yeniden ifadesinin alınması ihtiyacı ortaya çıktığında, bu işlem ancak Cumhuriyet savcısı tarafından yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Ifade verirken tutuklama olur mu?

Avukat olmadan ifade alınan durumlarda şüpheli ya da sanık mahkeme veya hakim karşısında ifadesini onaylar. İfadenin ardından tutuklama ya da serbest bırakma mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Avukat vekalet olmadan ifadeye girebilir mi?

Avukat, soruşturma aşamasında savunma hakkınızı kullanmanız için gerekli her türlü işlemi vekaletname olmadan yapabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Hangi suçlarda avukat zorunlu?

CMK'nın 150/3. maddesine göre; müdafisi bulunmayan şüpheli veya sanığa talebi olup olmadığına bakılmaksızın, alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı yapılan soruşturma veya kovuşturmada bir müdafi görevlendirilmek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Avukatsız davaya girilir mi?

Vatandaşlarımız kural olarak ceza mahkemesinde veya hukuk mahkemesinde avukat tutmak zorunda değildir. Bu yüzden ceza avukatı tutmak zorunda mıyım sorusunun cevabı kural olarak evettir. Ancak 5271 sayılı CMK 'nın 150. maddesine göre alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlarda müdafi bulunması zorunludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oguzozdemir.av.tr

Verilen ifade geri çekilir mi?

Cevap: Karakolda Verilen İfadeden Vazgeçmek

Tanıklıktan çekilme hakkınız yoktur dava açılırsa bir de mahkeme huzurunda ifade verirsiniz. Beyanlarınızdan dönmeniz halinde asıl yaptırımla karşılaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukuki.net

Celiskili ifade verirse ne olur?

Sanığın duruşmada ifade vermesi halinde, duruşmadaki ifadesi ile önceki ifadesi arasında bir çelişki varsa, hakim huzurunda daha önce verdiği ifadeye dair tutanak okunabilir (CMUK m.247/2).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Ifade vermek sicile işler mi?

Karakola ya da savcılığa ifade vermek için çağrıldığınızda bu durum ya da verdiğiniz ifade herhangi bir şekilde adli sicile işlemez. Sadece ifade vermeye gitmediğiniz takdirde hakkınızda yakalama kararı çıkartılırsa bu yakalama kararı polis tarafından tutulan GBT (Genel Bilgi Tarama) adlı sisteme kaydedilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: olgun.av.tr

Mahkemede hakim karşısında nasıl konuşulur?

Hakimin karşısında saygısız davranmadığınız ve mahkeme düzenini bozmadığınız sürece bir sorun yoktur. Hakim sırası geldiğinde taraflara söz verir. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Ama en güzeli; davanızı, BİR AVUKATLA takip etmenizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Tanık ifadesini değiştirebilir mi?

Tanık, muhakeme süreci içinde çeşitli etkiler altında olduğu gerekçesiyle verdiği ifadeden vazgeçebilir. Bu durumda özel suç olarak düzenlenmiş olan yalan tanıklık suçundan kurtulabilir. Bu hal tanığın pişmanlık duyması veya ifadesini düzeltme halidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Şikayetten kaç gün sonra ifadeye çağrılır?

Savcılığın çalışma hızına göre ifadeye çağrılma süresi 1 hafta ile 1 ay arasında değişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatlarasor.net

Mahkemem var Avukatim yok ne yapayım?

Toparlamak gerekirse; adli yardımdan faydalanmak için icra takibinin yapılacağı veya davanın açılacağı baro başkanlığına ya da baro adli yardım bürolarına şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Avukat olmadan duruşma olur mu?

CMK m.188 – (1) Duruşmada, hükme katılacak hâkimler ve Cumhuriyet savcısı ile zabıt kâtibinin ve Kanunun zorunlu müdafiliği kabul ettiği hâllerde müdafiin hazır bulunması şarttır. (Ek cümle: 3/10/2016-KHK-676/5 md.) Müdafiin mazeretsiz olarak duruşmayı terk etmesi halinde duruşmaya devam edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Dogrudan delil nedir?

Mahkemenin çözmesi gereken asıl olayı ispatlayan delillere doğrudan doğruya deliller, hakkında karar verilmesi gereken esas olaya bağlı olan yan olayları açıklayan delillere ise dolaylı delil denilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lutfikurt.av.tr

Vekalet olmadan soruşturma dosyası incelenebilir mi?

Her avukat, vekalet sunmaya gerek duyulmadan gizlilik kararı verilmemiş soruşturma ve kovuşturma dosyalarını inceleme hak ve yetkisine sahip bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kirklarelibarosu.org.tr

Şüpheli soruşturma dosyasını inceleyebilir mi?

Adli Yargı İlk Derece Ceza Mahkemeleri Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmeliğinin 54. Maddesine göre de soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilmesi sebebiyle hakim kararı ile kısıtlanmadığı sürece şüpheli, soruşturma evresinde dosyasının içeriğini inceleyebilir ve istediği belgelerden bir suret ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hukukihaber.net

Müşteki avukat tutmalı mı?

Müşteki, suçun işlenmesi nedeniyle mağdur olan kişidir ve bu nedenle davada bir taraf olarak yer alır. Müşteki, kendisini mahkemede temsil etmek için bir avukat tutabilir. Ancak, müşteki olarak avukat tutma zorunluluğu yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuncsuditol.av.tr

Hangi suçlarda tutuklama olmaz?

Hapis cezasının üst sınırı 2 yıldan fazla olmayan suçlarda tutuklama kararı verilemez (CMK md.100/4). Vücut dokunulmazlığına karşı suçlar açısından (kasten yaralama, taksirle yaralama, taksirle öldürme vs. tutuklama yasağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Tutuklama kararı kaç günde çıkar?

İtiraz üzerine tutuklama kararını veren yargıevi bu kararını ya 3 gün içinde düzeltir ya da itiraz dilekçesinin kendisine verildiği tarihin- den itibaren 3 gün içerisinde bu kararından dönmezse (tutuklamaya devam kararı verirse) en geç 3. günün sonunda itirazı bir üst dereceli yargıevine kendiliğinden gönderir. (CMK ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tbbdergisi.barobirlik.org.tr

Savcılık ifadesinde cübbe giyilir mi?

Sulh ceza hakimliğindeki sorgu sırasında cübbe giymeniz gerektiğinden cübbenizi yanınızda taşımanızı öneririm. Mesai saatleri içinde adliyelerde bulunan baro odalarından 1 TL karşılığında cübbe kiralamak da mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medium.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT