Lavanta yağı da ayakkabı kokularını önlemede kullanılan malzemeler arasındadır. Eve geldikten sonra ayakkabılarınızın iç kısmına birkaç damla lavanta yağı damlatarak ayakkabılarınızın sabaha kadar güzel kokmasını sağlayabilirsiniz, böylece yeni günde ayakkabılarınızın içi oldukça hoş kokacaktır.
Ayakkabının içinde bütün bir gün geçiren ayağın terden dolayı ayakkabı içerisinde bakteri oluşumuna sebep olacağından ötürü bu durum ayakkabının içinde koku oluşmasına neden olur. Ayak mantarı gibi sorunların da ayakkabı içerisinde kokuya sebep olan bir diğer unsur.
Kalitesiz ayakkabılarda kullanılan malzemeler de ayakkabıda koku oluşumuna neden olur. Hava aldırmayan plastik veya suni deriden yapılan ayakkabılarda ayak sürekli nemli kalır. Ayakkabı içerisinde oluşan nem hem ayağın kendi kokusunu hem de ayakkabı materyali kokusunu baskın hale getirir.
*Yüksek kaliteli ayakkabılar ayak kokusunu önler.
Deri gibi kaliteli malzemeler ayakkabının nefes almasını sağlayarak kötü kokuyu engeller.
İlgili 31 soru bulundu
3) Pudra. Bebek pudrası da karbonat gibi koku giderici özelliğe sahiptir. Yine geceden ayakkabılarınızın içine dökeceğiniz pudra sabaha kötü kokuların kaybolmasını sağlar.
Ayakkabılar kalitesiz olduğu zaman ayakların kokmasına ve gün içinde kötü kokulara sebep olmasına neden olmaktadır. Bundan kaynaklı olarak genellikle orjinal çocuk ayakkabıları tercih edilmektedir. Bunun sebebi bu tür ayakkabılar koku yapmadan konfor sağlamaktadır.
Ayakkabı içi temizleme yönteminiz daha etkili olsun istiyorsanız ve kokan ayakkabı nasıl yıkanır merak ediyorsanız beyaz sirke, limon ve su karışımında beklettiğiniz ayakkabı içlerini sabunla ya da deterjanla iyice yıkayın. Böylece, ilk başta size keskin gelen sirke kokusunu da yok etmiş olacaksınız.
Ayak kokusuyla başa çıkmak için düzenli olarak ayakları uygun sabunla yıkamak, pamuklu çoraplar giymek önemlidir. Ayrıca, ayakkabıların dışarıda havalandırılması kokuyu azaltabilir. Kişisel hijyen ve doğru bakım ile ayak kokusu kolayca kontrol altına alınabilir.
Ayakkabı iç tabanı temizliği gerçekleştirmek için doğal beyaz sabun su içerisinde köpürtülmelidir. Daha sonrasında temiz bir bez bu suyun içerisinde ıslatılarak ayakkabının iç tabanı ıslatılan bez yardımıyla silinmelidir.
Kullanımı: Kuru ve temiz ayaklara 15 cm. uzaktan spreyi uygulayınız. Hijyen ve hoş bir koku için ayakkabı ve çoraplarda da kullanılabilir. Daha iyi bir etki için Lapitak Ayak Koku Önleyici Krem ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.
Beklentimin üzerinde bir performansı var. Zaten kokan ayakkabılarınızdaki kokuyu çıkarması için giymediğiniz süre zarfında düzenli ve ısrarlı bir kullanım istiyor ancak yeni ayakkabınızla birlikte kullanırsanız her gün giyilen ayakkabıda bile koku oluşumunun ciddi şekilde önüne geçiyor.
Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan ayak kokusu bitkisel çözüm yöntemleri ile giderilebilmektedir. Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir.
Ter veya su, kokmuyor, kokusuz olarak sınıflandırılıyor. Ancak nem, uzun süre bir yüzeyde kaldığında orada bakteri oluşuyor ve kötü koku ortaya çıkıyor. Yüzey bedenin, kıyafetin, spor ayakkabı veya botun olabiliyor. Yeni yıkanmış temiz bir tişörtü ıslak halde katlar ve dolaba koyarsan kötü koktuğunu görebilirsin.
Ayakkabı Önleyici Toz Kullanımı Ayak ve Ayakkabı Önleyici Tozu Sabah veya istenilen bir zamanda ayakkabınızı kullanımdan önce, (ürünü terli ayakkabıya uygulamayınız) 1 paket RS Ayak ve Ayakkabı Önleyici Toz ürününü eşit miktarda bir çift ayakkabıya dökünüz serpiniz. İyice dağılmasını sağlayınız.
Ayak kremi kullanmak ya da ayaklara vazelin sürmek de ayak kokusunu büyük oranda önlemektedir. Eğer ayaklarınızda oluşmuş bir nasır varsa banyo yaptıktan sonra ayaklarınızı nasır taşı ile ovun.
Genellikle yıkama ile ayaklardaki nem miktarı ve mikroorganizma sayısı geçici olarak azalır. Daha sonra tekrar hem koku hem terleme hem mikroplar eski seviyesine ulaşır. Eğer koku çok ise ılık su içerisine biraz kolonya ya da ispirto koyarak ayakları bir kaç dakika banyo yaptırmak ayaklardaki kötü kokuları alacaktır.
Lavanta yağı, çay ağacı yağı ve okaliptüs yağından 10 damla olacak şekilde bir kovaya damlatın. Kovaya ılık suyu ekleyin ve karıştırın. 20 dakika kadar ayaklarınızı bu suda dinlendirin. Bu üç etkili yağ ayaklarınızda oluşan bakterileri temizleyerek kokuyu ortadan kaldırır.
Ayakkabı kokusunu önlemede etkili ve doğal olan maddelerden biri kabartma tozudur. Bu doğal koku giderici, kötü kokuları emmeye ve ayakkabıları çok daha taze bırakmaya yardımcı olabilir. Ayakkabıların içine az miktarda kabartma tozu serpilir ve bir gece bekletilir.
Basit bir çamaşır deterjanı tercih ederek ayakkabınızı yıkayabilirsiniz. Ek yumuşatıcılar ve benzeri ürünlerin ayakkabılarla kullanılmaması gerekmektedir. Sıvı çamaşır deterjanı ideal seçenek olmakla birlikte toz deterjan da kullanılabilir.
Deri ayakkabıların temel temizliği at kılı fırçası ile yapılabilmektedir. Ayakkabı üzerinde yer alan tozların ve kirlerin giderilmesi için at kılı fırçası ile fırçalama yapılabilir. Ayakkabının taban ile birleşen kenarının fırçalanmasının ardından hafif nemli bir bez yardımı ile silinebilir.
ayaklarınız kuruduktan sonra eczaneden aldıgınız antibakteriyel ozellikli kremi ozellikle parmak aralarınız olmak uzere yedirerek sürünüz. veya; ayaklarınızı icerisine amonyaklı su bulunan legende 5 dakika bekletiniz. daha sonra parmak aralarınıza birer parca pamuk sıkıstırıp fazla nemi almasını saglayınız.
Böyle durumlar dışında bireyin giyim tercihleri nedeniyle oluşan durumlarda mevcuttur. Örnek verecek olursak, doğru olmayan ayakkabı tercihi, polyester çorap kullanımı gibi kişinin seçtiği ürünler ayak kokusuna neden olur. Ayak kokusu ayakların fazla kapalı kalması ya da çok fazla terlemesi ile meydana gelir.
Ayakkabının altı neden gıcırdar özellikle yeni ayakkabı satın alan tüketiciler tarafından merak edilmektedir. Bu problem bilhassa yeni alınan ayakkabılarda meydana gelmektedir. Bunun nedeni yeni alınan ayakkabıların genel olarak alt kısımlarının pürüzsüz olmasından kaynaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri