Acı ve aromatik bir tada sahip olan mahlep çekirdeği, içeriğindeki kumarin ile vanilyaya benzeyen hoş bir kokuya sahiptir. Hoş kokusu sayesinde özellikle hamur işlerine lezzet ve koku katmak için kullanılır.
Kurabiye, poğaça, kandil simidi gibi birçok tarife kendine has kokusu ve lezzetiyle dahil olan mahlep, dilerseniz pilav yapımında bile kullanabileceğiniz nefis bir baharat sayılıyor.
Kokularının benzerliğinden yola çıkarak mahlep yerine ne kullanabilirim sorusuna kakule ya da rezene tohumu şeklinde cevap vermek mümkündür.
-Kan şekerini dengeleyici özelliği bulunan mahlep, şeker hastalığı olanlara iyi gelir. Şekerin aniden yükselmesini önlerken insülin hormonunun da salgılanmasına yardımcı olur. -Sindirim sorunu yaşayanlar için birebirdir.
İlgili 31 soru bulundu
Yüksek kan şekeri durumunda doğal bir ilaç olan mahlep, gün içinde 2 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde aç karnına su ile karıştırılıp içilebilir.
Pastane usulü hazırlanılan pek çok kurabiyeden lezzetine şahit olarak bayıldığımız aromalardan biri de mahlep. Özellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde ve Orta Doğu ülkelerinde pek çok hamur işi, kurabiye ve kek gibi lezzetleri taçlandıran mahlep bu kez tatlı bir kurabiye olarak karşınızda.
Hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki margarin veya tereyağını alalım. Yumurta akları, sıvı yağ, sirke, toz şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozunu ilave edelim. Mahlep kurabiyelerinize hoş bir koku ve aroma verecektir. Eğer yoksa kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.
Limonlu Mahlepli Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Ardından sütünü ve yağını ilave edelim. Sonra elemiş olduğumuz unu, kabartma tozunu, vanilya ve mahlepini koyalım.
Mahlep Tane 1 kg Fiyatı 455,83 TL.
Sütlaçtan bir yemek kaşığı içine koyup karıştırın . Yavaş yavaş sütlaca ekleyelim . Karıştıralım . En son mahlebi ekleyin .10 dk kısık ateşte pişirelim .
Potasyum bakımından zengin olan mahlep bağışıklık sistemindeki zararlı serbest radikalleri temizleyerek güçlenmesini destekler ve hastalıklara karşı direncini artırır. Toz haline getirilen mahlep süt ile karıştırılarak tüketilebilir.
Mahlep; kendine has hoş bir koku veren bir baharattır. Hamur işlerine o hoş kokusunu katmak ve gevreklik vermek için kullanılır. Özellikle poğaça, kurabiye, çörek ve simitlerde çok kullanılır.
Mahlep hamur işlerine hoş koku katmak ve gevreklik vermek için kullanılıyor. Özellikle kurabiye, çörek ve simitlere inanılmaz yakışıyor.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Poğaçaya mahlep yerine ne kullanılır? Kokularının benzerliğinden yola çıkarak mahlep yerine ne kullanabilirim sorusuna kakule ya da rezene tohumu şeklinde cevap vermek mümkündür.
Derin dondurucuda pişmiş kurabiyeleri saklamak da mümkün. Hemen hemen her pişmiş kurabiye derin dondurucuda 2 aya kadar saklanabiliyor.
Mahlep, boyu 6 ila 10 metreye kadar değişebilen bir ağaç olarak bilinen mahlep ağacının (İdris ağacı, kokulu kiraz, endirez, pis ağacı, taş kirazı) meyvesidir. Bu ağacın olgun meyvelerinin çekirdekleri kurutulup öğütülerek toz mahlep halini alıyor.
Yapılışı: Cezveye süt ile rulo tarçını koyup kaynatınız. Tarçının aroması çıkmaya başlayınca mahlebi azar azar koyarak karıştırıp içinde çözünmesini sağlayınız. Süt çok hafif koyulaşmaya başlayınca ateşten alınız ve sıcak içiniz.
Mahlep, bal ile karıştırılarak tüketilmesi halinde üst solunum yolları sorununu öksürük ile söker ve balgam halinde atılmasına yardımcı olur. Kandaki şeker oranını düzenleyen etkili besinlerden biri olan mahlep, şeker hastaları için oldukça idealdir. Aynı zamanda mahlep vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi de sağlar.
Uyku kalitesini artırır: Mahlep, uyku kalitesini artırmaya yardımcı olan doğal bir sakinleştirici olarak bilinir. İltihabı önleyici özelliği vardır: Mahlep iltihap önleyici özelliği vardır, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır.
Mahlepte Hangi Vitaminler Bulunur? Antikanserojen maddeler içeren mahlep bir çok farklı hastalık tedavisini destekler ve bir çok farklı hastalığı önler. Mahlepte linoleik asit, protein, lif, kalsiyum, magnezyum, potasyum, demir ve çinko bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri