Aydın'ın Meşhur Yaprak Kesim Kabak Tatlısı
Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.
294.000 nüfusu ile Aydın'ın en büyük ilçesi olan Efeler, tarihi ve turistik yerleri, inciri, pamuğu ve pidesi ile ün kazanmış bir ilçedir. Efeler, ticari anlamdan da son derece gelişmiş bir yerleşim yeridir. Bu sebeple gezmek için gelenlerin yanı sıra iş seyahati için de gelenler azımsanmayacak kadar fazladır.
İlgili 39 soru bulundu
ile doğayı ve denizi ayağınıza getiren harika bir proje.
Ülkemizde incir ve kestane üretiminde birinci olan ilimiz; zeytin, pamuk, enginar ve çilek üretiminde ikinci, yerfistigi üretiminde ise üçüncü siradadir.
Kuşadası'nın Nesi Meşhur? Kuşadası her şeyden önce turistik faaliyetleri ve turizmin beslendiği doğal güzellikleri ile meşhur. Bunların yanında bu bölge, çok ciddi bir kültürel mirasın yanında Avrupa'nın en büyük golf sahasına sahip olma gibi sıra dışı öğelere de sahip. Ayrıca portakal ve turunç bahçeleri de ünlü.
Aydın'ın Efeler ve Nazilli'den sonra en büyük üçüncü ilçesi olan Söke, tarihi yerleri, Neşen Gazozu, pidesi, tatlı maya ekmeği ile ün kazanmış şirin bir ilçedir. Söke gerek iş gerekse de gezmek için pek çok insanın geldiği bir yerleşim yeridir.
Nazilli nüfusu yaklaşık olarak 150.000'dir. Tarihi yüzlerce yıl öncesine uzanan bu ilçenin adının nereden geldiği tam bilinmemekle birlikte, “naz” kelimesi ile bir ilişkisi olduğu noktasında pek çok araştırmacı mutabıktır. Nazilli'nin nesi meşhur sorusunun yanıtı da pidesi ve inciri şeklinde özetlenebilir.
Aydından alınacak hediyeler olarak üzerinde Aydın görseli olan Aydın magnet, anahtarlık, takı, kupa, bardak, sınırsız incir görseli ürünler, cüzdan, kar küresi, duvar tabağı, açacak, çan, yiyecek ürünler olarak incir, zeytin, sebze ve meyve çeşitleri ile tercih edebileceğiniz ürünlerdir.
Aydın'a bağlı bir bölge olan Kuşadası'nın en meşhur yemeği etli nohut yahnisidir. Lezzetli bir yemek olan etli nohut yahnisi Kuşadası'nın enerjisine ayak uydurabileceğiniz bir tattır. Bilindiği üzere İncir Aydın ve Kuşadası'nın simgelerinden bir tanesidir.
BU yemek eskiden, yanlarda kulpları olan bakırdan yapılmış etrafı siyah özel bolama tepsileri ile yapılırmış. Dibi tutmasın, hava alsın diye çatallar yerine kalın tahtalar kullanılırmış. Tereyağ da, kızdırılıp üzerine dökülürmüş. Bolama, dana eti yerine kuzu veya tavuk eti kullanılarak da hazırlanabiliyor.
Türkiyenin En Meşhur Kabak Tatlısı AYDIN'da Şehir. Kebab Salonunda Yenir. Şehir Kebab Salonu, AYDIN'da Hükümet Bulvarı İşbankası Arka Sokağında..
Aydın'da olan yalnızca üç ilçenin denize kıyısı vardır ve bu ilçeler de Didim, Söke ve Kuşadası ilçeleridir. Aydın Ege Bölgesi'nde olmasından dolayı birçok plajı olan ve yaz aylarında tatil için tercih edilen illerimizden biridir.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Söke'de Çarşamba günü adeta bayram günü gibidir. İlçenin en büyük ve en meşhur pazarı sayesinde tüm halk pazar alanına akın eder.
Söke - Kusadasi otobüsle ne kadar sürer? Söke - Kusadasi otobüs yolculuğu ortalama 45d civarındadır. Ancak bu iki şehir arasındaki 18 km mesafeyi en hızlı otobüs ile 45d civarında gidebilirsiniz.
Venedikliler ve Osmanlılar tarafından şehir için önemli bir askeri üs görevini yapan Güvercinada, 1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
Salı ve cuma günleri kurulan pazara uğramayı unutmayın sakın. Çarşamba günleri kurulan giysi pazarı ise bambaşka dünya.Kaliteli ve ucuz alışverişin uğrak yeri Çantası ,ayakkabısı giysilerin çeşitliliği ağzınızı açık bırakacak.
Kuşadası Türkiye'nin Aydın ilinin bir ilçesidir. İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi, doğusunda ve güneyinde Söke ilçesi, batısında Ege Denizi bulunmaktadır. İlçede turizm gelişmiştir. 2022 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre ilçede 130.835 kişi yaşamaktadır.
Fakat lezzet olarak oldukça farklı bir tada sahip olmaktadır. Aydın ilinde oldukça kolay bir şekilde yetişen enginar yemeği de aydın ili için oldukça önemli bir yiyecek olmaktadır. Enginar yemeği ilk olarak tavada bir miktar kızartıldıktan sonra zeytinyağı ve diğer sebzeler ile pişirilmektedir.
Aydın ilinin yüzölçümü 8.116 km2'dir. Kuzeyinde İzmir, kuzeydoğusunda Manisa, doğusunda Denizli, güneyinde Muğla illeri, batısında Ege Denizi yer alır. Ortalama deniz seviyesi 64 metredir. Aydın'da 395.494 hektar alanda sulu tarım yapılmaktadır.
Bölge; kestane, zeytin, üzüm ve nar üretiminde ülkenin lider bölgelerindendir. Bu meyvelerin yanı sıra turunç, badem, elma, mandalina ve portakal üretiminde de çok önemli bir yere sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri