Aygıt Denetimi, bilgisayara yüklenen veya bağlanan aygıtlara (örneğin sabit sürücüler, kameralar veya Wi-Fi modülleri) kullanıcı erişimini yönetir.
Aygıt sınırlamaları
Sınırlamalar, kullanıcıların belirli bir uygulamaya, servise veya bir MDM çözümüne kayıtlı bir iPhone, iPad, Mac veya Apple TV işlevine erişmesini engellemeye yardımcı olmak için yöneticiler tarafından etkinleştirilebilir (ya da bazı durumlarda etkisizleştirilebilir).
Mobil aygıt yönetimi (MDM) nedir? iOS, iPadOS, macOS ve tvOS; mobil aygıt yönetimini (MDM) destekleyen yerleşik bir yapıya sahiptir. MDM, kullanıcıya veya kuruluşunuza ait aygıtlara profiller ve komutlar göndererek aygıtları güvenli bir şekilde, kablosuz olarak ayarlamanızı sağlar.
ManageEngine MDM kaldırmak için adımlar.
Yönetilen mobil cihazda Ayarlar'a gidin . Cihaz yöneticisi uygulamaları'ni seçin ve ManageEngine MDM devre dışı bırakın. Devre dışı bırakmayı seçtiğinizde size İptal veya Sil seçeneği gelecek Sil i seçin.
İlgili 42 soru bulundu
Aygıt denetimi etkin hale gelerek ayarları düzenlemenize olanak tanır. Mevcut bir kural tarafından engellenen bir aygıt algılanırsa, bildirim penceresi görüntülenir ve aygıta erişim verilmez. Aygıt denetimi kuralı, kural ölçütlerini karşılayan bir aygıt bilgisayara bağlandığında gerçekleştirilecek olan eylemi tanımlar.
Aygıt Yöneticisi, Microsoft Windows'da bilgisayara bağlı donanımları görüntülemek ve kontrol etmek için kullanabileceğiniz bir Denetim Masası uygulamasıdır. Sürücüler doğru şekilde yüklenmezse ilgili aygıt, Aygıt Yöneticisi listesinde görüntülenmeyebilir.
MDM çözümü, bulutta veya yerel bir sunucuda barındırılabilir. MDM, düşük veri trafiği etkisiyle dünyanın herhangi bir yerinde aygıtları yönetebilen ve böylelikle bulutta barındırma için çok uygun olan basit bir HTTPS tabanlı protokoldür.
Devre dışı bırakmak veri sızıntısı riskini azaltır, ancak depolama alanından tasarruf etmek için anlamdı değildir. Ne yazık ki, devre dışı bırakılan uygulama telefonunuzda yer kaplamaya devam eder. Bir uygulamayı kesinlikle kaldırmanız gerekiyor ancak Kaldır düğmesi yoksa okumaya devam edin!
MDM Ne İşe Yarar? MDM çözümü, mobil cihazların çalınması veya kaybedilmesi gibi veri kaybı riskini ortadan kaldırır. Cihazlar kolaylıkla tespit edilir ve cihaza erişim sağlanabilir. MDM çözümü ile mobil cihazlar erişimi olmayan birinin eline geçtiğinde uzaktan kilitlenebilir ya da veriler kontrol altına alınabilir.
Ayarlar > Genel > Profiller'e veya Profiller ve Aygıt Yönetimi'ne dokunun.
Yani VPN kullanarak çevrimiçi gezindiğinizde VPN sunucusu, verilerinizin kaynağı olur. Bu da, internet servis sağlayıcınızın veya diğer üçüncü tarafların hangi web sitelerini ziyaret ettiğinizi veya hangi bilgileri girdiğinizi görmesini engeller.
Ayarlar > Genel > Profiller'e veya Profiller ve Aygıt Yönetimi'ne dokunun.
Denetimli Erişim, aygıtınızı tek bir uygulamayla sınırlar ve kullanılabilecek özellikleri kontrol etmenizi sağlar. Bir çocuğun aygıtınızı kullanmasına izin verdiğinizde veya yanlışlıkla yapılan hareketlerin dikkatinizi dağıtacağı durumlarda Denetimli Erişim'i açabilirsiniz.
Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. Uygulamalar'a dokunun. Kısıtlanmış ayarı etkinleştirmek istediğiniz uygulamaya dokunun.
Görev çubuğundaki arama kutusuna Denetim Masası yazın ve sonuçlar arasından seçin. Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin. Kaldırmak istediğiniz programı basılı tutun (veya sağ tıklayın) ve Kaldır'ı veya Kaldır/Değiştir'i seçin.
MDM kısaltması Mobile Device Management'ın baş harfleridir. MDM, bir kuruluşun sahip olduğu mobil cihazların yönetimini ve kontrolünü sağlayan bir teknoloji ve işletim modelidir.
Mobil cihaz yönetimi (MDM), işyerindeki taşınabilir cihazların kaydedilmesi, yapılandırılması ve güvenliğinin sağlanması uygulamasını ifade eder. Bazı satıcılar bu terimi yalnızca akıllı telefonları tanımlamak için kullansa da, MDM'nin tablet ve dizüstü bilgisayarları da içerdiğini bilmeniz gerekir.
Mobil cihaz yönetimi (MDM), son kullanıcı mobil cihazlarını güvence altına alan, izleyen ve yöneten, bilişim teknolojileri departmanlarına güç sağlayan güvenlik yazılımıdır.
Aygıt Yöneticisi açılır. Aygıt Yöneticisi'nde, bilgisayarınızı tıklatarak vurgulanmasını sağlayın. Eylem'i ve ardından Donanım değişikliklerini tara'yı tıklatın.
Görev çubuğundaki arama kutusuna cihaz yöneticisi yazın ve ardından Aygıt Yöneticisi öğesini seçin . Cihazların adlarını görmek için bir kategori seçin, ardından güncelleştirmek istediğiniz cihaza sağ tıklayın (veya basılı tutun). Güncel sürücü yazılımını otomatik olarak ara'yı seçin. Sürücüyü Güncelleştir'i seçin.
Görev Çubuğunun en solunda bulunan Başlat düğmesine tıklayın. Denetim Masası'nı tıklayın. Sistem ve Güvenlik'i tıklayın. Aygıt Yöneticisi Sistem altında görüntülenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri