Kozmetik ürünlerin orijinal olup olmadığını anlamak için ÜTS web sitesine girilmesi gerekir. Buradan Bilgi Bankası butonuna tıkladıktan sonra sorgulamak istenilen ürünün barkod kodu girilmelidir. Sorgula butonuna bastıktan sonra sonuçlara kısa sürede ulaşmak mümkündür.
Google Play Store'da yer alan barkod tarayıcı uygulaması ile aldığınız ürünlerin üzerinde yer alan barkodların sorgulamasını yapabilmeniz mümkün olmaktadır.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
İlgili 23 soru bulundu
Satın aldığınız ürününüzün kutusunun arkasında bulunan 15 haneli alfanümerik matris kodunu ilgili alana girerek ya da aynı alanda bulunan QR kodu telefonunuzun kamerası ile taratarak kontrol edebilir ve ürününüzün orijinallik kontrolünü sağlayabilirsiniz.
e-Devlet mobil uygulamasında yer alan Barkodlu Belge Doğrulama özelliği ile, belgenin üzerindeki karekod'u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.
ÜTS'de kayıtlı kullanıcınız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS'de kayıtlı ürün, firma bilgisi sorgulama yapabilirsiniz. saniye içinde E-Devlet üzerinden giriş yapmak üzere E-Devlet Kapısına yönlendirileceksiniz. Başarıyla giriş yapmanız durumunda Ürün Takip Sistemi otomatik olarak yüklenecektir.
1. Ürün Takip Sistemi: KULLANICI tarafından tıbbi cihaz, kozmetik ve biyosidal ürünlerin kayıtlarının yapıldığı, bu ürün bilgilerinin sorgulanabildiği aynı zamanda tıbbi cihazların tekil olarak takibinin yapılabildiği bir uygulamadır.
Barkodun hemen altında bulunan 12 haneli sayıdan oluşmaktadır. ISBN, JAN, EAN Barkod Numaraları: Bu barkod türü, Japonya ve Avrupa'da satılan ürünlerin üzerinde ve dünyanın her yerinde satılan kitapların üzerinde yer almaktadır.
Uyumlu Android telefonunuzda veya tabletinizde yerleşik kamera uygulamasını açın. Kamerayı QR koduna doğru çevirin. Android telefonunuzda veya tabletinizde görünen banner'a dokunun. Oturum açma işlemini tamamlamak için ekrandaki talimatları uygulayın.
EAN-13 barkodu (özgün adı European Article Number ama kısaltma değişmediği halde artık International Article Number olarak adlandırılıyor) 13 haneli (12 hane + kontrol hanesi) barkodlama standardıdır.
Ürün etiketi: Ürünün içeriği, kullanım talimatları ve üretim bilgileri net ve anlaşılır bir dilde, etiket üzerinde yer almalıdır. İsterseniz buradaki bilgileri La Roche-Posay web sitesine girerek, sitede yer alan bilgilerle de karşılaştırabilirsiniz.
gepir.org.tr: Adresine giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden “Barkod Numarası (GTIN) ile Arama” seçeneğine tıklamanız gerekir. Açılan ekranda karşınıza gelen kutucuğa barkod numarasını arada boşluk bırakmadan girmeniz gerekir. Sorgulamanızın sonucunda arattığınız ürüne ait pek çok farklı bilgiye ulaşabilirsiniz.
1 - https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ linkinden "Bilgi Bankası" butonuna tıklayınız. 2 - "Tıbbi Cihaz Firması Listele" butonuna giriş yaparak "Vergi numarası" kısmına T.C. kimlik numaranızı yazınız. 3- Aynı sayfada "Sorgula" butonuna tıklayarak ÜTS Kurum numaranıza erişebilirsiniz.
Kurulduğu günden bugüne tüketicilere en iyi hizmeti sunmayı ilke edinen Orzaks, fiyat performans açısından da tüketicilerin yanındadır. Ürünlerin hepsi patentli ve sertifikalıdır.
GS1 standardına göre barkodlar 8 – 12 – 13 – 14 haneli olabilmektedir. UDI (Unique Device Identification) standardına göre GS1 için barkod alanı 14 haneli olduğu için ÜTS ye kaydedilecek barkodların sabit 14 haneli olması gerekmektedir.
ÜTS portalına giriş yaparak sağ üst köşede bulanan kullanıcı adının yanındaki ok işaretine gelerek “Firma Bilgilerim” kısmına gelinir. Firma bilgilerim kısmında bulanan “Firma No” kısmı firmanızın ÜTS Kurum Numarasıdır.
ÜTS'de ilk kaydını yapacak olan firma ya da kurumlar, ÜTS başvuru uygulaması üzerinden firma/ kurum kayıtlarını gerçekleştirirler. Firmalar MERSİS veya VEDOP numarası ile sisteme eklenebilir. Tıbbi cihaz firmaları ÇKYS numaraları ile ruhsat bilgilerini de firmalarına ekleyebilirler.
1-Takviye Edici Gıda Olan Ürünlerin Orijinallik Sorgulaması Nasıl Yapılır? GGBS(Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) Sitesi üzerinden linki tıklayarak ürünün üzerinde bulunan "Takviye Edici Gıda Onay No" ile sorgulayabilirsiniz.
Değişiklik Kozmetik Ürünler Dairesi tarafından yapılacaktır. MERSİS kaynaklı bir firma iseniz; · ÜTS'ye kayıt sırasında imza yetkilisinin MERSİS'ten alınmaktadır. İmza sirküleri yüklenmesine gerek yoktur.
Künye, yaş meyve sebze ticaretinde gerçekleşen işlemlerin ayırt edici kod numaralarıdır. Bu ayırt edici kod numaraları sayesinde, tedarik zincirinde yer alan kişi ve kuruluşların bildirdikleri satış ve sevkiyat işlemlerinin izini takip edebilirsiniz.
E-devlet üzerinden kişinin üstüne kayıtlı olarak araç bilgileri çıkarılıp mtv durumlarına bakılabilir. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı resmî sitesi üzerinden araca ait ruhsat bilgileriyle sorgulama gerçekleştirilir.
BANDROL TARAMASI YAPILIYOR
Gelir İdaresi, tüketicilere yönelik olarak da GİB Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) mobil uygulamasını geliştirdi. Böylece tüketiciler, bandrol veya kod üzerinden ürünün bilgilerini ve sisteme kayıtlı bir ürün olup olmadığını akılla telefonlarından sorgulama imkanına sahip oldu.
Gönderi kaydı yapılan kargonun sistemde takibi için oluşturulan numaradır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri