2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar.
a) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda, Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla 20 AKTS'yi geçmeyecek ve en fazla 12 ulusal kredi saat olacak şekilde dört adet ders alabilir.
Fakülte Yönetim Kurulu onayı alınmadan başka bir üniversiteden ders alınamaz, alınması halinde de geçersiz kabul edilir. - Mühendislik Çözümlemeleri, Mühendislik Tasarımı ve Bitirme Projesi gibi proje esaslı dersler yaz okulunda açılamaz ve bu dersler için başka bir üniversiteden ders almak üzere eşdeğerlik verilemez.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.
Farklı bir birimden veya farklı bir üniversiteden ders alabilir miyim? MADDE 10 – (1) Öğrenci yaz döneminde almak istediği dersi, Üniversite içinde veya dışında başka bir bölüm/programdan alabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
Yaz Okulu´nda not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır. Yaz okulunda telafi ve bütünleme sınavı yapılmamaktadır.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
(6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.
2.Ders programının çakışmaması halinde öğrenciler hem üniversitemizden hem de aynı zamanda üniversitemizde açılmayan dersleri başka bir üniversiteden alabilirler. 3.Yaz okulunda toplamda 20 kredi (AKTS)'yi geçmeyecek şekilde ders alınabilecektir.
Eğer ders notu 35 puandan fazlaysa, çan eğrisine girerek harf notu alacak ve adayın tüm sınavlarından aldığı genel ortalamaya göre doğrudan ya da koşullu geçmiş olacaktır. Özetle AÖF yaz okulunda çan eğirisi var.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos'ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idareleri tarafından belirlenen tarihler arasında açılacak. Yaz okullarında tüm kademeler için matematik ve ingilizce dersleri verilecek.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.
Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler. Çeşitli platformlarda ve sosyal medyada AÖF yaz okulu sınavlarının online yapılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor.
5) Yaz Okulunda hangi dersler alınabilir? Başarısız olduğu dersler veya Üstten ders alabilir.
Değerli Öğrenciler, Yaz okulu ile birlikte staj yapabilmeniz için hafta içi en az 2 tam serbest gününüzün olması gerekmektedir. Staj Komisyonu onayı ve Sigorta giriş işlemleriniz, Yaz okulu takviminden önce gerçekleşeceğinden dolayı Staj komisyonuna 2.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. ▪ Derslerin seçimi aşağıdaki seçenekler doğrultusunda öğrencinin planlamasına bağlıdır. dersleri de seçebilir. ➢ GNO'sunu daha da yükseltmek için AB-CC arasındaki harf notlu dersleri de seçebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri