Bu raporlar bilgi amaçlı olup mali hafızada yer işgal etmediğinden gün içinde birden fazla alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Z raporu günde bir kere alınması gereken bir rapor türüdür. Z raporu gününde değil, ertesi gün alınır ise bu rapor ertesi gün raporu olarak isimlendirilmektedir. Fakat şirketler gün içerisinde kapalı olur ise alınmasına da gerek duyulmamaktadır. Günümüzde Z raporu alınan pek çok kasa türü bulunmaktadır.
Z raporum kayıp, tekrar alabilir miyim? Z raporu alındıktan sonra, ilgili güne ait satış ayrıntıları mali bellekten silinir. Dolayısıyla alınan bir Z raporu tekrar alınamaz.
Gün sonu raporu ile Z raporu aynı şeylerdir. Ve ismi Gün sonu Z raporu olarak geçer.
öKC'lerinizin mali bilgilerinde geriye dönük bilgiler istenmeyecektir. öKC (Z) raporlarına ait mali bilgilerin dönemi aylık dönem olarak sabitlenmiştir.
İlgili 28 soru bulundu
Günlük z raporu alınmadığında yazar kasa kümülatif bilgileri en son alınan z raporuna aktarmaktadır. 26 sında alınan z raporuna 25indeki bilgilerde dahildir. S.M.M.M. Ay sonunda alacağınız kümülatif z raporunda o günkü satışların toplamı gözükmesi gerekir. ordan işlem yapabilirsiniz.
Her gün sonundaki z raporu günlük kaydedilir. 10 günlük süre kayıtlarda geciktirme süresidir. VUK 219. madde aşağıdadır. Kayıt Zamanı Madde 219 Muameleler defterlere zamanında kaydedilir.
Gece 24:00'den sonra alınan Z raporu üzerinde yazılı hasılat yazar kasa POS cihazının kullanılmaya başlandığı günün hasılatı olarak değerlendirilir. İş yerinin kapalı olduğu veya cihaz kullanmayı gerektiren bir satış olmadığı günlerde Z raporu alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
günlük z raporu aldıktan sonra aynı gün içine tekrar satış fişi kesebilirsiniz. tabiki sonraki z raporunu tekrar almanız gerekir. Satışı gösteren X raporunu almak Z RAPORU almak anlamına gelmez, eğer günlük z raporu almayı unuttuysanız.
“Z” raporlarının günde bir defa (çalışma saati sonu itibariyle) ve gece saat 24:00'e kadar alınması esas olup, gece saat 24:00'den sonra bir süre daha faaliyetine devam eden mükellefler günlük olarak almak zorunda oldukları “Z” raporlarını, faaliyetlerinin bitiş saatinde alacaklardır.
Nitekim Yönetmeliğin devamı maddelerde de aynı şekilde tek hekimden bir defada en fazla 10 gün, bir takvim yılında da en fazla 40 gün istirahat raporu alınabileceği hükmüne yer verilmiştir.
GİB'e z raporu bildirimleri ve bunların 10 yıl saklanması için yapılması gereken tek şey, günlük z raporlarını aylık excel listeye girip EDM'ye bildirmeleridir.
Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Fiş Tekrarı”nı seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Bu menüden Son şlem veya Son Günsonu slipleri alınabilir.
Bunun için pompa görevlisinin veya bir başka kişinin bir işlem yapmasına gerek yoktur. Beko 1000 TR cihazından bu raporu almak için ana menü üzerinden “Raporlar” menüsüne girilir ve ”Z Raporu” seçilir. “Z Günlük Rapor” una tıklandıktan sonra ekran üzerinde otomatik olarak alınmış olan son Z raporunun numarası görünür.
Z raporu muhasebe terimlerinden birisidir. Şirketlerin kapanış raporu olarak biliniyor. Günlük olarak şirketin hafızası olan bu rapor çeşidi her akşam sıfırlanıyor. Bu sıfırlanan raporlar kayıtlara kaydediliyor.
Günsonu işlemi nedir? Günsonu işlemi gün içinde yapılan satışların toplu olarak Bankamıza gönderilmesini ve hesap kayıtlarının yapılmasını sağlayan işlemdir.
Buna göre, gün sonunda her bir yazar kasadan ayrı ayrı alınan "Z" raporlarının, Vergi Usul Kanununda belirtilen süreler içerisinde ayrı bir yevmiye maddesi olacak şekilde, defterlere kaydedilmesi mümkün bulunmakta olup bu raporların (satış tutarının) ay sonlarında tek fiş ile defterlere kaydedilmesi mümkün değildir.
Yapılan mal ve hizmet alımlarında fiş veya fatura alınmaması kayıt dışı bir işlemdir. Alış-verişlerde belge düzenlenmemesi hem tüketici haklarının kullanımına engel olmakta, hem de vergi kanunları açısından vergi matrahının azaltılması sonucunu doğurmaktadır.
Faturayı tekrar çıkartma gibi birşey söz konusu değildir.
''Z' raporu zorunluluğu kaldırıldı
Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanan mükelleflerin "Z" raporlarını kağıda basma ve bu şekilde muhafaza etme zorunluluğu kaldırıldı. Maliye Bakanlığı'nın, bazı Vergi Usul Kanunu genel tebliğlerinde değişiklik yapılmasına dair tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlandı.
POS cihazıyla gün sonu işlemi yapmak için:
Gün sonu raporu için cihaz üzerindeki F(Fonksiyon) tuşuna basın. Açılan ekranda önce “İşyeri Menü”, ardından “Gün Sonu” sekmesine girin. Sizden istenen işyeri şifresini girerek gün sonu raporunu yazdırabilirsiniz.
Bir işletmenin gün içerisinde aldığı tüm pos işlemlerini kart bazında gösteren belgeye ”gün sonu raporu” adı verilir. Gün sonu raporları ”detay” ve ”toplam” olmak üzere ikiye ayrılır. Gün sonu raporları, işletmenin gün içindeki tüm işleri detaylı ve detaysız olarak iki şekilde gösterir.
sadece faturalı alım-satım ve hizmetler bildirim yapılacak. bir de z raporu olarak benzin-mazot alışları. siz 80.000 TL'lik satışı z'den yapıyorsunuz kimin adına bildireceğinizi biliyor musunuz? Bu ne çıldırtan denge.
Ynt: Yazar Kasalarda Fiş İptali? fiş aslı o günün z raporuna iliştirilerek toplam rakamdan hatalı rakam düşerek kayıt yapılır. bunun herhangi bir sakıncası yoktur.
Z raporu alabilmek için ilk olarak satış ekranında F tuşuna basınız. YAZARKASAPOS RAPORLARI menüsüne giriş yapınız. Yönetici şifresi (default 0 0 0 0) ile giriş yapınız. Giriş yapılarak rapor alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri